Sådan installeres Raspberry Pi OS med skrivebordet på Raspberry Pi 4

Raspberry Pi 4 er seriøst imponerende, med nogle betydelige hardwareforbedringer i forhold til Pi 3. Som et resultat er mange, der samler den op til brug som en Linux-computer. Et af de bedste operativsystemer til at køre på Pi 4 er Rasberry Pi OS. Sådan får du det sat op.

Downloader Raspberry Pi OS med skrivebordet

Før du kan komme i gang med Raspberry Pi Desktop, skal det downloades. I øjeblikket er stedet for at få dette operativsystem til din Raspberry Pi 4 gennem Raspberry Pi Foundation-webstedet, på siden “Operativsystemer”..

Når du er på siden Operativsystemer, skal du rulle ned på siden, indtil du finder “Raspberry Pi Desktop”. Dernæst vil du se en Raspberry Pi 4-model, efterfulgt af flere forskellige downloadlinks.

Vælg det andet downloadlink, der siger “Raspberry Pi OS med skrivebord”, og klik på den blå downloadknap for at starte downloadprocessen. Eller, hvis du har en torrent-klient og foretrækker at torrent OS, skal du klikke på knappen “Download torrent”, og den vil starte i en torrent-app og downloade.

  Sådan måler du dit iltniveau i blodet med dit Apple Watch

Downloaden bør kun tage et par minutter at fuldføre, da den kun er på 1.180 MB. Når processen er færdig, skal du gå over til næste afsnit i vejledningen for at oprette Raspberry Pi OS-installationsbilledet.

Oprettelse af Raspberry Pi OS installations SD-kort

Raspberry Pi OS er et Raspberry Pi-operativsystem, og det skal installeres på et SD-kort fra en computer. Installationsprocessen kaldes “blinkende”. I det væsentlige tager OS’et fra downloadwebstedet og flasher det til dit SD-kort ved hjælp af et flashværktøj.

Der er mange måder at flashe Raspberry Pi OS installationsbilledet til et SD-kort til brug på Raspberry Pi 4. I denne vejledning vil vi fokusere på Etcher-applikationen. Hvorfor? Etcher er cross-platform, hvilket betyder, at det fungerer på samme måde på Linux, Mac OS og Windows, så du får de nøjagtige instruktioner, uanset hvilken computer du bruger til at lave installations-SD-kortet.

For at komme i gang skal du downloade den seneste udgivelse af Etcher-appen til din computer ved at besøge den officielle Etcher hjemmeside. Start derefter appen og sæt dit Raspberry Pi 4 SD-kort i computeren ved hjælp af kortlæseren.

Når Etcher er åben, og SD-kortlæseren er tilsluttet, skal du finde knappen “Flash fra fil” og vælge det Raspberry Pi OS ZIP-arkiv, du downloadede. Find derefter knappen “Vælg mål”.

  Sådan tilføjes et vandmærke i Google Docs

Når du vælger knappen “Vælg mål”, skal du vælge dit SD-kort i brugergrænsefladen. Når du har valgt dit SD-kort, skal du finde “Flash!” knappen, og vælg den med musen for at starte blinkprocessen.

Blinkprocessen tager ikke lang tid. Når processen er færdig, skal du gå videre til næste afsnit i vejledningen for at fortsætte installationsprocessen.

Sætter alt op

Indsæt dit SD-kort i Raspberry Pi 4, tilslut dit tastatur, din mus, strømledning osv., og tænd for den. Når den tændes, vær tålmodig! Den første støvle april tage lidt tid.

Når Raspberry Pi OS er færdig med at starte op for første gang, vil du se en meddelelse, der siger, “Velkommen til Raspberry Pi Desktop!”. Klik på knappen “Næste” nederst i dette vindue for at fortsætte.

På næste side skal du vælge dit land, sprog og tidszone. For eksempel, hvis du er amerikaner, skal du markere feltet “Brug amerikansk tastatur”. Når du har konfigureret alt, skal du klikke på knappen “Næste” for at fortsætte.

Du skal ændre standard Raspberry Pi OS-skrivebordsadgangskoden til noget, du foretrækker at bruge på den tredje opsætningsside. Brug musen til at klikke på tekstboksen “Indtast ny adgangskode”, og indtast din adgangskode. Klik derefter på “Bekræft ny adgangskode” for at indtaste den endnu en gang. Når du er færdig, skal du klikke på “Næste”.

  Sådan tager du altid skarpe billeder

Du skal nu konfigurere, hvordan Raspberry Pi OS Desktop håndterer dit skærmlayout. Hvis du ser sorte bjælker på hver side af skærmen, skal du markere afkrydsningsfeltet “Denne skærm viser en sort kant rundt om skrivebordet.” Hvis ikke, lad det stå tomt, og klik på knappen “Næste” for at fortsætte.

Med skærmen konfigureret er næste trin at konfigurere WiFi. Brug brugergrænsefladen, tilslut din Raspberry Pi 4 til netværket via WiFi, og tryk på knappen “Næste” for at fortsætte.

Bemærk: Hvis du har tilsluttet din Raspberry Pi 4 via Ethernet, gælder dette trin ikke for dig. Klik på knappen “Spring over” for at springe den over.

Når WiFi er tilsluttet, skal du opdatere operativsystemet. I vinduet “Opdater software” skal du klikke på knappen “Næste” for at begynde at søge efter opdateringer og installere dem.

Når alle opdateringerne er installeret, er den indledende opsætningsproces for Raspberry Pi OS Desktop fuldført. Herfra skal du klikke på knappen “Genstart” for at genstarte din maskine.