Sådan installeres Prusa Slicer på Linux

Prusa Slicer er det egenudviklede slicer-værktøj bygget af Prusa til deres 3D-printere. Hvis du har en Prusa-rig og har brug for at skære nogle 3D-filer på Linux, skal du installere Prusa Slicer-appen. Sådan gør du.

Bemærk: For at bruge Prusa Slicer-applikationen på Linux skal du bruge 3D-printfiler. Tjek ud for at få adgang til 3D-printfiler Thingiverse.

Ubuntu installationsvejledning

Prusa Slicer-applikationen er tilgængelig for Ubuntu-brugere fra 20.04 LTS. Det er dog i “Ubuntu Universe”-softwarelageret, og denne repo er ikke altid slået til som standard.

For at aktivere “Ubuntu Universe”-lageret på din computer skal du starte med at åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet. Du kan starte en terminal ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen.

Med terminalvinduet åbent og klar til brug, udfør følgende add-apt-repository-kommando nedenfor. Denne kommando vil aktivere “Ubuntu Universe.”

sudo add-apt-repository universe

Efter at have tilføjet Universe-softwarelageret, bliver du nødt til at opdatere dine softwarekilder ved hjælp af kommandoen apt update.

sudo apt update

Med dine Ubuntu-softwarekilder opdateret er Ubuntu Universe klar til brug. Herfra kan Prusa Slicer-applikationen installeres på Ubuntu (20.04, 21.04 og 21.10) ved hjælp af apt install-kommandoen nedenfor.

sudo apt install prusa-slicer

Debian installationsvejledning

Hvis du bruger Debian, er det muligt at få Prusa Slicer-programmet til at virke, kræver brug af Debian 11-udgivelsen. Så hvis du er på Debian 10 eller nyere, er opgradering nødvendig først.

Bemærk: hvis du bruger en ældre udgave af Debian og ikke ønsker at opgradere, skal du følge Snap-instruktionerne i stedet for at få Prusa Slicer til at fungere på Linux.

Når du har opgraderet til Debian 11, kan installationen af ​​Prusa Slicer begynde. Åbn et terminalvindue på skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde.

Med terminalvinduet åbent og klar til brug, udfør apt-get install-kommandoen nedenfor for at installere “prusa-slicer”-pakken.

sudo apt-get install prusa-slicer

Når du indtaster kommandoen ovenfor, vil Debian bede dig om din adgangskode. Brug tastaturet til at indtaste adgangskoden til din brugerkonto og trykke på Enter. Når du trykker på Enter, installerer Debian Prusa Slicer på systemet.

Arch Linux installationsvejledning

Prusa Slicer-programmet er tilgængeligt for Arch Linux-brugere i “Community”-softwarelageret. Sørg for, at dette softwarelager er aktiveret, før du forsøger at installere Prusa Slicer på Arch.

Med “Community”-repoen aktiveret, start et terminalvindue på Linux-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde.

Nu hvor terminalvinduet er åbent, brug kommandoen pacman -S til at installere “prusa-slicer”-applikationen på dit Arch Linux-system.

sudo pacman -S prusa-slicer

Fedora installation instruktioner

Siden Fedora 33 har Prusa Slicer-applikationen været tilgængelig i de officielle softwarelagre. Så hvis du bruger Fedora, vil du ikke have problemer med at få appen til at virke.

For at starte installationen af ​​Prusa Slicer på dit Fedora-system, skal en terminal være åben. Du kan starte et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde.

Med terminalvinduet åbent kan installationen begynde. Brug kommandoen dnf install, installer “prusa-slicer”-pakken.

sudo dnf install prusa-slicer

OpenSUSE installationsvejledning

Prusa Slicer er tilgængelig til OpenSUSE Linux, men ikke i de officielle softwarelagre. Så hvis du ønsker at få appen til at fungere på din computer, skal du bruge fællesskabssoftwarelagre.

For at starte installationen skal du gå over til OpenSUSE-softwaresiden til Prusa Slicer. Når du har åbnet siden, vil du se en liste over OpenSUSE-distributioner, der gør Prusa Slicer tilgængelig.

Når du har fundet din udgivelse af OpenSUSE på listen, skal du finde knappen “1 Klik på Installer” og vælge den med musen. Hvis du vælger denne knap, åbnes YaST på din OpenSUSE-maskine og installerer Prusa Slicer via GUI.

Installationsvejledning til Snap-pakke

Prusa Slicer-applikationen er tilgængelig for alle brugere i Ubuntu Snap Store. Så hvis du har et Linux-operativsystem, der understøtter Snap-butikken, er Prusa Slicer klar til at installere på din computer.

For at starte installationen af ​​Prusa Slicer på Linux som en Snap-pakke, skal du have Snap-pakkens runtime konfigureret og installeret på dit system. Hvis du har brug for hjælp til at konfigurere Snap-pakkens runtime, så følg venligst vores vejledning om emnet.

Med Snap-pakkens runtime konfigureret, kan Prusa Slicer nemt installeres på din Linux-computer ved hjælp af snap install-kommandoen nedenfor.

sudo snap install prusa-slicer