Sådan installeres Open Broadcaster (OBS) i Ubuntu

Hvis du er Ubuntu-bruger og vil streame til Twitch eller YouTube, skal du først installere Open Broadcaster-applikationen. I denne vejledning gennemgår vi, hvordan du kan få Open Broadcaster op at køre på Ubuntu via DEB, Flatpak og Snap.

Sådan installeres Open Broadcaster i Ubuntu – Ubuntu Software Center

Den bedste måde at installere OBS på i Ubuntu er gennem Ubuntu Software Center. For at starte installationen skal du åbne Ubuntu-softwarecenteret. Softwarecentret leveres forudinstalleret på hver Ubuntu-installation.

For at starte softwarecentret skal du trykke på Win-tasten på tastaturet. Derefter har du adgang til søgefeltet. I søgefeltet skal du indtaste “Ubuntu-software” i feltet. Åbn derefter appen med indkøbstaskeikonet.

Find søgeikonet i øverste venstre hjørne inde i Ubuntu Software, og klik på det med musen. Derfra skal du indtaste “OBS Studio” i søgefeltet. Ubuntu Software-appen bør øjeblikkeligt vise resultater.

Klik på “OBS Studio-appikonet i søgeresultaterne for at gå til OBS Studio-appens butiksside. Når du er på butikssiden, skal du finde menuen “Kilde” øverst. Skift det til “Format deb”, så det installeres gennem Ubuntu-kilderne.

Herfra skal du finde knappen “Installer” og klikke på den for at starte installationen. Under installationsprocessen bliver du bedt om at indtaste din adgangskode i adgangskodefeltet.

Når du har indtastet din adgangskode, vil OBS Studio blive installeret på Ubuntu. For at starte det, skal du blot klikke på “Start” knappen, og det vil starte op. God fornøjelse!

Sådan installeres Open Broadcaster i Ubuntu – Kommandolinje

Udover at installere Open Broadcaster i Ubuntu via Ubuntu Software Center-appen, er det også muligt at få appen til at fungere via kommandolinjen. Sådan gør du.

Åbn først et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet. Du kan gøre dette ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søge efter “Terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, skal du bruge kommandoen apt install nedenfor til at installere pakken “obs-studio”.

sudo apt install obs-studio

Når du indtaster kommandoen ovenfor, vil Ubuntu bede dig om din adgangskode. Dit kodeord er påkrævet, da du kører en sudo-kommando, som kører en kommando som root-kontoen.

Efter at have indtastet din adgangskode, vil Ubuntu gå igennem og indsamle alle pakker, som den vil installere (afhængigheder, der kræves for at OBS Studio kan køre, såvel som selve OBS Studio-pakken) på din computer. Når det er færdigt, bliver du bedt om at trykke på Y-knappen for at fortsætte installationen.

Når du trykker på Y-knappen, installerer Ubuntu OBS Studio. Når det er færdigt, luk terminalen.

Sådan installeres Open Broadcaster i Ubuntu – Flatpak

Hvis du ikke ønsker at installere OBS på Ubuntu gennem de traditionelle Ubuntu-kilder som en DEB-pakke, kan du også installere det via Flatpak fra Flathub-butikken. For at starte installationen skal du aktivere Flathub runtime på dit system.

Det er nemt at aktivere Flatpak runtime på Ubuntu. For at starte skal du konfigurere “flatpak”-pakken. For at konfigurere Flatpak-pakken skal du åbne et terminalvindue. For at åbne et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Når terminalvinduet er åbent, skal du bruge kommandoen apt install til at installere “flatpak”-pakken på din computer.

Bemærk: dette er en kort forklaring på, hvordan man opsætter Flatpak på Ubuntu. Hvis du har brug for en mere dybdegående forklaring, så følg denne vejledning om emnet.

sudo apt install flatpak

Efter at have konfigureret Flatpak-pakken på dit system, skal du konfigurere Flathub-appbutikken. Denne app-butik har næsten alle Flatpak-apps, og uden Flathub vil du ikke være i stand til at opsætte OBS.

For at aktivere Flathub App Store på Ubuntu skal du bruge følgende flatpak remote-add kommando og tilføje app store som en kilde til Flatpak. Du behøver kun at tilføje Flathub som en kilde én gang, og Flatpak vil have det for altid.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nu hvor Flathub App Store er sat op på Ubuntu, kan du installere OBS ved at bruge følgende flatpak installationskommando.

flatpak install flathub com.obsproject.Studio

Sådan installeres Open Broadcaster i Ubuntu – Snap-pakke

Ud over at være tilgængelig som en Flatpak, er OBS også tilgængelig for Ubuntu-brugere i Ubuntu Snap Store. For at komme i gang med OBS-appen på din Ubuntu-pc som en snappakke, skal du åbne et terminalvindue.

Når terminalvinduet er åbent, vil du hurtigt være i stand til at konfigurere Open Broadcaster-appen ved at bruge følgende snapinstallationskommando nedenfor.

sudo snap install obs-studio