Sådan installeres LightningBug GTK-temaet på Linux

LightningBug er et smukt, gulligt GTK-tema til Linux. Den kommer i to varianter: mørk og lys. Designet minder om Mac OS men med et unikt gult skær. Sådan installeres det på Linux!

Downloader LightningBug

LightningBug GTK-temaet er tilgængeligt for alle Linux-brugere via Gnome-look.org-temawebstedet. For at få fingrene i dette tema, start med at gå over til LightningBug Gnome-look.org side.

Når du er på LightningBug-siden, skal du finde knappen “Filer”. “Filer”-området har en bred vifte af LightningBug-temapakkefiler til download. Valgene omfatter LightningBug Dark, LightningBug Light, LightningBug Light Solid og LightningBug Dark Solid.

Inde i området “Filer” skal du se på kolonnen “DL”. Når du er i denne kolonne, skal du klikke på den blå “DL”-knap ved siden af ​​det tema, du ønsker at downloade, for at få fat i din LightningBug-temapakke.

Udpakning af LightningBug

LightningBug-temaet distribueres på internettet gennem Tar XZ-arkiver. Disse arkiver er praktiske og giver Linux-skabere mulighed for at distribuere temafiler effektivt. Du kan dog ikke bruge temafiler, der er pakket i Tar XZ-formatet. De skal udvindes først.

  Sådan bruger du Dropbox fra Linux-kommandolinjen med Dropbox Uploader

For at starte udtrækningsprocessen på din computer skal du starte et terminalvindue. For at starte et terminalvindue på Linux-skrivebordet skal du trykke på Ctrl + Alt + T-tastaturkombinationen. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde.

Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, skal du bruge CD-kommandoen til at gå ind i mappen “Downloads”, hvor LightningBug-temapakken blev downloadet.

cd ~/Downloads

Inde i mappen “Downloads” kan udtrækningen begynde. Brug af tar-kommandoen til at dekomprimere LightningBug-temapakken, du downloadede fra Gnome-look.org.

For at udtrække LightningBug Dark GTK-temapakken skal du bruge kommandoen nedenfor.

tar xvf Lightningbug-Dark.tar.xz

For at udtrække LightningBug Light GTK-temapakken på din computer skal du udføre følgende terminalkommando.

tar xvf Lightningbug-Light.tar.xz

For at udtrække LightningBug Light Solid-temapakken på din computer, skal du køre kommandoen nedenfor.

tar xvf Lightningbug-Light-Solid.tar.xz

Vil du udpakke LightningBug Dark Solid GTK-temaet på din computer? Udfør kommandoen nedenfor.

tar xvf Lightningbug-Dark-Solid.tar.xz

Installation af LightningBug

Nu hvor LightningBug GTK-temaet er helt udpakket i din “Downloads”-mappe, kan installationen af ​​temaet begynde. Der er to måder at installere LightningBug GTK-temaet på på Linux. Disse to installationsmetoder er kendt som “enkeltbruger” og “systemdækkende”.

  Sådan vendes Tether fra Linux til Android med Gnirehtet

Enkeltbrugerinstallationsmetoden er ideel til Linux-brugere, der ikke deler en pc og ikke ønsker, at andre brugere skal få adgang til LightningBug GTK-temaet. Den systemdækkende installationsmetode er bedst for brugere, der har flere konti på deres Linux-system og ønsker, at hver bruger skal have adgang til LightningBug-temaet.

I denne guide vil vi dække begge metoder. For at starte installationsprocessen skal du åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet. Du kan åbne et terminalvindue på skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T eller søge efter “Terminal” i appmenuen.

Enkeltbruger

Det første trin i at installere LightningBug i enkeltbrugertilstand er at oprette en ny mappe med navnet “.themes” i din hjemmemappe. Denne mappe giver Linux-skrivebordsmiljøer mulighed for at indlæse temaer kun til din brugerkonto.

For at oprette den nye mappe skal du bruge mkdir-kommandoen nedenfor.

mkdir -p ~/.themes/

Når du har oprettet den nye temamappe, skal du bruge CD-kommandoen til at flytte terminalvinduet til mappen “Downloads”, hvor LightningBug GTK-temaet tidligere blev udtrukket.

cd ~/Downloads/

Når du er inde i “Downloads”-mappen, skal du bruge mv-kommandoen til at installere LightningBug GTK-temaet i mappen “.themes”.

mv Lightningbug*/ ~/.themes/

Når kommandoen er fuldført, er installationen færdig. Bekræft, at installationen var vellykket ved at udføre ls-kommandoen nedenfor.

ls ~/.themes

Systemdækkende

For at installere LightningBug GTK-temaet i hele systemet skal du starte med at få adgang til mappen “Downloads” i din hjemmemappe, hvor temapakken tidligere blev udtrukket.

cd ~/Downloads

Når du først er i mappen “Downloads”, skal du logge ind på root-brugerkontoen, da installation i hele systemet kræver ændring af nogle systemmapper.

sudo -s 

Nu hvor terminalen har root-adgang, installer LightningBug GTK-temaet i mappen /usr/share/themes/ ved at bruge mv-kommandoen nedenfor.

mv Lightningbug*/ /usr/share/themes/

Når kommandoen er fuldført, er LightningBug GTK-temaet installeret. Herfra skal du bruge ls-kommandoen til at bekræfte, at det lykkedes.

ls /usr/share/themes/ 

Aktivering af LightningBug

LightningBug GTK-temaet er nu installeret på din Linux-pc, men det er ikke standard GTK-temaet. Grunden til dette er, at blot installation af et GTK-tema ikke gør det til standardudseendet på dit Linux-skrivebord. Disse ting skal ændres manuelt.

  Sådan sikkerhedskopieres Steam-spil på Linux

Hvis du er usikker på, hvordan du ændrer dit standard GTK-tema på Linux til LightningBug, kan vi hjælpe! Følg sammen med en af ​​guiderne, der er linket nedenfor, for at lære om ændring af standard GTK-temaet på Linux!