Sådan installeres Gnome 40 på Linux tidligt

Den næste generation af Gnome Shell-skrivebordet er her, og det hedder Gnome 40 (AKA Gnome 4.0). Den kommer med et fuldstændigt redesignet skrivebord, som Linux-nørder helt sikkert vil elske. I denne vejledning viser vi dig, hvordan du kan prøve det tidligt, før det slippes ud i naturen.

Metode 1 – Installer Fedora 34 Beta

Den nemmeste måde at komme i gang med det nye Gnome 40-skrivebordsmiljø er at installere Fedora 34 Beta. Betaen har et forudkonfigureret Gnome Shell 40-skrivebord, og brugerne behøver ikke at lave nogen speciel opsætning for at bruge den.

For at komme i gang med Fedora 34 Beta, skal du gå over den officielle Fedora hjemmeside. Når du er på webstedet, skal du finde knappen “Download nu” under afsnittet “Fedora Workstation på webstedet og klikke på det.

Efter at have valgt knappen “Download nu” med musen, vil du blive ført til Fedora Workstation-downloadsiden. Se efter “Download”-knappen ved siden af ​​”Fedora 34: x86_64 DVD ISO”, og vælg den for at starte overførslen.

Når Fedora 34: x86_64 DVD ISO-filen er færdig med at downloade, bliver du nødt til at oprette en bootbar installations-USB. For at gøre dette skal du følge vores guide til, hvordan du opretter en Linux-installations-USB.

  Sådan bruger du strengkommandoen på Linux

Når du har oprettet din Fedora 34 Beta installations-USB, skal du tilslutte den til den pc, du planlægger at bruge Fedora 34 Beta på, og genstarte den i BIOS. Derfra skal du konfigurere den til at starte fra Fedora 34 Beta USB.

Når din pc starter Fedora 34 Beta USB op, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor for at få Gnome 40 til at fungere!

Trin 1: Find knappen “Installer” på harddisk, og klik på den med musen for at starte installationsprocessen for Fedora 34 Beta.

Trin 2: Når du klikker på installationsknappen, vises Fedora Anaconda-installationsprogrammet. Brug din mus til at vælge det sprog, du taler, i menuen. Klik derefter på “Fortsæt”.

Trin 3: Find knappen “Installationsdestination”, og klik på den med musen. Vælg derefter den harddisk, du ønsker at installere Fedora 34 på, og klik på “Automatisk”.

Vælg kun “Brugerdefineret” eller “Avanceret”, hvis du er en Fedora-veteran og ved, hvad du laver! Klik på knappen “Udført”, når du er færdig.

Trin 4: Efter at have klikket på “Udført”, vil installationsprogrammet vise et vindue med navnet “Installation” muligheder. Vælg “Reclaim” space-knappen, og vælg derefter “Slet alle” for at fjerne alle eksisterende partitioner på den harddisk, du installerer Fedora 34 Beta.

  De 6 bedste Markdown-editorer til Linux

Klik på “Genvind plads”, når du er færdig.

Trin 5: Find “Begynd installationen” og klik på den for at installere Fedora 34 Beta på harddisken. Husk, at denne installation kan tage lidt tid at fuldføre.

Når installationen af ​​Fedora 34 Beta er færdig, genstart din pc. Ved genstart vil dit nye Fedora 34 Beta-system være oppe og køre med det nyeste Gnome 40-skrivebordsmiljø!

Metode 2 – Arch Linux

Hvis du er på Arch Linux, vil du være i stand til at prøvekøre Gnome Shell 40 lige nu. Det eneste, der kræves, er at aktivere “gnome unstable” softwarelageret. For at starte skal du åbne et terminalvindue.

Når et terminalvindue er åbent på Arch Linux-skrivebordet, skal du starte filen /etc/pacman.conf i Nano-teksteditoren.

Bemærk: i denne vejledning bruger vi Nano-teksteditoren, da den er den nemmeste at bruge. Du er velkommen til at bruge en anden editor, hvis du ønsker det.

sudo nano -w /etc/pacman.conf

Gå til Nano-teksteditoren [multilib] sektion af filen. Når du er der, skal du finde Include = /etc/pacman.d/mirrorlist direkte nedenfor [multilib] og tryk på Enter-tasten for at oprette en ny linje.

På den nye linje direkte under Include = /etc/pacman.d/mirrorlist skal du skrive følgende kode.

  Sådan spiller du Nintendo 64-spil på Linux

[gnome-unstable]
Inkluder = /etc/pacman.d/mirrorlist

Når du har skrevet den nye kode ud i filen /etc/pacman.conf, skal du trykke på Ctrl + O-knappen for at gemme dine redigeringer i Nano. Tryk derefter på Ctrl + X-knappen for at lukke editoren helt.

Når editoren er lukket, skal du synkronisere Pacman igen. Indtast følgende kommando for at gensynkronisere.

sudo pacman -Syy

Nu hvor Pacman er gensynkroniseret, kan installationen af ​​Gnome 40 på Arch Linux begynde. For at starte skal du installere “gnome”-pakkegruppen.

sudo pacman -S gnome-unstable/gnome

Installer derefter gdm-pakken, som bruges til at logge på Gnome 40. Brug Pacman-kommandoen nedenfor, installer den.

sudo pacman -S gnome-unstable/gdm

Efter gdm-pakken skal du installere “gnome-extra”-pakkegruppen. For at gøre det skal du indtaste kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S gnome-unstable/gnome-extra

Når alle pakker er installeret, skal du genåbne Nano-teksteditoren med kommandoen nedenfor.

sudo nano -w /etc/pacman.conf

Find IgnorePkg=” inde i Nano, fjern “#” foran den. Indsæt derefter koden nedenfor efter IgnorePkg = .

evolution evolution-data-server gdm gnome-kalender gnome-ure gnome-kontakter gnome-kontrolcenter gnome-session gnome-indstillinger-daemon gnome-shell gnome-shell-udvidelser gnome-todo gnome-weather mutter

Gem redigeringerne ved at trykke på Ctrl + O, og afslut Nano med Ctrl + X. For at genaktivere opgradering skal du placere et #-symbol foran IgnorePkg= i /etc/pacman.conf og gemme.