Sådan installeres DBeaver MySQL-klient på Ubuntu

DBeaver er et sofistikeret SQL-klientsoftwarestyringsværktøj og et databaseadministrationsværktøj. Det er open source og fungerer på alle platforme, inklusive Linux. I denne vejledning viser vi dig, hvordan du installerer DBeaver-programmet på Ubuntu.

Sådan installeres DBeaver MySQL-klient på Ubuntu – Terminal (Apt)

DBeaver-applikationen kan installeres på Ubuntu via Apt-pakkehåndteringen, som er en terminalapplikation. For at få DBeaver MySQL-klienten til at fungere på dit Ubuntu-system, skal du gøre følgende.

Åbn først et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet. Du kan åbne et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Når den er åben, skal du bruge kommandoen wget downloader til at hente den seneste Ubuntu DEB-pakke af DBeaver.

wget https://dbeaver.io/files/dbeaver-ce_latest_amd64.deb

Efter at have downloadet den seneste DBeaver, skal du konfigurere Java på din Ubuntu-pc. DEB-pakkeudgivelsen af ​​DBeaver leveres ikke sammen med Java, så du bliver nødt til at installere den selv. Brug Apt install-kommandoen nedenfor, få OpenJDK 11 til at fungere.

sudo apt install openjdk-11-jre openjdk-11-jdk -y

Når Java er sat op, skal du bruge CD-kommandoen til at flytte terminalvinduet til mappen “Downloads”, hvor DBeaver DEB-pakken er på din computer.

cd ~/Downloads

Inde i mappen “Downloads” skal du bruge kommandoen Apt install for at installere DEB-pakken af ​​DBeaver på dit Ubuntu Linux-system.

sudo apt install ./dbeaver-ce_21.0.0_amd64.deb

Når du indtaster kommandoen apt install ovenfor, vil Ubuntu indsamle alle relaterede afhængigheder til DBeaver, der kræves for, at programmet kan installeres korrekt og liste dem ud. Den vil derefter bede dig om at trykke på Y for at fortsætte. Gør det.

  Hvis du planlægger at installere et væld af Smarthome-enheder, skal du springe over Wi-Fi

Når du har trykket på Y-knappen, begynder Ubuntu at installere DBeaver på din Ubuntu Linux-pc. Det skal være hurtigt. Når installationen er færdig, vil du se “DBeaver” i din app-menu!

Sådan installeres DBeaver MySQL-klient på Ubuntu – Terminal (Snap Package)

DBeaver-applikationen er tilgængelig for Ubuntu-brugere via en DEB-pakke. Det er fantastisk, da det betyder, at det virker på de fleste Ubuntu Linux-operativsystemer og endda dem, der er baseret på Ubuntu. Installationen til det er dog ikke altid problemfri.

Hvis du foretrækker at installere DBeaver-appen på din Ubuntu-pc via en Snap-pakke, vil du være glad for at vide, at app-udviklerne har indsendt den til Snap-butikken.

  Hvad er et Periscope-objektiv til smartphone-kameraer?

For at begynde at installere DBeaver på din Ubuntu-pc via en Snap-pakke, skal du åbne et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet. For at åbne terminalen skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søge efter “Terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, skal du indtaste kommandoen snap install nedenfor.

sudo snap install dbeaver-ce

Når du har indtastet snap-installation, installerer Ubuntu Snap Store DBeaver på dit system. Når processen er færdig, søg efter “DBeaver” i din app-menu for at bruge appen!

Sådan installeres DBeaver MySQL-klient på Ubuntu – Terminal (Flatpak)

DBeaver MySQL-klienten er tilgængelig som en Flatpak-pakke, foruden en Snap-pakke. Så hvis du vil installere DBeaver-appen på din Ubuntu-pc, men ikke ønsker at beskæftige dig med DEB-installationsmetoden eller Snap, er her hvad du skal gøre.

  Sådan repareres en langsom eller ikke-responsiv Mac

Åbn først et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet. For at åbne et terminalvindue skal du trykke på Ctrl + Alt + T-knappen på tastaturet. Alternativt kan du starte et terminalvindue ved at søge efter “Terminal” i appmenuen.

Med terminalvinduet åbent og klar til at gå, følg vores vejledning om opsætning af Flatpak runtime. Denne runtime er påkrævet for at installere Flatpak-pakker, og uden den vil Flatpak-udgivelsen af ​​DBeaver ikke fungere.

Efter opsætning af Flatpak runtime, skal du konfigurere Flathub app store. Flathub er hvor 90% af alle Flatpak-pakker distribueres, inklusive DBeaver-appen. For at aktivere Flathub app store, skal du bruge følgende flatpak remote-add kommando.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Når Flathub App Store er aktiveret på din Linux-pc, kan du installere DBeaver-applikationen på din Ubuntu-pc. For at installere det skal du bruge følgende flatpak installeringskommando nedenfor.

flatpak install flathub io.dbeaver.DBeaverCommunity

Flatpak DBeaver tilføjelser

Udover DBeaver-applikationen distribuerer Flathub også PostgreSQL- og MariaDB-tilføjelser. Hvis du gerne vil installere disse tilføjelser ud over DBeaver-applikationen på Ubuntu gennem Flatpak, kan du.

For at installere PostgreSQL-tilføjelsen til DBeaver via Flatpak skal du bruge følgende flatpak-installationskommando nedenfor.

sudo flatpak install io.dbeaver.DBeaverCommunity.Client.pgsql 

For at installere MariaDB-tilføjelsen til DBeaver via Flatpak skal du indtaste følgende flatpak-installationskommando.

sudo flatpak install io.dbeaver.DBeaverCommunity.Client.mariadb