Sådan installeres AppImages på Linux på den nemme måde

AppImages er nyttige på Linux. Med dem er brugere i stand til at downloade Linux-programmer og køre dem uden at skulle installere noget. AppImages integreres dog ikke i Linux-systemet som andre programmer.

Hvis du bruger mange AppImages på din Linux-pc, men ikke kan lide at tage dig tid til at konfigurere AppImage manuelt, oprette et genvejsikon og tilføje det til menuen, vil du elske AppImageLauncher.

Hvad er AppImageLauncher? Det er en app, der, når den er installeret, automatisk kan registrere, når et AppImage køres på Linux, automatisk oprette en genvej og tilføje den til en mappe på din computer. Sådan får du det til at fungere på dit Linux-system.

Installation af AppImageLauncher på Linux

AppImageLauncher-applikationen kommer desværre ikke forudinstalleret på nogen Linux-operativsystemer. Programmet understøtter dog en lang række Linux-operativsystemer og er let at få til at fungere.

For at starte installationen af ​​AppImageLauncher på Linux, skal du åbne et terminalvindue på skrivebordet. Du kan åbne et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent, kan installationen begynde. Brug instruktionerne nedenfor til at konfigurere AppImageLauncher på din computer.

Ubuntu

For at installere AppImageLauncher på din computer skal du bruge kommandoen wget til at downloade den seneste DEB og derefter installere den med apt install.

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt install ./appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb

Debian

Dem, der bruger Debian, vil være i stand til at opsætte AppImageLauncher ved hjælp af wget-kommandoen og dpkg install-kommandoen. Sørg for at rette eventuelle afhængigheder på dit Debian Linux-system ved at bruge kommandoen apt-get install -f nedenfor.

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo dpkg -i https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt-get install -f

Arch Linux

Hvis du er på Arch Linux, vil du ikke være i stand til at downloade AppImageLauncher-pakken fra projektets GitHub. I stedet bliver du nødt til at installere Trizen AUR-hjælperen og sætte den op med trizen -S kommandoen.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/
makepkg -sri
trizen -S appimagelauncher

Fedora

Hvis du ønsker at installere AppImageLauncher-applikationen på Fedora, bliver du nødt til at downloade RPM-pakken og installere den ved hjælp af dnf install-kommandoen.

sudo dnf install https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

OpenSUSE

Der er en RPM-pakke tilgængelig for OpenSUSE-brugere. For at få det til at fungere på din Linux-computer skal du bruge kommandoen wget download. Når det derefter er downloadet til dit OpenSUSE-system, vil du være i stand til at installere det på dit system ved hjælp af zypper-installationskommandoen.

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm
sudo zypper install appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

Opsætning af AppImageLauncher

For at konfigurere AppImageLauncher skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Åbn appmenuen og start “AppImageLauncher” gennem menuen. Hvis du vælger det i appmenuen, åbnes indstillingsområdet for AppImageLauncher.

Trin 2: Find afsnittet “Placering, hvor du skal gemme dine AppImage-filer for at lette deres administration”. Skift den til en anden mappe, hvis du vælger det; ellers skal du lade det være standard.

Trin 3: Vælg fanen “appimagelauncherd”. Marker derefter afkrydsningsfeltet “Auto start auto-integration daemon”. Dette vil sikre, at AppImageLauncher dameon altid kører i baggrunden, klar til at integrere alle AppImages, du beslutter dig for at starte.

Hvor man kan downloade AppImages til Linux

AppImages kan findes overalt på internettet, men det bedste sted at få dem er AppImageHub. Sådan bruger du det til at downloade AppImages.

Trin 1: Gå over til AppImageHub.com. Når du er der, skal du rulle ned til kategorisektionen. Der er mange kategorier, herunder lyd, uddannelse, spil osv.

Trin 2: Når du har valgt en kategori, vil du blive præsenteret for en liste over AppImages for den kategori. Se listen igennem, og vælg det AppImage, du ønsker at installere på din computer.

Trin 3: Vælg knappen “Filer”. Hvis du vælger “Filer”, vises tilgængelige downloads. Klik derefter på AppImage i området “Filer” med musen.

Trin 4: Vælg download-knappen for at downloade AppImage til din computer. Downloads bør ikke tage lang tid, da AppImages ikke er så store.

Når processen er færdig, skal du starte din “Downloads”-mappe i Linux File Manager.

Installation af AppImages på Linux med AppImageLauncher

Installation af AppImages med AppImageLauncher er betagende enkelt. Gør følgende for at installere en app.

Trin 1: Åbn din “Downloads”-mappe, hvor AppImage er downloadet.

Trin 2: Højreklik på AppImage med musen, vælg “Åbn med” og vælg “AppImageLauncher.”

Trin 3: Når du åbner dit AppImage med AppImageLauncher, vises en pop op. Vælg knappen “Integrer og kør” for at installere AppImage på din Linux-computer.