Sådan installerer du Steam på Linux og spiller dine yndlingsspil [2023]

Det er enkelt at installere Steam på Linux, og oplevelsen ligner Windows.

Spil på Linux var lidt hårdt, hvilket begrænsede spillere til open source-spil, virtuelle maskiner og emulering.

Udgivelsen af ​​Steam til Linux har dog ændret måden for gamere.

Hvis du er på Steam, kan du nemt gemme dine gemte spilfiler i Steam-skyen, så du kan fortsætte spillet, hvor du slap.

Så er du en Linux- og spilentusiast, der spekulerer på, hvordan du installerer Steam på din Linux-computer?

Hvis ja, lad os diskutere installation af Steam på Linux og spille spillene problemfrit.

Hvad er Steam?

Steam er en digital butiksfacade og distributionstjeneste til videospil. Denne platform blev designet og udviklet af Valve Corporation i 2003.

Steam-klienten lader brugere installere spil direkte i deres sky efter køb. Derudover har Steam-brugere fleksibiliteten til at sende deres anmeldelser, købe DLC’er, uploade selvfremstillet indhold og mere.

Steam-klienten har også flere funktioner, såsom adgang til en venneliste, lave en automatisk opdatering, stemmechat i spillet og deling af spil blandt venner.

Med enkle ord er Steam en platform for online videospil, der er bygget med det formål at rette udgivne spilopdateringer. Det tilføjer patches for at forhindre nedbrud på grund af for mange online spillere, der spiller samtidigt. Steam er stadig i betastadiet.

Den brugervenlige grænseflade på Steam giver dig mulighed for at søge efter gode tilbud på de tilgængelige spil lige fra eventyr og action til tredjepersons skydespil og indie. Du vil få mulighed for at træne eller forære samleobjekter i dit fællesskab.

Steam fungerer på Windows, TV, mobil, Linux og MacBook-enheder. For at bruge det behøver du bare en bredbåndsforbindelse for at opnå en højhastigheds internetforbindelse og et moderne system til at spille spil ustoppeligt. Gaming-pc’er lover kvalitetsydeevne, konsoller, der kan tilpasses, desktop-lagring og kompatibilitet med stuen.

Funktioner i Steam

Valve arbejder konstant på at bringe nye opdateringer og de nyeste funktioner, såsom:

 • Steam-chat: Tal med dine venner eller grupper via stemme eller tekst uden at forlade dit spil. Brug muligheder som Tweets, GIF’er, videoer og mere klogt på din Steam.
 • Spilhubs: Få alt om spillet på et enkelt sted. Upload indhold, deltag i diskussioner, og få de seneste opdateringer på vej.

 • Steam-udsendelse: Stream dit live-gameplay nemt med et klik på en knap og del med dine fællesskabsmedlemmer eller venner.
 • Steam workshop: Opdag, download og skab kosmetik og spillerskabte mods til ca. 1000 understøttede spil.
 • Tilgængelig på mobil: Du kan få adgang til Steam overalt i verden ved hjælp af Android- eller iOS-enheder med dine mobile enheder.
 • Tidlig adgang til spil: Spil, opdag og bliv involveret i dine spil, efterhånden som de udvikler sig.
 • Flersproget: For at spille multiplayer-spil er et globalt fællesskab afgørende. Således understøtter Steam-klienten omkring 28 sprog.
  Sådan forbedres Linux-udklipsholderen med CopyQ

Minimum systemkrav

Steam til Linux har brug for bestemt software og hardware. Lad os diskutere følgende:

 • Det kræver AMD Opteron eller 1 GHz Pentium 4 med AMD64 (x86-64) instruktioner sæt, CMPXCHG16B support (cx16 – /proc/cpuinfo flag) og SSE3 support (pni – /proc/cpuinfo flag)
 • 5 GB harddiskplads og 512 MB RAM
 • Bedre internetforbindelse (DSL/kabelhastigheder anbefales)
 • Fuldt opdateret nyeste Ubuntu LTS

 • 32 bit (i386, IA32) og 64 bit (x86-64, AMD64) nyeste grafikdrivere
 • 64 bit (AMD64, x86-64) Linux-kerne
 • AMD-driverunderstøttelse: For nyere kort kan du installere 12.11-driveren. Til gamle videokort er Catalyst 13.2 Legacy den seneste til 2 og 4 GPU-serier og understøtter HD2400 Pro videokort.
 • NVidia driver support: For nyere kort som serie 8 skal du installere 310.x. For ældre kort understøtter driver 304.x den seneste Nvidia 6- og 7-serie. For at få adgang til driverne skal du først opdatere cachen og installere den driver du skal bruge.
 • Intel HD 3000/4000 driversupport: Du skal bruge de nyeste Mesa 9 eller nyere drivere.

Sådan downloader og installerer du Steam-spil

At spille onlinespil på din pc er nutidens trend. Næsten alle kan lide at spille en slags online spil. Lad os diskutere, hvordan du kan downloade og installere Steam-spil på din pc.

 • Få en Steam-konto gratis fra dens hjemmeside.
 • Når du er på Steams hovedwebsted, skal du se på højre side af siden. Der vil du finde en knap, der siger “Installer Steam”. Følg instruktionerne, efter du har klikket på den.
 • Når du er klar med Steam-klienten, skal du gå til butikkens hovedside.
 • Du finder en række forskellige spil på hovedsiden; nogle er gratis, og resten betales. Vælg det spil, du gerne vil spille.
 • Du kan vælge spilgenren, såsom rollespil, strategi, action, eventyr osv. Rul hen over det spil, du vil spille, og klik over det. Hvis du vil spille gratis spil, kan du gå til “Gratis at spille”.

 • Sørg for, at du har de minimumskrav, som dit valgte spil har brug for fra din pc. Når du har klikket over spillet, kan du se systemkravene på siden.
 • Når du kender kravene, skal du klikke på knappen “Spil spil” øverst på siden.
 • Hvis du vælger et gratis spil, kan du følge instruktionerne for at installere det. Hvis det er et betalt spil, kan du gå til næste trin.
 • Klik på “Tilføj til kurv”, indtast dine kreditkortoplysninger, og klik på “Køb”-knappen. Du får mulighed for at installere spillene.
 • Når du er færdig, bliver du automatisk omdirigeret til spilbiblioteket. Se efter det spil, du lige har installeret, og download det derefter. Klik derefter på knappen “Afspil” og start med at spille.

Læs også: Top AAA-spil, der tiltrækker hele gaming-fællesskabet

Installer og konfigurer Steam på Ubuntu eller Debian

Der er flere metoder, du kan følge for at installere og konfigurere Steam på et Linux-system. På Debian- eller Ubuntu-distributioner kan du installere og konfigurere Steam ved at bruge GUI- og CLI-metoder.

Sådan går det:

#1. Installer Steam fra Software Center

Denne metode er den mest ubesværede måde at downloade og konfigurere Steam på en Ubuntu- eller Debian-distribution.

 • Hvis du bruger det nyeste Ubuntu-system, skal du klikke på Linux eller Super-tasten på tastaturet.
 • Du finder en øverste søgelinje. Der skal du søge efter ‘Software Center’. Når du har åbnet det, skal du finde applikationerne fra søgeikonet.
 • Skriv Steam på søgeikonet. Når den vises, skal du åbne den og klikke på installationsknappen.
 • Fortsæt med din root-adgangskode.
  Sådan finder du IP-adressen på din router på Windows, Linux, Android osv.

#2. Installer Steam via CLI

Hvis du er en superbruger, vil du være mere komfortabel med CLI-metoden frem for GUI-metoden. Der er to enkle muligheder for at installere og konfigurere Steam via CLI:

 • Installer installationsprogrammet og lad det klare resten.
 • Installer Steam direkte fra det officielle Linux-lager.
 • Kør nedenstående kommandoer for at installere installationsfilen:

  sudo apt-get opdatering

  sudo apt installer steam-installer

  Når installationen er overstået, kan du køre installationspakken og lade den downloade de nødvendige pakker automatisk for at lave Steam-miljøet.

  Installer Steam direkte på Debian- eller Ubuntu-distributionen gennem kommandoen:

  sudo apt update && sudo apt installer steam

  #3. Installer Steam gennem APT URL

  For Linux-spillere laver Linux en APT URL til Steam, så spillere kan få, hvad de ønsker sig. Uden at skrive nogen kommandoer kan du nemt installere og konfigurere Steam på dit Ubuntu- eller Debian-system.

  Bare klik på APT URL-knappen og installer Steam. Sørg for, at multiverse-depotet er der i dit system og er aktiveret, før du klikker på knappen. Hvis du ikke kan aktivere det, skal du køre en kommando på din shell, dvs. sudo add-apt-repository multiverse.

  Kopier den APT-URL, du får, og indsæt den i browserens adresselinje. Du kan automatisk se et pop op-vindue. Start installationsprocessen hurtigt.

  #4. Installer Steam efter download af Debian-pakken

  Hvis du skifter fra Windows til Ubuntu, vil du helt sikkert kunne lide denne proces. Denne metode hjælper dig med at downloade og installere en kompileret Debian-pakke på maskinen. Du kan aktivere knappen for at downloade .deb-pakken.

  Når downloadprocessen er slut, skal du åbne mappen via terminalen og gennemse filen. Kør nu dpkg-kommandoen (sudo dpkg -i steam_latest.deb) sammen med root-adgangen for at installere Steam.

  Installer og konfigurer Steam på Fedora

  At installere Steam og konfigurere det på din Fedora-arbejdsstation har forskellige metoder, inklusive CLI- og GUI-metoder. Sørg for, at du er en root-bruger af systemet, før du starter trinnene.

  #1. Installer Steam gennem CLI

  Først skal du opdatere systemlageret for at gøre systemet egnet til Steam. På din terminal shell kan du køre følgende kommandoer for at opdatere dit system:

  sudo dnf opdatering – opdater

  sudo dnf opdatering

  sudo dnf opgradering

  Hvis du bruger en opdateret, vil du sandsynligvis finde RPM-fusionspakkerne på din enhed. Hvis du ikke kan finde pakken, kan du køre følgende kommando:

  sudo dnf installer https://mirrors.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm – %fedora). noarch.rpm

  Når du er færdig med installationen af ​​fusionspakken, skal du køre kommandoen dnf for at installere Steam på Fedora. Når Steam-installationen er færdig, kan du skrive applikationsnavnet på terminalskallen for at starte.

  sudo dnf installer steam -y

  damp

  #2. Installer Steam ved hjælp af GUI-metoden

  Steam-pakken er tilgængelig i Fedoras software. For at installere Steam på din maskine, kræver du en opdatering af dit lager og aktiverer tredjeparts-lageret på Fedora-arbejdsstationen.

    Sådan synkroniseres Google Drev på Linux med OverGrive

  Åbn først softwaren fra programmenuen. Klik på menuikonet, når softwarecentret er åbnet for at åbne indstillingerne. Find ‘Third Party Repository’ for at aktivere det. Denne proces kræver en root-adgangskode.

  Når du har aktiveret det, skal du lukke programmet og åbne det igen for at finde de indlæste indstillinger. Søg efter Steam på din søgelinje. Når du ser Steam, skal du klikke på navnet for at åbne siden til installation. Resten af ​​trinene er nemme. Tryk på installationsknappen og fortsæt med trinene og root-adgangskoden.

  Installer og konfigurer Steam på Linux Mint

  For at installere og konfigurere Steam på dit Linux Mint OS kan du bruge flere metoder. Lad os diskutere dem én efter én.

  #1. Installer Steam ved hjælp af APT Package Manager

  Først skal du starte terminalskallen. Udfør en kommando for at opdatere APT-cachen. Derudover opdaterer denne kommando også de installerede pakker.

  sudo apt update && sudo apt upgrade -y

  Udfør derefter følgende kommando:

  sudo apt installer steam

  #2. Installer Steam ved hjælp af Synaptic Package Manager

  Kilde: Linux Mint

  Dette er en nem metode, da du ikke behøver nogen kommandolinje. Synaptic-pakkehåndteringen er for dem, der foretrækker GUI. Det fungerer som et APT-blad. For at installere Steam ved hjælp af den synaptiske pakkehåndtering, skal du følge nedenstående trin:

  • Start den synaptiske pakkehåndtering
  • Indtast root-adgangskoden og aktiver root-adgang.
  • Klik på knappen “Genindlæs” for at opdatere APT-cachen.
  • Klik på søgeknappen efter at have skrevet Steam i hullet. Vælg “Navn” fra rullemenuen.
  • Vælg Steam-installationsprogrammet. Vælg derefter “Mærk til installation” ved hjælp af menuen, når den dukker op, når du højreklikker på den.
  • Du kan se en boks, der indeholder listen over afhængigheder, som er nødvendige for at blive installeret. Tryk på “Mark”.
  • Klik på knappen Anvend for at implementere ændringerne.
  • Vent, indtil processen er afsluttet. Når det er gjort, skal du klikke på knappen “Luk”.

  #3. Installer Steam ved hjælp af GUI

  Det er super nemt at installere og konfigurere Steam ved hjælp af GUI. Du skal følge tre enkle trin og få dit Steam på dit system.

  • Start programadministrator: Klik på Start-menuen for at åbne programstarteren og se efter softwaremanageren. Klik på ikonet for at køre programmet.
  • Søg på Steam: Når programmet er startet, skal du navigere i søgesektionen og skrive Steam. Klik på Enter for at starte processen. Du finder Steam på din skærm.
  • Installer Steam: Klik på Steam-ikonet og klik på installationsknappen for at starte installationsprocessen på dit Mint OS.

  Sådan opdaterer du Steam

  For at opdatere din Steam-klient på din Linux, skal du følge nedenstående trin:

  • Start applikationen.
  • Klik på Steam-menuen i øverste venstre hjørne.
  • Klik på “Søg efter opdateringen” i rullemenuen.
  • Du vil se en dialogboks på din skærm. Dette indeholder oplysninger om opdateringerne.
  • Klik på opdateringen og vent på, at opdateringen er fuldført og genstart af Steam-applikationen.

  Ofte stillede spørgsmål

  Er det muligt at installere Steam-spil på en separat driver eller partition i Linux?

  Svar: Ja, det er muligt at installere Steam-spil på et partitioneret drev i Linux.

  Er det sikkert at downloade og installere spil fra Steam på Linux?

  Svar: Ja, det er sikkert at installere og konfigurere Steam på Linux.

  Er alle mine Steam-spil kompatible med Linux?

  Svar: Alle Steam-spil køres nødvendigvis på Linux-distributioner.

  Kan jeg tilpasse mine Steam-spil med mods på Linux?

  Svar: Steam-værkstedet fungerer på samme måde i både Linux og Windows. Du kan nemt tilpasse mods på Linux.

  Afsluttende ord

  Onlinespil er blevet en fantastisk kilde til underholdning for mange, fra børn til voksne. At få spil fra Steam kan være nyttigt på mange måder med dets pålidelighed og tilgængelighed for nye, opdaterede spil.

  Således hjælper denne artikel dig med at forstå, hvordan du installerer og opdaterer Steam på Linux, så du kan spille dine yndlingsspil uden bekymringer.

  Tjek derefter de bedste gratis spil på Steam.