Sådan indstilles brugerdefineret ‘Auto-Lock’ & ‘Kræv adgangskode’-tid i iOS

Generelt er der et omvendt forhold mellem sikkerhed og bekvemmelighed. I de fleste tilfælde kommer højere sikkerhed på bekostning af bekvemmelighed. To-faktor-godkendelse på tjenester som Gmail, Twitter og Facebook kræver, at du indtaster to koder for at få adgang til din egen konto – højere sikkerhed på bekostning af mindre bekvemmelighed. Låseskærmsadgangskoder på smartphones kan variere fra simple 4-cifrede koder til lange alfanumeriske adgangskoder; under alle omstændigheder tilføjer du et ekstra trin for at få adgang til din egen enhed. En bedre balance mellem de to førnævnte ejendomme, men stadig langt fra perfekt.

iOS kommer med to nyttige indstillinger for at reducere den tid eller de trin, der kræves for at komme til startskærmen: ‘Auto-Lock’ og ‘Kræv adgangskode’. Apple har inkluderet 4-5 foruddefinerede muligheder for disse i Indstillinger > Generelt, men hvis du vil have fuld kontrol over dem, er du uheldig… medmindre du har jailbreaket din iOS-enhed. ‘insanj’ er kommet op med to tweaks – LongerAutoLock og PassTime – som giver dig mulighed for at indstille en brugerdefineret tid for henholdsvis Autolås og Kræv adgangskode muligheder.

Med LongerAutoLock kan du indstille en bestemt tid i minutter, hvorefter din telefon slukker for displayet og låser sig selv. Næste gang du forsøger at bruge din telefon, skal du gennemgå trinnet ‘Skub for at låse op’ – med eller uden adgangskode. Tweak tilføjer et redigeringsikon i øverste højre hjørne af Auto-Lock-skærmen (Indstillinger > Generelt > Auto-Lock), som du kan trykke på for at tilføje brugerdefinerede tidspunkter til den eksisterende liste.

PassTime gør det samme, men for indstillingen Kræv adgangskode. For uindviede sikrer indstilling af X minutter for ‘Kræv adgangskode’, at du ikke behøver at indtaste din adgangskode igen, hvis du bruger din telefon, selv én gang inden for denne varighed. Hvis din telefon forbliver ubrugt i det tidsrum, skal du autentificere dig selv, næste gang du går forbi låseskærmen.

Jeg har den sat til 15 minutter personligt, og jeg har det fint med det. Men hvis du leder efter noget længere, har du kun ‘1 time’ tilbage fra Apples foruddefinerede liste. Næppe ideelt.

PassTime og LongerAutoLock er begge tilgængelige for $0,99 under BigBoss repo på Cydia. Men hvis du køber den ene, får du den anden gratis. Det er en god handel for alle, der ønsker at opnå en bedre balance mellem sikkerhed og bekvemmelighed.

Sørg for at fortælle os, hvad du synes om de to tweaks ved at efterlade en kommentar nedenfor.