Sådan holder du dine kameralinser rene

Jeg har gang på gang understreget her om How-To Geek: objektivet er lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere, end det kamera, det er fastgjort til. Hvis dine billeder er slørede, fordi der er pletter på din linse, er der ikke noget, du kan gøre for at rette det i posten. Selv oprydning af støvpletter er en smerte. Med det i tankerne, lad os se på, hvordan du holder dine kameralinser rene.

Hold objektivdækslet på

Hvis du ikke bruger dit kamera, skal du beholde objektivdækslet på. Hvis dit objektiv er slukket for dit kamera, skal du sørge for, at begge objektivdæksler er tændt. Det er virkelig så enkelt: At beholde linsehætterne på dine linser betyder, at de ikke udsættes for alle støvpartiklerne i luften, og du kan håndtere dem uden frygt for, at dine beskidte fingre efterlader pletter.

Det betyder nu ikke, at du jaloux skal beskytte dine linser, kun at fjerne objektivdækslet, når du har det perfekte billede på linje. Linser er overraskende holdbare – så længe du ikke øver din field goal-teknik med dem – og, som vi vil se, nemme at rengøre. Hvis du vandrer rundt i en by og tager et par billeder, skal dit kamera være tændt og objektivdækslet af. Det er bare, at mens dit kamera sidder derhjemme eller i din taske, skal du lade hætterne være på.

  Sådan begrænser du, hvem der kan svare på dine tweets

Tænk, når du skyder

Støv og pletter vil komme fra to kilder: det ydre miljø og dig. Hvis du tænker lidt over, hvor du optager, og hvordan du håndterer dine linser, er det meget nemmere at holde dem rene.

Seaspray er berygtet blandt landskabsfotografer for sin evne til at udtvære et objektiv. En lille dråbe lander på det forreste element, og selvom du tørrer det væk, eller vandet fordamper, efterlader det saltet. Det er et spørgsmål om et sekund at tørre det af, du skal bare tænke for at gøre det.

Hvis du arbejder i et støvet, vådt eller på anden måde partikelfyldt miljø, skal du ignorere mine råd ovenfor om linsehætter og beholde dem på. Undgå også at pege dit objektiv direkte ind i vinden/sprayen/hvad som helst, indtil du er klar til at begynde at optage.

  Ret fejl 1500 En anden installation er i gang

På samme måde, når du skifter objektiv eller på anden måde håndterer dit kamera, skal du ikke røre ved frontelementet. Bare hold dine snavsede poter væk fra glasset, så forbliver det rent! Du bør heller ikke lade en udsat linse sidde opad: støvpartikler i luften vil sætte sig på dem.

Medbring en mikrofiberklud

De fleste landskabsfotografer ejer mere mikrofibertøj end undertøj. De er virkelig billige og super handy. Hvis der er snavs eller pletter på din linse, skal du bare tage en klud fra din taske og tørre den af. Hvis en klud bliver snavset, så tag bare en anden. Når jeg har sat mit kamera op til et landskabsbillede, tørrer jeg normalt objektivet hurtigt ned for en sikkerheds skyld.

Stort set enhver mikrofiberklud kan klare sig. Jeg vil foreslå, at du køber en bunke af dem – f.eks denne 30-pakke på Amazon for $19– og behandle dem som næsten engangsbrug. Smid et par stykker i enhver poser, du ejer, lad en blive i bilen (den er også god til at rense dine solbriller), og ellers bare hold dem tilgængelige. Kør dem alle sammen med jævne mellemrum gennem din vaskemaskine.

  Sådan blokerer du store billedfiler fra at blive indlæst i Firefox

Gør lejlighedsvis grundig rengøring

Lige meget hvad du gør, skal dine linser lejlighedsvis have en ordentlig rengøring. Den gode nyhed er, at det er meget nemt at gøre, og du behøver kun et par ting: en luftblæser, blød børste, mikrofiberklud og linseserviet el linse pen.

Processen er nem:

Brug luftblæseren, mikrofiberkluden og den bløde børste til at rense eventuelle partikler væk, der klæber til din linse.
Tag linseserviet eller linsepennen, og start fra midten af ​​linseelementet, gnid cirkler udad for at fjerne eventuelle pletter.
Det sidste trin er at tage luftblæseren og børsten og også give indersiden af ​​linsehætterne en god rengøring; det nytter ikke at rense din linse, hvis objektivdækslet bare kommer til at smide støv lige oven på det, så snart du er færdig.

At holde dine linser rene kræver meget lidt indsats, og dine billeder vil se bedre ud. Du bør også overveje at rense kameraets sensor – selvom den proces er lidt mere involveret.