Sådan holder du dine billeder sikre, mens du er ude og fotografere

Som fotograf er der ikke noget værre end at miste dine hårde billeder, uanset om det er fra harddiskfejl, tyveri eller andet. Med en god backup-strategi er det nemt at holde dine billeder sikkert derhjemme, men hvad med når du stadig er ude og fotografere? Hvad hvis du går væk fra nettet og væk fra din bærbare computer i et par dage eller endda et par uger? Lad os se.

Mens du er ude på stedet, er de væsentligste risici for dine billeder tyveri, tab og datatab. Løsningen på alle tre risici er for det meste den samme: Sørg for, at du aldrig kun har en enkelt kopi af dine billeder på et enkelt SD-kort eller harddisk, eller alle dine kopier på et enkelt sted. Der er lidt mere i det end det, så læs videre.

Brug de rigtige kort

For at minimere risikoen for tab af data fra et defekt SD-kort—som kan ske, selvom det er super sjældent – ​​før du overhovedet går ud for at skyde, skal du sørge for at bruge kort af høj kvalitet, der er i god stand. Vi anbefaler SanDisk- og Lexar-kort, og der er virkelig ingen undskyldninger for ikke at bruge de bedste: et 32 ​​GB SanDisk Ultra SD-kort koster mindre end $10. Lige vær forsigtig med at købe forfalskninger.

  Hvorfor en AMD 5000 CPU kan slå Intels CPU'er til gaming

Hvis dine SD-kort har ligget i en skuffe og samlet støv i et stykke tid, er det værd at kigge på dem. Tjek, at de ikke er bulede, ridsede eller på anden måde beskadigede. Du bør også formatere dem før hver optagelse.

Hvis du har dobbelte kortpladser, så brug dem

Dobbelt kortpladser er en professionel funktion, og hvis dit kamera understøtter dem, skal du absolut bruge dem. Medmindre du skyder mange bursts, skyd RAW til begge kort. På denne måde har du automatisk en sikkerhedskopi af hvert billede, du tager. Chancerne for at et kort fejler er små; oddsene for, at to kort fejler på samme tid, før du har en chance for at sikkerhedskopiere dine billeder et andet sted, er stort set nul.

Selvom du optager til dobbeltkort, er det en dårlig idé at lade dem begge sidde i dit kamera. Hvis nogen stjæler dit kamera, eller det falder ned fra en klippe—hvilket også kan ske– du vil ikke have begge kort med. Når du ikke skyder, skal du tage en ud og opbevare den på din person, sammen med en anden i din gruppe eller i din taske.

Brug flere SD-kort

Chancen for, at der sker noget med dine SD-kort, stiger, jo længere du bruger dem. Da SD-kort er så billige, giver det mening at bruge mange af dem. Til flerdagesture bruger jeg to kort hver dag: et hovedkort og et backupkort. Ved slutningen af ​​hver dag opbevarer jeg dem separat – normalt et i min rygsæk og et på mit hotelværelse eller AirBnB – og lægger to friske kort i mit kamera. På denne måde, hvis der sker noget, vil jeg kun miste en enkelt dags billeder i stedet for en hel rejse værd. Det er lige meget, om kortene er fyldte eller ej.

  Sådan slår du dine konti og adgangskoder op på en iPhone eller iPad

Hvis du skal denne vej, er det en god idé at nummerere dine kort, så du ved, hvilke billeder der er på hvert enkelt. Mit kamera skyder til både CF- og SD-kort, så jeg nummererer CF-kortene som 1.1, 2.1, 3.1 osv., og SD-kortene som 1.2, 2.2, 3.2 og så videre. Ethvert nummereringssystem, der fungerer for dig, duer.

Sikkerhedskopier, hvis du kan, mens du optager

Et stigende antal bærbare harddiske, ligesom GNARBOX eller Western Digital My Passport Wireless Pro, har en indbygget kortlæser. Hvis du rejser uden din bærbare computer, er det værd at investere i en. Du har så en måde at sikkerhedskopiere dine billeder hver aften, eller endda ude på stedet. Det er især vigtigt, hvis du kun optager til et enkelt SD-kort.

En ting at bemærke er, at nogle kameraer, som Nikon Z6 og Z7, optager til forskellige kortformater: Sørg for, at den harddisk, du køber, understøtter dette kortformat eller har en USB-port og understøtter en almindelig kortlæser.

  SwipeExpander tildeler en genvej til hver tast på tastaturet [Jailbreak]

Med sikkerhedskopier er én ingen, og to er én, så selv efter at du har sikkerhedskopieret dine billeder til en harddisk, er det en god idé at lade billederne ligge på lagerkortene, indtil du ved, at dine billeder er sikkert gemt flere steder – eller bedre alligevel i skyen.

Importer og sikkerhedskopier så hurtigt du kan

Når du først er hjemme – eller tilbage hvor du opholder dig på en længere tur – bør din første opgave, før du tager et bad eller får en drink, være at begynde at importere og sikkerhedskopiere dine billeder. Hvis du ikke gør det først, er det for nemt at blive distraheret og udsætte.

Importer dine billeder til Lightroom eller hvilken som helst anden filhåndteringsapp, du bruger, upload dem til Dropbox eller en anden cloud-lagringsudbyder. Hvis du har taget mere end en håndfuld billeder, skal hele processen køre i mindst et par minutter; længere, hvis du er på hotel wifi. Kun når du er sikker på, at dine billeder er gemt på mindst to separate steder, er det sikkert at omformatere dine SD-kort og bruge dem igen.

Hvis alt dette lyder lidt paranoidt, så ville du have ret. Men tab af data sker. Kameraudstyr bliver stjålet. Og hvis du ikke er forberedt, kan du miste hundredvis eller tusindvis af billeder, du har brugt tid, penge og kræfter på at skabe.

Billedkredit: Eddie Yip på Flickr.