Sådan gør du din musemarkør nemmere at se i Windows 10

Windows 10 tilbyder et par måder at hjælpe dig med at finde din musemarkør, hvilket kan være et problem på high-definition og bærbare skærme. Nogle gange løser problemet bare at sænke hastigheden, det bevæger sig, men du kan også gøre det mere synligt og endda få Windows til at finde det for dig.

Sådan ændrer du hastigheden på din pointer

En af de første ting, vi skal ændre, er den hastighed, hvormed markøren bevæger sig. Måske er den eneste grund til, at du ikke er i stand til at se den, at den suser for hurtigt hen over skærmen. Hvis du sætter farten ned, får du en chance for at finde den, før den ender med at gemme sig helt i kanten af ​​din skærm.

Åbn kontrolpanelet, gå til Kontrolpanel > Hardware og lyd > Mus, og klik på fanen “Pointer Options” øverst i vinduet.

  Sådan grupperes fliser på startmenuen i Windows 10

Bevægelsesskyderen her dikterer den hastighed, hvormed din markør vil bevæge sig. Glid til højre for at gøre det hurtigere; skub til venstre for at bremse den. Du bliver nødt til at eksperimentere for at finde den rigtige indstilling for dig. Det, du leder efter, er noget, der er hurtigt nok til, at du kan komme over hele skærmens bredde uden for meget håndbevægelse, men ikke så hurtigt, at din markør forsvinder på dig.

Afhængigt af din mus har Windows også en avanceret præcisionsfunktion, du kan aktivere ved at markere feltet under skyderen mærket “Forbedr pointerpræcision.”

Denne funktion accelererer markøren ved at forudsige bevægelserne af en mus eller pegefelt. Windows overvåger den hastighed, du bevæger musen, og justerer din hastighed i farten. Jo hurtigere du bevæger musen, jo længere går markøren, mens det modsatte er tilfældet, hvis du bevæger musen langsommere.

Med denne mulighed deaktiveret, er dine markørbevægelser direkte korreleret til den afstand, du bevæger musen, og med den aktiveret, er markørens bevægelser baseret på, hvad Windows synes er bedst.

  Windows 10 Notifikationscenter i de tidlige stadier

Sådan aktiveres pointerstier

Hvis du stadig har problemer med at finde din markør, kan du tilføje et spor, der følger den rundt – lidt ligesom halen på en komet.

Gå tilbage til Kontrolpanel > Hardware og lyd > Mus > Markerindstillinger. Marker afkrydsningsfeltet “Vis markørstier” under sektionen Synlighed, og klik derefter på “Anvend”.

Hver gang du flytter musen, vil markøren have et spor af andre pegepinde, der følger den rundt, og hjælper dig med at få et glimt af den, mens den svæver hen over dit skrivebord.

Sådan ændrer du farven og størrelsen på din markør

Den næste metode, du kan bruge til at øge synligheden af ​​din markør, er at ændre farve og størrelse. Du kan bruge Windows standard hvid, ændre den til sort eller endda vende farven om.

Åbn kontrolpanelet og gå videre til Kontrolpanel > Nem adgang > Nem adgangscenter > Gør musen nemmere at bruge.

  Sådan aktiverer og deaktiverer du fokuseret indbakke i Mail-appen i Windows 10

Under overskriften Musemarkører skal du vælge farven og størrelsen på den markør, du vil bruge. Standard er “Regular White”. Vælg et skema og en størrelse, og klik derefter på “Anvend” for at prøve det med det samme. Hvis du ikke kan lide, hvordan det ser ud, skal du vælge et andet skema.

Den omvendte ordning er fantastisk til folk, der har svært ved at se standard hvid. Hvis du vælger det inverterende skema, ændres din markør dynamisk til den omvendte farve af det, du svæver over.

Sådan viser du placeringen af ​​din markør

Endelig, hvis du stadig har problemer med at finde markøren, så er der en sidste funktion, du kan bruge til at finde den. Denne fungerer som en slags pejlemærke for din markør og sender en krusning mod den, og viser dig præcis, hvor den er, når du trykker på Ctrl-tasten.

Gå først tilbage til Kontrolpanel> Hardware og lyd> Mus> Markerindstillinger.

I bunden af ​​vinduet skal du aktivere afkrydsningsfeltet “Vis markørens placering, når jeg trykker på CTRL-tasten”, og klik derefter på “Anvend”.

Hver gang du nu trykker på Ctrl-tasten, viser Windows dig markørens placering.