Sådan genstartes Ubuntu-netværksgrænsefladen

Hvis du bruger Ubuntu, skal du muligvis vide, hvordan du genstarter din netværksgrænseflade. Heldigvis gør Ubuntu det meget nemt at genstarte netværksgrænsefladen. I denne vejledning gennemgår vi forskellige måder, du kan genstarte Ubuntu-netværksgrænsefladen på.

Genstart netværksgrænsefladen – Ubuntu Gnome

Hvis du bruger Ubuntu Gnome, er du på det standard Ubuntu-skrivebord, du får, når du installerer Ubuntu fra Ubuntu.com. Hvis du ønsker at lære, hvordan du genstarter netværksgrænsefladen til dette skrivebord, skal du gøre følgende.

Find først kontrolcentret i Gnome-panelet yderst til højre. Klik derefter på den for at afsløre dens muligheder. Når du åbner menuen, vil du se højttalerkontrol, oplysninger om Wi-Fi/Kablet forbindelse samt knappen “Indstillinger”, “Lås” og “Sluk/Log ud”.

Find knappen “Indstillinger”, og klik på den. Når du vælger denne mulighed, får du adgang til indstillingsområdet for Ubuntu Gnome. Når du er i indstillingsområdet, skal du finde indstillingen “Netværk” i sidebjælken og vælge den, hvis du bruger Ethernet. Eller klik på “WiFi”-indstillingen i sidebjælken, hvis du bruger WiFi.

Kablet

I området “Kablet” skal du finde “Forbundet”. Dette er din Ethernet-forbindelse. Ved siden af ​​er der en skyder. Klik på den for at slå den fra, og klik derefter på den igen for at tænde den igen. Hvis du gør dette, opdateres din forbindelse og effektivt “genstarter” din netværksgrænseflade.

  Hvad skete der med Google Play Film og TV?

Hvis du stadig har problemer efter at have slået din forbindelse til og fra, skal du følge kommandolinjeinstruktionerne.

Trådløst internet

I “WiFi”-området skal du finde skyderen på titellinjen og klikke på den. Gnome slukker for dit WiFi og tænder det igen, og “genstarter” din netværksgrænseflade ved at vælge denne knap.

Hvis du stadig løber ind i problemer, skal du følge kommandolinjeinstruktionerne i slutningen.

Genstart netværksgrænsefladen – Kubuntu

Hvis du bruger Kubuntu, er du på Plasma-skrivebordet. Hvis du har brug for at genstarte netværksgrænsefladen på Kubuntu-skrivebordet, skal du gøre følgende. Find først netværksikonet i nederste højre hjørne. Ikonet afhænger af, hvilken forbindelse du bruger. Hvis du er på ethernet, vil det være et ethernet-ikon. Hvis det er WiFi, vil det være WiFi-barer.

Når du har valgt netværksmenuen, vil du se dine netværksforbindelser samt knappen “Afbryd”. Klik på knappen “Afbryd” for at afbryde netværksforbindelsen. Tilslut derefter igen ved at klikke på “Forbind”.

Afbrydelse og genforbindelse burde løse problemet. Men hvis problemerne fortsætter, skal du følge kommandolinjeinstruktionerne i slutningen.

Genstart netværksgrænsefladen – Xubuntu

På Xubuntu vil du bruge XFCE-skrivebordet. For at genstarte netværksgrænsefladen i Xubuntu, start med at gå til netværksikonet i panelet. Hvis du bruger WiFi, vil netværksikonet være forbindelsesbjælker. Det vil være et kablet ikon, hvis det er ethernet.

Når du er kommet til netværksikonet, skal du klikke på det for at afsløre mulighederne indeni. Når du først er på menuen, er der flere muligheder. Find indstillingen, der siger “Aktiver netværk”, og klik på den for at slukke for netværk. Klik derefter på den igen for at genaktivere. Hvis du er på WiFi, skal du i stedet klikke på WiFi-boksen.

  Hvordan man oversætter et Word-dokument

Genstart af netværksforbindelsen via netværksmenuen burde løse de fleste problemer. Se dog kommandolinjeinstruktionerne i slutningen, hvis problemerne fortsætter.

Genstart netværksgrænsefladen – Lubuntu

Hvis du bruger Lubuntu, er du på LXQt-skrivebordet, og det betyder, at hvis du vil genstarte netværksgrænsefladen, skal du håndtere LXQt-netværksadministratoren. For at starte skal du gå til netværksikonet i panelet yderst til højre.

På panelet skal du højreklikke på netværksikonet med musen. Netværksikonet vil være et ethernet-ikon, hvis du bruger ethernet og WiFi-barer, hvis du bruger WiFi. Når du er på ikonet, skal du højreklikke på ikonet for at afsløre dets muligheder.

Find “Aktiver netværk” i menuen, og klik på den for at deaktivere netværk. Hvis du bruger WiFi, skal du klikke på “Aktiver WiFi” i stedet for at deaktivere WiFi.

Når du har deaktiveret din netværksforbindelse, skal du højreklikke på netværksmenuen og genaktivere netværk eller WiFi for at genetablere din forbindelse. Dette burde løse de problemer, du oplever.

Hvis det ikke hjælper at genstarte netværksforbindelsen, skal du i stedet se kommandolinjeinstallationsinstruktionerne i slutningen.

Genstart netværksgrænsefladen – Ubuntu Mate

Ubuntu Mate bruger Mate-skrivebordsmiljøet. Så hvis du vil genstarte netværksgrænsefladen i Mate, skal du bruge Mate netværksmenuen. For at gøre det skal du gå til netværksmenuen på Mate-panelet.

Når du kommer til netværksmenuen, skal du højreklikke på den. Hvis du bruger WiFi, vil netværksikonet være WiFi-bjælker. Hvis det er ethernet, vil det være et andet ikon.

  Sådan får du vist faner i fuldskærmstilstand i Chrome

Find “Aktiver netværk” i højrekliksmenuen og fjern markeringen. Eller, hvis du bruger WiFi, skal du fjerne markeringen i menuen “Aktiver WiFi”. Ved at gøre dette afbryder du din netværksforbindelse.

Når du har afbrudt din netværksforbindelse, skal du markere “Aktiver netværk” eller “Aktiver WiFi” igen for at starte netværket igen. Afbrydelse og gentilslutning burde løse problemet.

Hvis afbrydelse og genforbindelse ikke løser problemet, kan du overveje at følge kommandolinjeinstruktionerne i stedet.

Genstart netværksgrænsefladen – kommandolinje

Hvis genstart af dine netværksforbindelser via dit skrivebordsmiljø ikke er nok til at løse problemet, bliver du sandsynligvis nødt til at tvinge NetworkManager-værktøjet (det, der styrer forbindelser på Ubuntu) til at genstarte.

For at gøre dette skal du bruge en kommandolinjeterminal. Lige nu er der ingen måde at genstarte denne tjeneste via GUI (selvom det ville være rart.) For at åbne et terminalvindue skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søge efter “Terminal” i appmenuen og starte det på den måde.

Med terminalvinduet åbent og klar til brug skal du indtaste kommandoen systemctl genstart NetworkManager.service. Denne kommando genstarter tjenesten, der håndterer alle netværksforbindelser på dit Ubuntu-system.

sudo systemctl restart NetworkManager.service

Alternativt, hvis du foretrækker at stoppe NetworkManager og starte den igen, kan du udføre følgende kommandoer nedenfor i stedet for blot at genstarte den.

sudo systemctl stop NetworkManager.service

sudo systemctl start NetworkManager.service

Når filen “NetworkManager.service” er genstartet, bør alle problemer vedrørende netværksforbindelser på Ubuntu løses. Hvis du stadig har problemer, kan det dog være tid til at geninstallere Ubuntu!