Sådan gendannes slettede filer fra iCloud Drive

At miste filer er maveskærende, især hvis det er et vigtigt arbejdsdokument eller billeder af dine børn. Online lagringsløsninger tilbyder normalt en måde at gendanne slettede filer på, og iCloud er ikke anderledes. Processen er indviklet, men vi holder din hånd hele vejen.

Virksomheder som Dropbox tilbyder nogle omfattende løsninger til at gendanne slettede filer i flere måneder efter deres sletning, og selvom iCloud kommer tæt på det, kommer det til kort på mange måder.

Hvis du har slettet en fil, som du tidligere har gemt i iCloud Drive og nu skal gendanne den, er der to forbehold at huske på:

Filer er kun tilgængelige for gendannelse op til 30 dage efter sletning. Efter det tidspunkt er de væk for altid.
Gendannelse kan generelt kun foregå på en computer, via iCloud.com. Fra og med iOS 11 og macOS Sierra kan udviklere indbygge en “nyligt slettet” funktion i deres apps, men dit kilometertal vil variere her.

  Sådan bruger du Apple Translate-appen på iPhone

Den første af disse to forbehold betyder, at du sandsynligvis ikke vil være i stand til at bruge iCloud Drive-filgendannelse som en pålidelig backup-løsning, fordi historien ikke går langt nok tilbage. Det andet betyder, at chancerne er gode for, at enhver filgendannelse vil kræve en tur til en computer. Enhver iPad- eller iPhone-ejer, der besøger iCloud.com, bliver ubehjælpsomt henvist til at konfigurere iCloud, åbne “Find min iPhone” eller få adgang til “Find mine venner”.

Alt dette betyder, at hvis filgendannelse er dit sidste håb, bliver du nødt til at krydse fingre og gå over til iCloud.com. Her er de trin, du skal følge for at komme i gang.

  Musikbobler styrer Google Musik med en allestedsnærværende flydende knap

Gendannelse af slettede filer fra iCloud Drive

Du har måske aldrig besøgt det før, men for at starte skal du åbne Safari og oprette forbindelse til iCloud-webstedet. Du skal logge ind med dit Apple ID; sørg for at bruge den, der er knyttet til iCloud Drive, der var vært for den eller de filer, du vil gendanne.

Når du er logget ind på iCloud.com, skal du klikke på knappen “Indstillinger”.

Rul til bunden af ​​skærmen, under afsnittet “Avanceret”, og klik derefter på “Gendan filer.”

Filgendannelsesvinduet vises nu. Hvis du har en masse filer gemt i iCloud og har slettet mange inden for de sidste 30 dage, vil webstedet bruge lidt tid på at samle en liste over filer, der er tilgængelige til gendannelse. Når dette er fuldført, vises en liste over slettede filer, og du vil være i stand til at se deres tidligere placering i iCloud Drive, størrelse og den resterende tid, indtil de udløber.

  Brug tilpassede skabeloner til enhver iWork-produktivitetsapp på iCloud

For at gendanne en fil skal du klikke på afkrydsningsfeltet ved siden af ​​den og derefter klikke på “Gendan”. Du kan vælge flere filer på dette tidspunkt, hvis du har brug for det.

Når filen er blevet gendannet, viser iCloud en meddelelse, der bekræfter den.