Sådan gemmer du PowerPoint-objekter som billeder

Hvis du nogensinde har tænkt, at det ville være nyttigt at gemme objekter eller hele dias fra din PowerPoint-præsentation som billeder til brug i et andet program, så er du heldig! Du kan gøre netop det i nogle få enkle trin.

Lagring af objekter som billeder i PowerPoint

Det er ekstremt praktisk at gemme et objekt, eller endda flere objekter, fra din PowerPoint-præsentation. Det, der gør dette trick så nyttigt, er, at objekterne som standard gemmes som en gennemsigtig PNG-fil, hvilket betyder, at du ikke vil have den invasive baggrund, som du ellers ville have, hvis du bare tog et simpelt skærmbillede.

  10 irriterende problemer, du kan løse med Smarthome-enheder

Vi vil bruge følgende slide som et eksempel i de næste par sektioner. I denne slide har vi i alt fire objekter.

Billede (“Nørden”)
Tekstboks (Titel)
Tekstboks (undertekst)
Form (linje)

Gem et enkelt objekt som et billede

For at gemme et objekt som et billede, skal vi først vælge det objekt, der skal gemmes. I dette eksempel vælger vi vores titel.

Højreklik på objektet og vælg “Gem som billede” i menuen, der vises.

Omdøb derefter din fil, vælg den filtype, du vil bruge, og klik derefter på “Gem”.

Dit objekt er nu gemt som et billede! Ret pænt, ikke? Nu undrer du dig måske over, hvorfor du nogensinde skulle gøre dette, og det er forståeligt nok. Som vi nævnte før, er den virkelige fordel, når du vil gemme flere objekter fra et dias som et enkelt billede.

  Antivirus Plus 2018 med 58 % rabat (gælder 6. december)

Gem flere objekter som et enkelt billede

Lad os gå tilbage til vores eksempelslide for at se, hvordan det gøres.

Først skal vi vælge de objekter, vi vil gemme som et billede. For at vælge flere objekter i et dias skal du holde Ctrl-tasten nede, mens du klikker på hvert objekt. I dette eksempelslide har vi fire objekter, og vi skal vælge alle fire.

Herfra er processen med at gemme objekterne som billeder den samme som før. Højreklik på et af de valgte objekter, vælg “Gem som billede” i menuen, giv filen et navn, vælg en filtype, og klik derefter på “Gem”. Nu har du et enkelt billede af alle de valgte objekter!

Lad os som et eksempel se, hvordan billedet ser ud, når det bruges i Word.

Dette fungerer godt, hvis du ikke vil have baggrunden for PowerPoint-dias i billedet, men hvis du gør det, kan du blot gemme hele dias som et billede.

  Sådan installeres og opdateres Flash på din Mac

Gem et helt dias som et billede

I tilstanden “Normal visning” skal du vælge det dias, du vil gemme som et billede, fra venstre rude. Vi vælger slide 1 i dette eksempel.

Vælg nu fanen “Filer”.

Klik på “Gem som”.

Vælg den placering, du vil gemme filen, navngiv din fil, og vælg derefter billedfiltypen. I dette eksempel vælger vi .png-format.

Når du er klar, skal du gå videre og klikke på “Gem”, hvorefter et nyt vindue vises. Her kan du vælge at gemme alle dias eller kun den, du har valgt som et billede. Vi vælger “Just This One.”

Nu er dit valgte dias gemt som et billede! Her er et eksempel på, hvordan det ville se ud, hvis vi skulle indsætte det i Word.

Uanset hvor du vil bruge billedet, vil denne metode holde dit billede rent og professionelt.