Sådan gemmer du filer gratis i skyen med Ice Drive på Linux

Ice Drive er en cloud storage-løsning, der har fremragende Linux-brugersupport. Hvis du ikke er fan af store cloud-udbydere som Google Drive, Microsoft OneDrive eller Dropbox, er Ice Drive en god mulighed. Sådan bruger du Ice Drive på Linux.

Oprettelse af en Ice Drive-konto

For at uploade dine Linux-filer til Ice Drive, skal du først oprette en gratis konto på deres officielle hjemmeside. Sådan gør du. Start først med at gå over til icedrive.net. Når du er kommet til siden, skal du finde knappen “tilmeld dig” og klikke på den med musen.

Når du vælger “tilmeld”-knappen, vil du se priserne for Ice Drive. Der er “lite”, “pro” og “pro +.” Hvis du foretrækker at bruge en gratis konto, skal du rulle ned til bunden af ​​siden og vælge “Få en GRATIS konto.”

Når du har valgt knappen “Få en GRATIS konto”, vil du se siden for oprettelse af konto pop op på skærmen. Skriv dit fornavn, efternavn, e-mailadresse og en mindeværdig adgangskode. Sørg også for at markere knappen “Jeg accepterer servicevilkårene”.

  Hvordan man anvender en patch til en fil (og opretter patches) i Linux

Når du har udfyldt alle tekstfelterne, bliver du bedt om at bekræfte din e-mailadresse. Tjek din e-mail og indtast pinkoden, der er sendt til dig. Klik derefter på knappen “Bekræft” for at fortsætte.

Installation af Ice Drive på Linux

Nu hvor du har konfigureret din Ice Drive-konto, skal du installere Ice Drive-applikationen på Linux. Desværre distribueres appen ikke via en DEB-pakke, RPM-pakke eller noget lignende. I stedet skal den installeres af enten en universel AppImage-fil eller en Snap-pakke.

AppImage

For at begynde at installere Ice Drive-applikationen på din computer skal du gå over til Ice Drive-downloadsiden. Rul ned til “bærbar app” på siden. Klik derefter på rullemenuen. Når du har valgt rullemenuen, skal du kigge efter “Linux” og vælge AppImage-indstillingen efterfulgt af “Download”.

Når filen er downloadet, skal du åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet. Du kan åbne et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen.

Med terminalvinduet åbent skal du bruge CD kommando for at flytte ind i mappen “Downloads”, hvor Ice Drive AppImage-filen er placeret.

cd ~/Downloads/

Brug derefter mkdir kommando for at oprette en ny mappe med navnet “AppImages.” Denne mappe indeholder Ice Drive AppImage-filen.

mkdir -p ~/AppImages/

Når du har oprettet den nye mappe, skal du bruge mv kommando og flyt Ice Drive AppImage-filen til den nye “AppImages”-mappe.

mv Icedrive_Portable_Linux-x64.AppImage ~/AppImages

Flyt derefter terminalvinduet til mappen “AppImages” ved hjælp af CD kommando.

cd ~/AppImages/

Opdater derefter tilladelserne for Ice Drive AppImage ved hjælp af chmod kommando nedenfor.

sudo chmod +x Icedrive_Portable_Linux-x64.AppImage

Til sidst skal du starte appen ved at bruge kommandoen nedenfor. Eller åbn mappen “AppImages” ved hjælp af Linux-filhåndteringen og dobbeltklik på Ice Drive AppImage-filen.

  Sådan opretter du brugerdefinerede batteriadvarsler til en Linux-laptop

./Icedrive_Portable_Linux-x64.AppImage

Snap-pakke

For at få Snap-udgivelsen af ​​Ice Drive til at fungere på din Linux-pc, skal du sikre dig, at du har den seneste Snapd-runtime installeret. Brug derefter kommandoerne nedenfor for at få appen til at fungere.

sudo snap install icedrive

Brug Ice Drive til at gemme Linux-filer

Når Ice Drive-applikationen er installeret på din Linux-pc, skal du åbne appen ved enten at starte AppImage-filen eller køre Snap-pakken fra appmenuen. Når appen er åben, skal du logge ind på din konto ved hjælp af brugergrænsefladen.

Efter at have trykket på “Forbind”-knappen, vil du blive ført til Ice Drive app-grænsefladen fra login-menuen. Herfra kan upload begynde. Find skyikonet i øverste højre hjørne, og vælg det med musen.

  Sådan sikkerhedskopieres LXQt-skrivebordsindstillingerne på Linux

Når du vælger upload-knappen, vises et pop op-vindue. Dette vindue siger, “Hvad vil du gerne uploade.” Vælg enten knappen “Mapper” eller knappen “Filer”. Brug derefter pop op-vinduet til at søge efter det element, du ønsker at uploade til din Ice Drive-konto.

Når din fil er valgt, begynder Ice Drive at uploade til din konto. Uploaden kan tage et par sekunder eller længere, afhængigt af din internethastighed. Når processen er færdig, vil Ice Drive fortælle dig, at din fil er blevet uploadet.

Når din fil er uploadet til Ice Drive, vises den i hovedmappens brugergrænseflade. Herfra kan du vælge elementet og klikke på knappen Del for at dele det, vælg “Download” for at downloade det, samt mange af de andre tilgængelige muligheder.

Sletning af filer

Har du brug for at slette noget fra din Ice Drive-konto? Åbn Linux-appen, og find filen i Ice Drive-applikationen. Når du har fundet den, skal du klikke på den med musen for at vælge den. Vælg derefter skraldespandsikonet for at slette det fra din konto.