Sådan fortryder og gentager du på en Mac

Nøgle takeaways

  • Tastaturgenveje er den hurtigste måde at fortryde og gentage handlinger på din Mac. Genvejene er Cmd + Z for fortryd og Shift + Cmd + Z for fortryd.
  • Du kan også få adgang til fortryd- og fortryd-handlingerne via menuen Rediger i de fleste Mac-apps. Du skal blot klikke på Rediger og vælge Fortryd eller Redo.
  • Hvis du ved et uheld sletter en fil, kan du bruge Time Machine eller iCloud til at gendanne den. Hvis du ikke har sikkerhedskopieret din Mac, er der stadig måder at gendanne tabte filer ved hjælp af datagendannelsessoftware.

Fortryd- og fortryd-handlingerne i macOS giver dig mulighed for hurtigt at rette eventuelle fejl, du laver, mens du bruger din Mac – men der er faktisk en række måder at få adgang til dem på.

Lær alle de tastaturgenveje og menumuligheder, du har til din rådighed, så du hurtigt kan fortryde dine fejl, inklusive alle fortryd-handlinger, du laver ved en fejl – det er her, gentag-knappen kan spare dig lige så meget tid og kræfter som fortryd-knappen!

Mac-tastaturgenveje til fortryd- og gentag-kommandoer

Ofte er den hurtigste måde at udføre en handling på din Mac ved at bruge en tastaturgenvej. Genvejene fortryd og fortryd er blandt de vigtigste Mac-tastaturgenveje. Disse genveje fungerer i stort set alle Mac-apps.

  Reparer PS4-controller, der blinker hvidt

For fortryd er tastaturgenvejen Cmd + Z. For at gøre om er tastaturgenvejen Shift + Cmd + Z.

Det kan være nyttigt at have sådanne lignende genveje, da du er mere tilbøjelig til at huske dem. Men hvis du finder dem for tæt på eller foretrækker at bruge redo uden en ekstra tast, kan du altid omdanne dine Mac-nøgler for at ændre dem.

Fortryd og fortryd er ikke kun tilgængelige fra tastaturgenveje på en Mac. Du kan også få adgang til og aktivere dem i appmenuer.

Omkring 99 % af tiden finder du handlingerne fortryd og fortryd under Rediger-menuen i en Mac-app. Klik blot på Rediger, og vælg derefter Fortryd eller Gentag derfra for at udføre handlingen.

Fortryd er ofte listet lige over fortryd, så du behøver ikke gå langt for at finde det ene eller det andet.

I visse apps kan menuoversigterne fortryd og fortryd fortælle dig, hvilken handling du vil fortryde eller gentage, hvis du vælger dem. Dette kan være at fortryde indtastning eller gentage bevægelsen af ​​en fil eller et objekt.

Apps som Microsoft Word har også fortryd- og fortryd-knapper i deres hovedappvinduer. Disse knapper ligner ofte buede pile, den fortryd en vender mod venstre, mens den fortryd en vender mod højre.

  Sådan annulleres Green Dot Card

Du kan også bruge disse knapper til at fortryde og gentage alle handlinger, du har foretaget på din Mac, som at flytte en fil til en anden mappe eller papirkurven.

Ikke alle apper vil have disse nøjagtige layouts og knapper, men i det mindste kan du altid tjekke menuen Rediger og bruge tastaturgenveje til også at udføre handlingerne!

Sådan fortryder du filsletninger på en Mac

Nogle gange kan du udføre en handling, der er irreversibel, selvom du trykker på fortryd-knappen. Dette kan omfatte tømning af papirkurven, hvilket permanent sletter filer.

Der er dog en løsning til at fortryde de ændringer, du har foretaget, som at slette en fil, du ikke havde til hensigt at slette.

Hvis du sikkerhedskopierer din Mac med Time Machine, kan du gå ind på din Time Machine-sikkerhedskopidisk for at finde tidligere versioner af det dokument, du har slettet, og klikke på knappen Gendan for at lægge dokumentet tilbage på din Mac.

Selvom du ikke har tilsluttet din backup-disk i et stykke tid, gemmer din Mac lokale snapshots hver time, når du begynder at bruge Time Machine. Du kan gå gennem disse snapshots og trykke på Gendan-knappen der for også at gemme filer.

Hvis du gemmer filer til iCloud, kan du også gendanne slettede filer derfra. Log ind iCloud.comklik på gitterikonet i øverste højre hjørne, og vælg Datagendannelse.

  Total sikkerhed 2018 med 61 % rabat (gælder 6. december)

Klik på Gendan filer, og find og vælg den fil, du vil bringe tilbage, fra den liste, der vises. Klik derefter på Gendan for at sætte den tilbage på din computer.

Anden backupsoftware og cloud-lagringstjenester vil tilbyde lignende muligheder som Time Machine og iCloud til filgendannelse. Hvis du ikke sikkerhedskopierer din Mac, anbefaler vi stærkt, at du begynder at gøre det med det samme, så du har disse muligheder i fremtiden.

Men for filer, du har mistet, før du begynder at sikkerhedskopiere ting, er der stadig en chance for gendannelse. Når papirkurven er tømt, optager de slettede filer stadig noget lagerplads, indtil din Mac begynder at overskrive den plads, når du opretter og gemmer andre dokumenter og data.

Så for det første, brug ikke din Mac til meget af noget for at undgå den overskrivning. Derefter skal du få fingrene i datagendannelsessoftware for at grave ned i din Mac og finde den fil, du vil have tilbage.

Når den er fundet, bør du være i stand til at tilføje den manglende fil tilbage til din computer via datagendannelsessoftwaren og bruge den igen, så meget du vil!

Fortryd og fortryd: Enkle, men vigtige handlinger

At kunne fortryde og gentage handlinger, du har udført på din Mac, er en stor velsignelse, og noget din Mac er designet til at tillade i stort set alle situationer.

Fejl, selv alvorlige, behøver ikke at være permanente. Så længe du ved, hvordan du fortryder og genoptager og lidt om, hvordan din computer gemmer data, kan du rette stort set enhver fejl.