Sådan formateres en USB-enhed til Fat32 på Linux

Har du brug for at formatere en USB-enhed til Fat32 på din Linux-pc? Kan du ikke finde ud af at formatere et filsystem? Vi kan hjælpe! Følg med, mens vi viser dig, hvordan du formaterer en USB-enhed til Fat32 på Linux!

Formater en USB-enhed til Fat32 – Gnome Disk Utility

Gnome Disk Utility-applikationen er den hurtigste og enkleste måde, en Linux-bruger kan formatere en USB-enhed til Fat32. Grunden? Det har en brugervenlig brugergrænseflade, understøtter Fat32-formatet og understøtter ting som “hurtigt format.”

For at starte formateringsprocessen skal du installere Gnome Disk Utility på din computer. Selvom Gnome Disk Utility kommer med mange Linux-operativsystemer, leveres det desværre ikke med dem alle.

Brug Ctrl + Alt + T-tastaturkombinationen til at åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet. Alternativt kan du åbne appmenuen, søge efter “Terminal” og starte appen på den måde.

Når terminalvinduet er åbent, skal du følge installationsinstruktionerne til Gnome Disk Utility, der svarer til det Linux-operativsystem, du bruger i øjeblikket.

  Sådan bruger du Nano-teksteditoren på Linux

Ubuntu

På Ubuntu skal du installere Gnome Disk Utility-applikationen med følgende Apt-kommando nedenfor.

sudo apt install gnome-disk-utility

Debian

Dem på Debian Linux vil være i stand til at installere Gnome Disk Utility ved at gøre brug af Apt-get kommandoen.

sudo apt-get install gnome-disk-utility 

Arch Linux

Hvis du er Arch Linux-bruger, vil du hurtigt kunne installere Gnome Disk Utility med Pacman-kommandoen.

sudo pacman -S gnome-disk-utility

Fedora

På Fedora Linux er Gnome Disk Utility-appen muligvis allerede installeret. Men hvis det ikke er det, vil du være i stand til at få det til at fungere med følgende Dnf-kommando.

sudo dnf install gnome-disk-utility

OpenSUSE

Hvis du bruger OpenSUSE Linux, vil du hurtigt kunne installere Gnome Disk Utility-appen ved at bruge følgende Zypper-kommando.

sudo zypper install gnome-disk-utility

Formater USB-enhed til Fat32

Nu hvor Gnome Disk Utility er installeret på din Linux-pc, søg efter “Diske” i appmenuen. Når appen er åben, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor for at lære, hvordan du formaterer din USB-enhed til Fat32.

Trin 1: Sæt din USB-enhed i USB-porten. Når du tilslutter den, bør du se den vises i sidebjælken i Gnome Disk Utility. Kig gennem sidebjælken for din enhed, og klik på den med musen.

  Sådan vendes Tether fra Linux til Android med Gnirehtet

Trin 2: Efter at have lokaliseret din enhed og klikket på den med musen, vil du se en oversigt over USB-enheden. Herfra skal du finde menuen Gnome Disk Utility og klikke på den.

Kan du ikke finde menuen Gnome Disk Utility? Det er direkte til venstre for minimeringsknappen.

Trin 3: Klik på knappen “Formater disk” i menuen Gnome Disk Utility. Find derefter menuen “Slet”.

I menuen “Slet” skal du vælge enten “Hurtig” eller “Langsom”. For de bedste resultater anbefaler vi indstillingen “Langsom”, da den er sikrere.

Trin 4: Efter at have valgt en mulighed i menuen “Slet”, find menuen “Partitionering”, og vælg “Kompatibel med alle systemer og enheder (MBR/DOS)”, og klik på den.

Trin 5: Under “Lydstyrker” for din enhed, find knappen “+”, og klik på den for at oprette en ny partition. Når du klikker på denne knap, vises et “Opret partition” vindue.

Brug pop op-vinduet til at vælge din partitionsstørrelse, ledig plads osv. Klik på “Næste” for at gå til næste side.

Trin 6: På næste side skal du finde afsnittet “Volume Name” og navngive din volumen. Eller lad det stå tomt, hvis du vælger det.

Find knappen “Slet”, og klik på den, hvis du vil slette enheden på forhånd. Find derefter “Type” og klik på “Til brug med alle systemer og enheder (FAT).

  Sådan opgraderes til Linux Mint 19

Klik på “Opret”, når du er færdig.

Trin 7: Efter at have klikket på knappen “Opret”, Gnome Disk Utility, vil din USB-enhed blive formateret til Fat32!

Formater en USB-enhed til Fat32 – Mkfs

En anden hurtig måde at formatere en USB-enhed til Fat32 er med mkfs-kommandoen i en terminal. For at starte processen skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet for at åbne en terminal. Eller søg efter “terminal” i appmenuen og start den på den måde.

Når terminalvinduet er åbent, skal du tilslutte USB-enheden. Udfør derefter lsblk i terminalen for at se alle tilsluttede lagerenheder.

lsblk

Kig gennem lsblk og find din USB-enhed, og find enhedsetiketten. I dette eksempel er enhedsetiketten /dev/sde1. Din vil være anderledes!

Bemærk: kan du ikke finde ud af at læse lsblk? Se vores guide til, hvordan du finder harddiskoplysninger for at få hjælp!

Når du har fundet din USB-enhed, skal du afmontere den, hvis den ikke allerede er afmonteret. Du kan gøre dette ved at indtaste kommandoen umount sammen med enhedsetiketten.

sudo umount /dev/sde1

Efter afmontering af enheden skal du bruge kommandoen mkfs.vfat -F32 til at formatere den til Fat32.

sudo mkfs.vfat -F32 /dev/sde1