Sådan forhindrer du Microsoft Edge i at forudindlæse på Windows 10

I Windows 10 oktober 2018-opdateringen modtog Edge et ydelsesboost, der lader det præ-lancere processer og forudindlæse Start og Ny faner under Windows-start. Hvis du dog ikke bruger Edge, er disse optimeringer spild af ressourcer og langsommere opstart. Med en hurtig registreringshack eller gruppepolitikindstilling kan du deaktivere den.

Alle Windows 10-brugere: Forhindre forudgående lancering og forudindlæsning ved at redigere registreringsdatabasen

Hvis du har Windows Home-udgaven, skal du bruge Registreringseditor til at foretage disse ændringer. Du kan også gøre det på denne måde, hvis du har Windows Pro eller Enterprise, men føler dig mere tryg ved at arbejde i registreringsdatabasen. (Hvis du har Pro eller Enterprise, anbefaler vi dog at bruge den nemmere Local Group Policy Editor, som beskrevet senere i artiklen.)

Standardadvarsel: Registreringseditor er et kraftfuldt værktøj, og misbrug af det kan gøre dit system ustabilt eller endda ubrugeligt. Dette er et ret simpelt hack, og så længe du holder dig til instruktionerne, burde du ikke have nogen problemer. Når det er sagt, hvis du aldrig har arbejdet med det før, så overvej at læse om, hvordan du bruger registreringseditoren, før du går i gang. Og sikkerhedskopier helt sikkert registreringsdatabasen (og din computer!), før du foretager ændringer.

For at gøre dette skal du lave to separate redigeringer i registreringsdatabasen: en for at forhindre for-lancering af processer og en anden for at forhindre forudindlæsning af start- og ny faneblad. Vi tager dem én ad gangen.

Forhindre forudgående lancering af Microsoft Edge-processer

For at komme i gang skal du åbne registreringseditoren ved at trykke på Start og skrive “regedit.” Tryk på Enter for at åbne Registreringseditor, og lad den derefter foretage ændringer på din pc.

I registreringseditoren skal du bruge venstre sidebjælke til at navigere til følgende nøgle (eller kopiere og indsætte den i registreringseditorens adresselinje):

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftMicrosoftEdgeMain

Højreklik nu på hovednøglen og vælg Ny > DWORD (32-bit) værdi. Navngiv den nye værdi AllowPrelaunch.

Nu vil du ændre den værdi. Dobbeltklik på den nye AllowPrelaunch-værdi, indstil værdien til 0 i boksen “Værdidata”, og klik derefter på “OK”.

Du kan ændre tilbage til standardadfærden senere ved at gå tilbage og ændre denne AllowPrelaunch-værdi til 1.

Forhindre forudindlæsning af start og nye faner

I registreringseditoren skal du bruge venstre sidebjælke til at navigere til følgende nøgle (eller kopiere og indsætte den i registreringseditorens adresselinje):

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftMicrosoftEdge

Højreklik på MicrosoftEdge-mappen, og vælg Ny > Nøgle. Navngiv den nye nøgle TabPreloader.

Højreklik nu på TabPreloader-tasten og vælg Ny > DWORD (32-bit) værdi. Navngiv den nye værdi AllowTabPreloading.

Nu vil du ændre den værdi. Dobbeltklik på den nye AllowTabPreloading-værdi, indstil værdien til 0 i boksen “Værdidata”, og klik derefter på “OK”.

Du kan nu afslutte Registreringseditor. For at ændringerne træder i kraft, skal du genstarte din computer. For at ændre tingene tilbage til standardadfærden kan du gå tilbage og indstille værdien AllowTabPreloading til 1.

Download vores One-Click Registry Hack

Hvis du ikke selv har lyst til at dykke ned i Registry, har vi lavet nogle Registry hacks, du kan bruge. Bare download og udpak følgende ZIP-fil:

ForhindrerForindlæsningOgPre-LaunchingOfMicrosoftEdge

Indeni finder du REG-filer til at deaktivere pre-launch og preloading. Når den er pakket ud, skal du dobbeltklikke på den ønskede fil og acceptere meddelelserne, der spørger, om du er sikker på, at du vil foretage ændringer i din registreringsdatabasen. Du finder også filer til genaktivering af begge funktioner.

Disse hacks fungerer ved at tilføje værdierne AllowPrelaunch og AllowTabPreloading til MicrosoftEdge-nøglen, vi talte om i det foregående afsnit. Vi oprettede dem ved at foretage ændringerne i vores eget register og derefter eksportere netop disse ændringer til en REG-fil. Kørsel af hacks ændrer værdierne i din registreringsdatabase. Og hvis du kan lide at rode med registreringsdatabasen, er det værd at tage sig tid til at lære, hvordan du laver dine egne registreringsdatabase-hacks.

Pro- og Enterprise-brugere: Forhindrer præ-lancering og forudindlæsning ved hjælp af gruppepolitik

Hvis du bruger Windows Pro eller Enterprise, er den nemmeste måde at deaktivere præ-lancering af Edge og forudindlæsning af siderne Start og Ny fane ved at bruge den lokale gruppepolitikeditor. Det er et ret kraftfuldt værktøj, så hvis du aldrig har brugt det før, er det værd at bruge lidt tid på at lære, hvad det kan. Hvis du er på et firmanetværk, skal du også gøre alle en tjeneste og tjekke med din administrator først. Hvis din arbejdscomputer er en del af et domæne, er det også sandsynligt, at det er en del af en domænegruppepolitik, der alligevel vil afløse den lokale gruppepolitik.

Bemærk: For at foretage disse ændringer i den lokale gruppepolitikeditor skal du køre Windows 10 Pro (eller Enterprise) version 1809 eller nyere til forudlancering af Microsoft Edge-processer og version 1803 eller nyere for forudindlæsning af siden Start og Ny fane.

I Windows Pro eller Enterprise skal du starte den lokale gruppepolitikeditor ved at trykke på Start, skrive “gpedit.msc” i søgefeltet og derefter trykke på Enter.

I venstre rude i vinduet Local Group Policy Editor skal du gå ned til Lokal computerpolitik > Computerkonfiguration > Administrative skabeloner > Windows-komponenter > Microsoft Edge. Til højre skal du se efter “Tillad Microsoft Edge-pre-lancering ved Windows-start, når systemet er inaktivt, og hver gang Microsoft Edge er lukket” og “Tillad Microsoft Edge at starte og indlæse siden Start og Ny fane ved Windows-start og hver gang Microsoft Edge er lukket” elementer. Du skal dobbeltklikke på hver af dem efter tur og foretage den samme ændring i hver.

Når du åbner en af ​​indstillingerne, skal du vælge “Deaktiveret” og derefter klikke på “OK”.

Efter at have deaktiveret begge muligheder, kan du afslutte den lokale gruppepolitikeditor. Du skal genstarte din pc for at ændringerne træder i kraft. Hvis du vil genaktivere en af ​​funktionerne, skal du bruge editoren til at sætte elementerne tilbage til “Ikke konfigureret.”