Sådan fjerner du vin fra Linux

Hvis du har besluttet ikke at bruge Wine længere på din Linux-pc, vil du sikkert gerne vide, hvordan du afinstallerer det og fjerner alle Wine-programmer fra dit system. Desværre, hvis du er en ny bruger, er der ingen indbygget måde at fjerne Wine fra dit system. I stedet bliver du nødt til at gøre det manuelt. Sådan gør du.

Bemærk: I denne guide viser vi dig præcis, hvordan du kan fjerne vin. Vi dækker “vin”-pakken. Hvis du installerede Wine på din Linux-pc med en anden pakke, er du alene.

Rens vin fra Ubuntu

For at fjerne Wine fra Ubuntu skal du starte med at åbne et terminalvindue. Du kan gøre dette ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent, start med at slette Wine-mappen i din hjemmemappe ved hjælp af rm-kommandoen.

rm -rf ~/.wine

Når du har slettet denne mappe, skal du afinstallere alle vinpakker. Sørg for at bruge kommandolinjekontakten –purge til at slette eventuelle konfigurationsfiler, som Wine har på Ubuntu.

sudo apt-get remove wine* --purge

Når installationen er fuldført, skal du også køre autoremove-kommandoen for at fjerne eventuelle resterende vinpakker, der muligvis stadig er der på systemet.

sudo apt-get autoremove -y

Med autoremove-kommandoen fuldført fjernes Wine fra Ubuntu.

  Sådan konfigureres Razer Gaming Perifere enheder på Linux med polykromatisk

Rens vin fra Debian

For grundigt at rense og afinstallere Wine fra Debian, start med at åbne et terminalvindue på Debians skrivebord. Gør dette ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søg efter “Terminal” i appmenuen. Brug derefter rm-kommandoen til at slette din vinmappe fra din hjemmemappe med terminalvinduet åbent. Denne mappe indeholder alle vin-relaterede apps.

rm -rf ~/.Wine

Brug derefter kommandoen apt-get remove til at afinstallere Wine-appen og eventuelle Wine-relaterede programmer på Debian. Til sidst skal du sørge for at bruge kommandolinjekontakten –purge, da dette også vil slette alle konfigurationsfiler, der tilfældigvis er på systemet.

sudo apt-get remove wine* --purge

Når alt er afinstalleret fra Debian, skal du også bruge autoremove-kommandoen for at slippe af med eventuelle resterende vinpakker, der muligvis stadig er der.

sudo apt-get autoremove -y

Nu hvor autoremove-kommandoen er fuldført, vil Wine blive slettet fra Debian.

  Sådan installeres Solus Linux

Rens vin fra Arch Linux

For at få fjernet Wine-applikationen fra Arch Linux skal du starte med at åbne et terminalvindue på skrivebordet. Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, skal du slette din vinmappe ved hjælp af rm-kommandoen.

rm -rf ~/.Wine

Efter at have slettet Wine-mappen, skal du derefter afinstallere Wine-pakken. Men mens du gør dette, skal du ikke bruge kommandoen pacman -R, da dette kun vil afinstallere “vin”-pakken i stedet for “vin”-pakken og alle dens afhængigheder.

Afinstaller i stedet “vin”-pakken ved hjælp af -Rsc-kommandolinjeomskifteren. Denne kommando hjælper dig med at slette alt relateret til Wine på din computer, der findes.

sudo pacman -Rsc wine

Purge Wine fra Fedora

For at starte skal du åbne et terminalvindue på Fedora-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet, eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start det på den måde. Når terminalvinduet er åbent, skal du bruge kommandoen rm til at slette din vinmappe fra computeren.

rm -rf ~/.Wine

Nu hvor Wine-mappen er fjernet fra Fedora, bliver du nødt til at afinstallere Wine-pakkerne fra Fedora. Heldigvis, i modsætning til mange andre Linux OS’er, er der ingen grund til at rense noget. Dnf gør det automatisk.

sudo dnf remove wine -y

Efter at have afinstalleret Wine-pakkerne fra dit system, vil Wine blive renset fra Fedora.

  Sådan bruges og installeres Snap-pakker på Linux

Purge Wine fra OpenSUSE

For at fjerne Wine fra OpenSUSE skal du starte med at slette din Wine-mappe fra computeren. For at gøre det skal du åbne et terminalvindue. Åbn en terminal ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Du kan også åbne en ved at søge efter “Terminal” i appmenuen.

Brug derefter rm-kommandoen til at slette Wine-mappen fra din hjemmemappe. Huske; dette vil fjerne alle dine Wine-programmer og installerede filer.

rm -rf ~/.Wine

Efter at have slettet Wine-mappen, bliver du nødt til at slippe af med Wine-pakkerne på dit system. For at gøre det skal du bruge kommandoen zypper rm, men sørg for at inkludere kommandolinje-omskifteren -u. Denne switch vil også give dig mulighed for at afinstallere alle relaterede afhængigheder til “vin”-pakkerne på dit OpenSUSE-system.

sudo zypper rm -u wine

Når installationen af ​​Wine-pakken og resten af ​​afhængighederne er fuldført, har du fjernet Wine fra dit OpenSUSE-system.