Sådan finder du Minecraft-versionen

Minecraft får periodiske opdateringer, nogle store, nogle små. De større opdateringer tilføjer nye mobs, strukturer og blokke til spillet, mens de mindre har tendens til at være patches, rettelser og små ændringer til eksisterende blokke. De fleste spil opfordrer brugere til altid at holde dem opdateret, men med Minecraft afgør versionsnummeret, hvilke online servere du kan spille på.

Minecraft version

Minecraft version

Hvis du vil vide, hvilken der er den aktuelle/nyeste version af Minecraft, kan du besøge den officielle Minecraft-hjemmeside. Tjek ud udgivelsesændringsloggene. Hver log er ledsaget af versionsnummeret. Den højeste version er den nyeste. Sørg for at være opmærksom på Bedrock- og Java-versionerne, der er markeret.

Find Minecraft-versionen på din pc

Hvis du har Minecraft installeret på dit system, og du vil finde ud af, hvilken version du har, er det nemt.

På basis-/UWP/Windows 10-versionerne;

Åbn Minecraft.
Se i nederste højre hjørne.
Versionsnummeret vil blive vist der.

På Java-versionen af ​​Minecraft;

Åbn Minecraft.
Se i nederste venstre hjørne.
Versionsnummeret vil blive vist der.

Skift Minecraft-version

Hvis du har Minecraft til Windows 10, dvs. Bedrock-versionen, skal du altid bruge den nyeste version. Du kan blokere opdateringen ved at indstille Microsoft Store til ikke at opdatere apps automatisk, men når du først har opdateret til en ny version, er der ingen tilbagerulning.

Med Minecraft Java, eller mere præcist startprogrammet til Java-versionen, kan du vælge, hvilken version af Minecraft du vil bruge. Dette giver dig mulighed for at spille på servere, der understøtter en ældre version. Når Minecraft opdaterer, forælder det sjældent en blok, så du ikke risikerer at miste dele af noget, du har bygget.

Hvis du har bygget noget i en verden ved hjælp af nyere blokke, og du går tilbage til en ældre version, vil disse blokke ikke være der. De kan eventuelt erstattes med alternative blokke, så vær forsigtig.

Der er en grænse for, hvor gammel en version af Minecraft Java du kan køre. Du kan gå et par versioner tilbage, men du kan ikke gå år tilbage. Du vil ikke være i stand til at finde en server at spille på, de fleste mods, teksturpakker, ressourcepakker osv. vil ikke fungere. Endnu vigtigere, ældre versioner kræver, at ældre versioner af Java også skal installeres.

Konklusion

Minecraft tilbyder fantastisk krydsspil; spillere på konsoller, computere og mobile enheder kan alle spille sammen på den samme server. Fangsten er, at du skal holde spillet opdateret, og kun nyere versioner understøtter cross play-funktionen.