Sådan får du Safari Reader-lignende funktionalitet i enhver mobilbrowser

Læsning er en af ​​de vigtigste aktiviteter forbundet med internettet. De, der har lyst til at læse på deres iPhone, iPod touch eller iPad, ville være opmærksomme på Mobile Safaris smarte ‘Reader’-funktion, der hurtigt fjerner den aktuelle webside for påtrængende elementer såsom menuer eller reklamer for rodfri læsning. Hvis du leder efter en måde at få lignende funktionalitet på en hvilken som helst anden browser, lad os sige Chrome, eller på en hvilken som helst anden mobil platform end iOS, såsom Android eller Windows Phone, så giv Readability’s ‘Læs nu’ bogmærke en chance. Ligesom Læser-funktionen i Safari til iOS, “skubber den websider med forstyrrelser”, hvilket giver en mere bekvem indstilling til at læse længere artikler og blogindlæg. I denne vejledning viser vi dig, hvordan du får det til at fungere med Chrome til mobile enheder. Lad os gå direkte til det.

Start først din webbrowser og naviger til Readability’s Bookmarklet-side. Her finder du bogmærket knyttet til ‘Læs nu’-billedet. Nu, hvis du bruger en desktopbrowser, kan du blot trække bogmærket til bogmærke- eller favoritlinjen.

For mobilbrowsere skal du kopiere bogmærkets Javascript-kode og manuelt oprette et bogmærke med den. Hvis du bruger Chrome til mobile enheder, som vi er i dette eksempel, skal du trykke og holde på ‘Læs nu’-billedet og vælge ‘Kopiér linkadresse’ i menuen, der følger. Dette vil kopiere den tilhørende JavaScript-kode til udklipsholderen.

For at oprette et bogmærke med den kode, du lige har kopieret, skal du trykke på Menu-knappen efterfulgt af ‘Star’-ikonet øverst til højre. På skærmbilledet, der følger, skal du angive et brugerdefineret navn til bogmærket (jeg brugte ‘Readit’), og indsæt JavaScript-koden i URL-feltet. Når du har gjort det, skal du trykke på ‘Gem’ for at gemme den nyoprettede bogmærke.

Når det er gjort, er det en simpel affære at bruge bookmarklet. Når du er på en webside, som du vil bruge bookmarklet på, skal du indtaste det brugerdefinerede navn, som du har angivet for bogmærket (‘Readit’, i dette eksempel), og trykke på Enter.

Du behøver ikke at skrive hele navnet hver gang; du kan indtaste et par bogstaver og vælge bogmærket fra realtidsresultaterne, som Chrome viser under URL-linjen.

Efter et par sekunders konvertering indlæser bogmærket det websted, du ser i øjeblikket, til Læsbarhed for nem læsning, og hvis du er læsbarhedsbruger, kan du trykke på ‘Læs senere’ for offlineadgang på et senere tidspunkt.

[via Lifehacker]