Sådan får du din Linux MAC-adresse

Har du brug for at finde din Linux MAC-adresse, men kan du ikke finde ud af det? Vi kan hjælpe! Følg med, mens vi gennemgår de forskellige måder, du kan finde dine netværksadapteres MAC-adresse på på Linux!

Linux MAC-adresse – IP Link Show

Der er mange måder at se din MAC-adresse på i Linux. Når det er sagt, er den nemmeste måde at gøre det på i terminalen med IP LINK SHOW. Dette værktøj kan vise dig alle tilsluttede netværksenheder på systemet og oplysninger om IP-adresse og MAC-adresse.

For at komme i gang skal du åbne et terminalvindue. For at åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet skal du trykke på Ctrl + Alt + T-tastaturkombinationen. Alternativt kan du åbne appmenuen og søge efter “Terminal” og starte appen på den måde.

Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, kan du bruge kommandoen ip link show nedenfor til at få vist alle tilsluttede netværksenheder.

ip link show

Herfra skal du se kommandooutputtet for din netværksenhed. I dette eksempel vil vi bruge “wlan0” netværksenheden. Din enhed vil afvige.

Når du har fundet din enhed i kommandoudgangen, skal du se efter afsnittet “link/ether”. Ved siden af ​​”link/ether” er din MAC-adresse. Hvis du gerne vil gemme disse oplysninger til senere, kan du køre kommandoen ip link show igen i kombination med > omdirigeringsfunktionen.

ip link show > ~/my-mac-address-information.txt

Hvis du til enhver tid ønsker at se outputtet af denne tekstfil, kan du udføre følgende cat-kommando og se filen ‘my-mac-address-information.txt’.

cat ~/my-mac-address-information.txt

Alternativt kan du åbne Linux-filhåndteringen og dobbeltklikke på filen “my-mac-address-information.txt” i din hjemmemappe for at starte filen i din foretrukne teksteditor.

Linux MAC-adresse – /sys

Bortset fra IP LINK SHOW-værktøjet kan du se dine MAC-adresseoplysninger på Linux gennem mappen /sys på Linux. Denne metode er ikke så simpel som at indtaste en kommando, men hvis du ikke er tilfreds med at bruge den første metode, vi har dækket, er dette en fantastisk måde at få MAC-adresseoplysninger på.

For at starte skal du åbne et terminalvindue. For at åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet skal du trykke på Ctrl + Alt + T på skrivebordet. Alternativt kan du åbne din app-menu og søge efter “Terminal” og starte appen på den måde.

Når terminalvinduet er åbent på Linux-skrivebordet, skal du bruge CD-kommandoen til at flytte ind i /sys-mappen.

cd /sys

Når du er kommet ind i mappen /sys i terminalvinduet, skal du udføre kommandoen ls for at se på indholdet af mappen.

ls

Se på ls output. Du bør se mappen “klasse”. Hvis du ikke kan se mappen “klasse”, skal du genstarte din Linux-pc og prøve igen. Når du har fundet mappen “klasse”, skal du bruge CD-kommandoen til at flytte ind i den.

cd class

Inde i “klasse”-mappen skal du køre ls-kommandoen igen og finde mappen “net”. Denne mappe indeholder alle netværksadapteroplysninger.

ls

Brug CD-kommandoen til at flytte ind i “net”-mappen.

cd net

Kør kommandoen ls inde i mappen “net”. Efter at have kørt ls-kommandoen, bør du se et output fra hver netværksenhed, der er tilsluttet din Linux-pc. For eksempel kan du se Enp5s0 (ethernet på nogle Linux-systemer), Wlan0 (WiFi på nogle Linux-systemer) og lo (standard loopback-enhed på hver Linux-distribution.

Bestem, hvilken netværksenhed du skal finde MAC-adressen til. Brug derefter CD-kommandoen til at flytte ind i dens mappe. I dette eksempel bruger vi mappen “wlan0”.

Når du er inde i mappen, skal du udføre kat-kommandoen for at se din MAC-adresse for enheden.

cat address

Vil du gemme din MAC-adresse i en tekstfil? Indtast følgende kommando.

cat address > ~/my-mac-address.txt

Linux MAC-adresse – Ifconfig

En tredje måde, hvorpå du kan se din netværksadapters MAC-adresse på Linux, er med Ifconfig-værktøjet. Husk, at Ifconfig-værktøjet er trukket tilbage, og ikke mange Linux-operativsystemer leverer det længere. Men hvis du er på et Linux OS, der stadig har Ifconfig, kan du bruge det til at finde din MAC-adresse. Sådan gør du.

Åbn først et terminalvindue. Når terminalvinduet er åbent, skal du bruge ifconfig-kommandoen nedenfor for at se alle tilsluttede netværksenheder.

ifconfig

Når kommandoen er kørt, skal du lede efter den netværksenhed, du ønsker at finde MAC-adressen på. I dette eksempel leder vi efter “wlan0”, standard WiFi-enheden.

Find “ether” under din netværksenhed. Ved siden af ​​”ether” er din MAC-adresse.