Sådan får du Chrome til “Åbn som vindue”-genveje (nu hvor Google dræbte dem)

Chrome har den nyttige evne til at åbne et websted som et vindue, der ikke viser browsergrænsefladen eller åbner eksterne links i en ny fane. Eller rettere, det gjorde det: i en opdatering i slutningen af ​​2018 deaktiverede Google denne funktionalitet på Windows og macOS.

Vi kan ikke fortælle dig, hvorfor Google besluttede, at kun dets egne ChromeOS-enheder ville få denne funktionalitet fra nu af, men hvis du er ked af det, er du ikke alene. Jeg har brugt år på at bruge funktionen “Åbn som vindue” for at gøre improviseret webapps nemme at åbne og administrere.

Men der er en måde at få dem tilbage på, i hvert fald for øjeblikket. Sådan gør du.

Opdatering: Pr Chrome version 72, “åbn som vindue”-funktionaliteten, der er linket ovenfor, er blevet gendannet til Windows-versionen af ​​Chrome. Den er også tilgængelig i Chrome på macOS, men du skal aktivere følgende muligheder i chrome://flags:

Det nye bogmærke-app-system
tillade, at hostede apps åbnes i Windows

  Sådan reducerer du skrivebordsanimationer på en Mac med Reducer bevægelse

Når begge flag er aktiveret, skal du klikke på Chrome-menuknappen, derefter “Flere værktøjer” og derefter “Opret genvej”. Muligheden “Åbn som vindue” er der, ligesom i Windows.

Trin et: Brug Applicationize.me

Applicationize.me gør ethvert standardwebsted til en downloadbar CRX-fil, som derefter kan “installeres” i Chrome, som om det var en Chrome-udvidelse. Det er det ikke – “appen” vil kun være det websted, du vælger, i sit eget tynde vindue med et link. Men det er ikke desto mindre et nyttigt lille hack.

Bemærk, at vi normalt råder brugere til at være på vagt over for unødvendige browserudvidelser og -applikationer. Men i dette tilfælde bruger du blot et standardwebsted, og det er ikke farligere end noget andet (selv om du skal sørge for, at selve webstedet ikke er farligt, selvfølgelig).

For at få dette gjort skal du åbne det websted, du vil bruge som et “Åbn som vindue”-link, og derefter åbne Applicationize.me i en ny fane. Kopiér og indsæt webstedet fra den første fane i feltet mærket “WEB APP URL.”

  Sådan kommer du i gang i "Animal Crossing: New Horizons"

Klik på webknappen, der siger “GENERER OG DOWNLOAD CHROME UDVIDELSE.” En CRX-fil, opkaldt efter den web-URL, du brugte, vises på dit skrivebord.

Trin to: Installer CRX-filen

Åbn nu en anden fane i Chrome, og gå til adressen chrome://extensions . Dette er en lokal browserside, der viser alle de udvidelser, du har installeret.

Hvis du ikke allerede har det aktiveret, skal du aktivere kontakten “Udviklertilstand” i øverste højre hjørne.

Træk og slip CRX-filen fra dit skrivebord til fanen Udvidelser. Klik på “Tilføj app” i bekræftelsesvinduet.

Trin tre: Opret genvejen

Åbn nu endnu en ny fane, denne gang gå til Chrome://apps . Den CRX-fil, du har installeret, vises på listen.

Højreklik på det nye ikon, og klik derefter på “Opret genveje”. I Windows vil den spørge, om du vil have dem på skrivebordet, startmenuen eller begge dele. Til vores eksempel vil vi bruge skrivebordet, men det er lige meget, hvad du vælger. På macOS downloades den til mappen “Chrome apps”, som skulle åbne automatisk.

  Sådan opretter du et histogram i Microsoft Excel

Når du nu dobbeltklikker på genvejen, åbner den det websted, du valgte, i sit eget vindue uden adresselinje eller andre brugergrænsefladeelementer. Ethvert link, du klikker på, som ikke er en del af domænet (som et eksternt downloadlink på en How-To Geek-artikel), indlæses automatisk i et separat Chrome-vindue (eller i en ny fane i et eksisterende åbent Chrome-vindue). Du vil heller ikke have adgang til kontekstmenuen, når du højreklikker på et link (selvom du stadig får en kontekstmenu, når du højreklikker på et billede).

Du kan placere din genvej hvor som helst i Windows eller macOS, og den vil fungere som en normal genvejsfil. Jeg kan godt lide at indstille et brugerdefineret ikon i Windows og fastgøre dem til min proceslinje for at lave semi-permanente webapps.

Bemærk, at disse manuelt indlæste “apps” desværre ikke synkroniseres på tværs af Chrome-installationer. Så hvis du bruger dette trick på flere computere, skal du muligvis konfigurere det igen for hver enkelt.