Sådan får du altid det billede, du ønsker

Der er få ting, der er mere irriterende end at komme hjem efter en lang dag med fotografering, importere dine billeder og så se, at du ikke fik det billede, du ønskede. Måske har du overeksponeret det eller misset fokus eller ikke fik kompositionen. Sådan sikrer du dig, at det ikke sker igen.

I denne artikel vil jeg bruge landskabsfotografering som et eksempel, fordi alt foregår pænt og langsomt; eller det gør det i hvert fald det meste af tiden. Trinnene er de samme for andre former for fotografering, selvom du muligvis skal springe testbilleder over – forskellen er, at du skal gøre alting meget hurtigere.

Visualiser billedet

Det første skridt i at få et billede, du ønsker, er at beslutte, hvilket billede du vil tage. Det lyder måske lidt som en sandhed, men virkeligheden er, at de fleste fotografer ikke bruger nok tid på at tænke. Det er nemt at ankomme til et smukt sted, begynde at knipse væk og antage, at du har et godt billede, fordi alt er smukt. Når du kommer hjem, bliver du skuffet. Med billedet på din computerskærm vil du bemærke telefonledningerne og turister, du ikke så, da du var der.

Sæt i stedet farten ned, se dig omkring og begynd at tænke over, hvilken slags foto du vil tage. Vil du fange bølgerne, der bryder mod stranden eller den flotte klippeformation? Der vil generelt være et par forskellige skud på tilbud. For eksempel tog jeg dette billede:

Og dette foto:

20 minutters mellemrum. Da solen var under horisonten, så jeg, at jeg havde mulighed for at fange et zen, blødt sort-hvidt billede. Så snart solen stod højt nok, ville jeg have alle farverne. Begge billeder var bevidste valg baseret på, hvad der var tilgængeligt på det tidspunkt.

Nu siger jeg ikke, at du skal bruge timer på at overveje alle mulige skud. Du skal bare sætte farten ned og tænke et par minutter over, hvad du leder efter. Det er en af ​​de få sikre måder at tage bedre billeder på.

Tænk over, hvad du skal gøre

Når du har visualiseret det billede, du ønsker i dit hoved, er det tid til at gøre det til virkelighed. Du skal finde ud af, hvordan du får det, du har i din fantasi, ind på dit kameras hukommelseskort.

Det første skridt er at vurdere, om du overhovedet kan få det skud, du ønsker. Hvis du ikke har et teleobjektiv, vil du ikke være i stand til at tage et nærbillede af nogle havfugle. Hvis du ikke har dine neutrale densitetsfiltre eller stativ, er det usandsynligt, at du vil være i stand til at udjævne noget vand med et billede med lang eksponering.

Hvis du antager, at du har alt, hvad du har brug for, er næste trin at lege med din komposition. Gå rundt, kig af og til gennem dit kamera og prøv forskellige brændvidder, indtil du finder et stærkt billede. Husk at prøve at inkludere både forgrunds- og baggrundselementer. Hvis du bruger et stativ, er det nu, du skal sætte det op og låse alt ned.

Når sammensætningen er sorteret, er næste trin at beslutte, hvilken kombination af eksponeringsindstillinger, der skal bruges. Vi har guider til at vælge den rigtige lukkerhastighed, vælge en passende blænde, og hvordan man beslutter sig for, hvilken ISO der skal bruges, så tjek dem ud, hvis du sidder fast.

Endelig er det næsten tid til at trykke på udløserknappen. Det sidste trin er at fokusere på dit motiv, så du får et flot skarpt billede. Dine to muligheder er enten at arbejde med dit kameras autofokus eller, hvis scenen er en smule vanskelig, fokusere din linse manuelt.

Tag nogle testbilleder

Med alt sat op, er det tid til at begynde at tage billeder. Du skal ikke bekymre dig om at få alt med det samme; du bør se dine første par billeder som testbilleder. Du vil ofte bemærke ting på skærmen på bagsiden af ​​dit kamera, som du ikke så gennem søgeren. Dine eksponeringsindstillinger eller fokus skal muligvis også justeres.

Når du har taget et billede eller to, kan du se dem på bagsiden af ​​dit kamera. Brug zoomfunktionen til at sikre, at de områder, du ønsker at være skarpe og i fokus, er. Hvis de ikke er det, skal du enten justere dit fokus eller din blænde.

Tjek også histogrammet for at sikre dig, at du ikke knuser nogen skygger eller blæser nogen højlys ud. Histogrammet – og blinkerne – vil give dig en meget mere præcis idé end blot at se på billedet. Hvis du mister højlys- eller skyggedetaljer, skal du enten justere dine eksponeringsindstillinger eller optage et par bracketed-rammer, som du kan bruge til et HDR-kompositbillede.

Tag det endelige billede

Nu hvor du er ret sikker på, at alt er ringet ind, er det tid til at tage det endelige billede. Tryk på udløserknappen – eller endnu bedre, brug en fjernudløserudløser – og se billedet. Hvis alt ser ud som du vil, fantastisk!

Personligt, selv efter at jeg har fået det skud, jeg tror, ​​jeg vil have, tager jeg et par sikkerhedsskud. Jeg skyder et par bevidst undereksponerede og overeksponerede billeder, bare hvis jeg vil have den ekstra detalje. Jeg skyder også et par alternative kompositioner, bare fordi jeg kan. Det meste af tiden går jeg med mit hovedbillede, men nogle gange, når jeg ser på alt på en større skærm, indser jeg, at en af ​​mine suppleanter var det bedste billede.

Og der har du det.

For at opsummere: Sæt farten ned, tænk og revurder. Gør det, når du tager billeder, og du er næsten garanteret at tage hjem med de billeder, du ønsker. Efterhånden som du bliver bedre til at fotografere, vil hvert trin blive en anden natur, og du vil være i stand til at gøre alt næsten øjeblikkeligt.