Sådan efterligner du dine foretrukne Sega Dreamcast-spil på Android

Spillere i en vis alder har gode minder om Sega Dreamcast. Det stærkeste lineup i historien om konsollanceringer; den første konsol med en online spilletjeneste; bedre arkadeporte end den originale PlayStation eller N64. Skal jeg fortsætte?

Sega Dreamcast er en klassiker af en grund. Så det er lidt surrealistisk, at du kan have enhver banger i lommen. Fra Yu Suzukis klassiske Shenmue til den sindssygt absurde sømand, her er, hvordan du kan opleve ethvert kunstværk for at pryde Sega Dreamcast på en Android-enhed.

Emulering er lovligt, men efterligning af spil og konsoller, du ikke ejer, er teknisk set ulovligt. Men spillene fra Sega Dreamcasts originale serie er for længst udsolgt, så det falder ind i en moralsk gråzone. Vi vil således ikke vise dig, hvor du kan finde ROM-filer eller BIOS-filen, der kræves for at starte dine spil.

Hvad har du brug for for at efterligne Sega Dreamcast-spil på Android?

Her er alle brikkerne i puslespillet, du skal samle, hvis du vil spille Dreamcast-spil på din Android-enhed.

 • En Dreamcast emulator. Vi viser dig, hvordan du bruger to emulatorer, Redream og Flycast, i denne guide.
 • Filen dc_boot.bin. Dette er den BIOS-fil, der kræves for at få Dreamcast-emulatorerne til at fungere. Vi kan ikke vise dig, hvor du kan downloade det, men en hurtig Google-søgning vil afsløre nogle velrenommerede kilder.
 • ROM filer. Disse er spillene, og kommer normalt i .zip- eller .7zip-formaterne. Der er masser af websteder online, hvor du kan downloade Dreamcast ROM’er.
 • En Android-enhed, der er stærk nok til at efterligne Dreamcast-spil. De fleste moderne telefoner vil være gode nok.
 • Nok plads på din enhed – mindst et par gigabyte. Du skal bruge mere plads, jo flere spil du har.
  Sådan synkroniserer du Android-meddelelser i Windows 10

For at opsætte hver Sega Dreamcast-emulator skal du lave en ROM-mappe til at gemme filen dc_boot.bin såvel som dine spil. Du kan gøre det ved hjælp af enhver Android-filhåndtering. Vi bruger Filer fra Google.

Trin 1: Opret en mappe til at gemme dine Dreamcast-spil

Sådan opretter du en mappe til dine Dreamcast-spil og BIOS-filen:

 • Åbn Files by Google, og gå til Internal Storage > Plus (+).
 • Skriv ROM’er og vælg Opret mappe.
 • Åbn ROM-mappen, og tryk derefter på Plus-knappen (+).
 • Vælg Opret mappe for at oprette en undermappe med navnet Sega Dreamcast.
 • Husk, at du kan placere ROM-mappen i en undermappe, såsom Downloads. Bare husk, hvordan du finder det.

  ROM-filer i en .CHD, .ISO eller i en mappe med nogle få .bin-filer og en .cue-fil er også kompatible.

  Trin 2: Flyt ROM-filerne og dc_boot.bin til ROM-mappen

  Derefter skal du hente filen dc_boot.bin og ROM-filerne (spillene) på din enhed. Du har flere valgmuligheder for at gøre dette. Du kan downloade filerne direkte til din telefon fra din mobilbrowser, downloade dem til din computer og flytte filerne fra din bærbare computer til din telefon eller uploade dem til en skytjeneste for at overføre dem til din Android-enhed.

  Når du har downloadet filerne, skal du flytte dem til din ROM-mappe.

 • Åbn Files by Google, og gå til mappen Downloads.
 • Tryk hårdt på dc_boot.bin og dine Dreamcast ROM-filer for at vælge dem.
 • Tryk på knappen med tre prikker, og vælg Flyt til > Internt lager > ROM’er > Sega Dreamcast > Flyt her.
 • Hvis du kopierer filerne fra en bærbar computer via USB, kan du flytte dem direkte til din ROM-mappe.

  Trin 3: Pak ROM-filerne ud

  Hvis dine ROM-filer er zippet, skal du pakke dem ud og udpakke dem i din ROM-mappe. For at gøre det skal du først installere appen RAR til din enhed. Åbn den, og sørg for at vælge Tillad adgang for at administrere alle filer, når du bliver bedt om det.

  Find og vælg nu dine zippede filer, vælg knappen Udpakning (knappen med pil op), og gå til Gennemse > ROM’er > Sega Dreamcast > OK > OK for at udpakke dem til din ROM-mappe.

    Mailbox til Android ankommer med swipe-bevægelser og smart søgning

  Sådan håndteres duplikerede filnavne

  Når du overfører flere spil til Sega Dreamcast-mappen, kan du bemærke, at nogle filer (såsom .bin-filer) kan have det samme navn (f.eks. track01.bin, track02.bin osv.). I dette tilfælde skal du forkorte hver fil, der vedrører dets respektive spil.

  For eksempel, hvis du vil spille den hjemmebryggede Minecraft-klon Crafiti på Dreamcast, men zip-filen indeholder en fil med navnet track01.bin, og du allerede har en fil med det nøjagtige navn i din ROM-mappe, skal du ændre Crafitis respektive track01.bin-filnavn til crafititrack01 .bin og så videre.

  Trin 4: Konfigurer din Sega Dreamcast Emulator

  Redream og Flycast er to af de mest fleksible Sega Dreamcast-emulatorer, der er tilgængelige til Android. Vælg Redream, hvis du hurtigt vil hoppe ind og begynde at spille. Men hvis du vil have en emulator, der giver et par mere dybdegående muligheder, er Flycast vejen at gå. Sådan konfigurerer du begge dele.

  Med Flycast refererer vi til “Flycast Libretro” (en opstrøms for den udgåede Flycast Sega Dreamcast-emulator).

  Sådan konfigurerer du Redream på Android

  Gendrøm er den nemmeste emulator at konfigurere – for det første kan du downloade den direkte fra Google Play. Installer og åbn appen, og vælg derefter FORTSÆT I LITE-TILSTAND, medmindre du vil opgradere til premium. For at spille Sega Dreamcast-spil på din Android-enhed kan du spille gratis.

  For at tilføje dine spil skal du vælge Gå til bibliotek > Tilføj bibliotek > ROM’er > Sega Dreamcast > Brug denne mappe > Tillad > Spil. Nu vil du se dit bibliotek. Tryk på billedet af det spil, du vil spille.

  Hold godt fast, mens spillet indlæses (det tager kun et par sekunder). Så længe ingen af ​​filerne i ROM-filen er beskadiget, indlæses spillet automatisk. Redream gør det super nemt at ændre knaplayoutet via indstillingerne til noget, der fungerer bedre for dig.

  Tag et kig på Crazy Taxi med et tilpasset layout. LT- og RT-knapperne er off-screen og blokerer D- og R-gearene, men mine tommelfingre kunne faktisk nå knapperne, så det var en forbedring. Jeg tager den sejr og tilpasser mig senere, for det er nemt.

  Tag dig tid til at gøre Redream til din egen ved at gennemgå endnu flere indstillinger, specifikt input- og systemindstillingerne. Få en hurtig rundvisning nedenfor.

    Ret SIM-kort, der ikke virker på Android

  Sådan konfigurerer du Flycast på Android

  For en emulator med flere indstillinger at lege med, prøv Flycast. Det er ikke tilgængeligt via Play Butik, så vær sikker på, at du ved, hvordan du manuelt installerer eller sideindlæser apps på Android.

  Gå til Flycasts seneste build-side på din Android-enhed. Du vil se en masse forskellige downloads til forskellige platforme. Du er kun interesseret i Android-kolonnen under Master, da disse er de mest stabile Android-udgivelser, der endnu er tilgængelige. Downloads er kategoriseret fra de nyeste builds til de ældste: download de nyeste.

  Når du har downloadet Flycast APK-filen, åbn Files by Google og naviger til Downloads > flycast-release.apk > Installer for at installere den. Sådan konfigurerer du appen:

 • Åbn Flycast fra din appskuffe.
 • Tryk på Indstillinger, og vælg Tilføj ud for feltet Indholdsplacering.
 • Gå til ROM’erne > Sega Dreamcast-biblioteket.
 • Tryk på Brug denne mappe, og vælg Tillad.
 • Til sidst skal du indstille hjemmebiblioteket. At gøre det:

 • Vælg Indstillinger > Skift > ROM’er.
 • Tryk på Sega Dreamcast.
 • Vælg Vælg aktuel adressebog.
 • Gå tilbage til biblioteket, og tryk på et spils ikon for at indlæse det. Du springer straks ind i spillet.

  Skift controllerlayout i Flycast

  Flycast gør justering af controllerens layout så enkel og problemfri. Hvis du nogensinde har troet, at Dreamcast-controlleren ville føles bedre med joysticket i bunden af ​​controlleren i forhold til toppen, er dette din chance for at sætte teorien på prøve (en slags).

  Flycast giver dig mulighed for at gå dybt ind i indstillingerne. Du kan efterligne stort set alle perifere enheder, der skal frigives til Dreamcast. Fra lette kanoner og maracas til endda Ethernet-bredbåndsadapteren kun udgivet i Japan.

  Valgfrit: Brug en Bluetooth-controller til at spille Sega Dreamcast-spil

  Du kan bruge en Bluetooth-controller med din Android-enhed, men du skal indstille den til den tilstand, der passer til din platform, og tilslutte den ved hjælp af denne tilstands specifikke kombination.

  På 8BitDo Pro2 ovenfor, bemærk bogstaverne i panel tre: S, A, X og D. X og D er til tilslutning via henholdsvis XInput og DirectInput (DInput), mens S er til switchen. Du er kun interesseret i A: som står for Android.

  Par denne enhed via Bluetooth, indstil derefter controller-tilstanden til A, og hold Søger-knappen nede i et par sekunder, indtil de nederste fire LED’er tændes. Hold Start + A nede, og controlleren vil oprette forbindelse til din Android-enhed!

  Spil hits fra Sega Dreamcast igen på Android

  På trods af Sega Dreamcasts tidlige død, gjorde den stadig en enorm indvirkning. De unikke spil og oplevelser gjorde den til en af ​​de mest ikoniske konsoller i spilhistorien. Og du kan opleve det – det hele – direkte fra lommen.