Sådan downloader og konfigurerer du et Ubuntu Desktop VMware-billede

Har du brug for at få en Ubuntu Desktop VM opsat i VMware Workstation på din Windows-, Mac- eller Linux-pc? Kan du ikke finde ud af, hvordan du gør det? Vi kan hjælpe! Følg med, når vi gennemgår, hvordan du opsætter en Ubuntu Desktop VM i VMware Workstation.

Downloader VMware-billedet

Hvis du har brug for at oprette et VMware-billede af Ubuntu til brug i VMware-arbejdsstation, er der et par måder at gøre det på. Du kan gå til Ubuntu.com, downloade ISO og manuelt installere operativsystemet. Eller du kan downloade et færdiglavet VMware-billede fra OSBoxes. I dette afsnit af guiden viser vi dig, hvordan du gør begge dele.

Downloader fra Ubuntu.com

Hvis du foretrækker at opsætte dit Ubuntu VMWare-billede fra bunden, skal du downloade ISO-filen fra Ubuntu.com manuelt. Gå over til Ubuntu.com, og find fanen “Download”.

Klik på “Download”. Når du gør det, vises et pop-up-vindue på skærmen. I dette vindue skal du finde sektionen “Ubuntu Desktop” og vælge 20.04 LTS. Når du har valgt denne knap, vil du blive ført igennem downloadprocessen.

Downloadprocessen bør starte øjeblikkeligt. Ubuntu ISO-filen er omkring 2,7 GB i størrelse. Som følge heraf kan det tage et par minutter at downloade. Når processen er færdig, skal du gå videre til næste afsnit i vejledningen.

  Sådan konfigurerer og bruger du en iPhone X, iPhone XR, iPhone XS eller iPhone XS Max

Få et OSBoxes VMWare-billede

Hvis du slet ikke er interesseret i at beskæftige dig med Ubuntu-installationen og ISO-filer, kan du downloade en forudkonfigureret udgivelse af Ubuntu skræddersyet til VMware. Den eneste ulempe ved denne metode er, at du ikke får tilpasset din adgangskode eller dit brugernavn.

For at starte overførslen skal du gå over til Ubuntu OSBoxes side. Når du er der, skal du kigge efter Ubuntu 20.04 LTS. Klik derefter på fanen “VMware”. Når du klikker på denne fane, vil du se “VMware (VMDK) 64bit” efterfulgt af et downloadlink.

Klik på downloadlinket for at få fat i en komprimeret Ubuntu VMDK-fil. Downloaden burde ikke tage lang tid, da den kun er omkring 1,9 GB i størrelse. Når overførslen er færdig, skal du åbne din filhåndtering, vælge “Downloads”, højreklikke på “64bit.7z”, og dekomprimere den for at bruge den som et VMware-billede.

Efter at have dekomprimeret VMDK-filen fra “64bit.7z”-arkivet, skal du omdøbe den fra “Ubuntu 20.04.2 (64bit).vmdk” til “Ubuntu.vmdk”.

Opsætning af Ubuntu VMware-maskinen

Nu hvor Ubuntu er downloadet (enten af ​​ISO eller af VMDK fra OSBoxes), er det tid til at konfigurere VM’en i VMware. Følg nedenstående instruktioner, der passer til din brugssituation.

  App Eater afinstallerer flere apps; Gør dem nemme at filtrere igennem

Opsætning af Ubuntu i VMware via downloadet ISO-billede

Åbn først VMware Workstation 16 på Linux, Windows eller et hvilket som helst operativsystem, du bruger som værts-OS. Når den er åben, skal du finde knappen “Opret en ny virtuel maskine” på fanen Hjem i VMWare. Eller vælg “Fil” efterfulgt af “Ny virtuel maskine”.

Når du har klikket på “Ny virtuel maskine”, vises en guide. Denne guide skal hjælpe dig med at konfigurere din nye VM. Vælg indstillingen “Typisk (anbefalet)”, og vælg “Næste” for at fortsætte til næste side.

På næste side skal du finde “Brug ISO-billede” og klikke på det med musen. Vælg derefter “Gennemse” og søg efter din Ubuntu ISO-fil på computeren.

Med ISO’en indlæst i VMware Workstation vil du se “Nem installationsinformation.” På denne side skal du udfylde dit fulde navn, foretrukne Ubuntu-brugernavn samt en adgangskode. Når du er nede, skal du trykke på “Næste”.

Du skal nu navngive din VM. Som standard er det indstillet som “Ubuntu 64-bit.” Forlad det, og tryk på “Næste” for at fortsætte. Eller omdøb den og tryk på “Næste”.

På næste side skal du vælge “Gem virtuel disk som en enkelt fil.” Klik derefter på knappen “Næste” for at fortsætte. Derefter, når du er gået videre til næste side, skal du vælge “Udfør” for at lukke guiden.

  Hvad er RDP (Remote Desktop Protocol) og hvordan man bruger det

Når du klikker på “Udfør”, bør Ubuntu øjeblikkeligt starte og begynde at installere VM’en. Når installationen er færdig, er den klar til brug!

Opsætning af Ubuntu i VMware via OSboxes VMDK

For at konfigurere en Ubuntu VM med den downloadede OSBoxes VMDK skal du gøre følgende. Først skal du klikke på fanen Hjem og vælge “Opret en ny virtuel maskine.” Vælg derefter “Typisk (anbefales)”.

På næste side skal du vælge “Jeg installerer operativsystemet senere.” Vi behøver ikke at installere OS, da det allerede er sat op på den VMDK, vi downloadede fra OSBoxes.

På “Vælg et gæsteoperativsystem” skal du vælge “2. Linux”, og tryk på knappen “Næste” for at fortsætte.

På den næste side skal du angive navnet som “Ubuntu”, og klik på “Næste” for at gå til næste side. Når du har valgt et navn, skal du vælge “Gem virtuel disk som en enkelt fil.”

Vælg knappen “Udfør” for at lukke installationsprogrammet. Når installationsprogrammet er lukket, skal du gå til din “Ubuntu” VM i bibliotekets sidebjælke og højreklikke på den. Vælg derefter muligheden “Åbn VM-bibliotek”.

Når du åbner VM-biblioteket, skal du slette Ubuntu.vmdk. Åbn derefter et andet filhåndteringsvindue og træk Osboxes “Ubuntu.vmdk”-filen (som du omdøbte fra “Ubuntu 20.04.2 (64bit).vmdk” til “Ubuntu.vmdk” tidligere) ind i VM-mappen.

Når du har skiftet VMDK-filen ud, skal du gå tilbage til “Ubuntu” VM’en i “Library”-sidebjælken i VMware og vælge “Start dette gæsteoperativsystem op” for at tænde det!