Sådan downloader og installerer du nemt apps på Linux med AppImage Pool

AppImagePool er en AppImageHub-klient til Linux. Med det kan brugere nemt gennemse og downloade AppImages fra AppImageHub-butikken. Sådan får du det til at fungere på dit Linux-system.

Hvad er et AppImage?

Et AppImage er en eksekverbar filtype, der efterligner, hvor bærbare EXE’er er på Microsoft Windows. AppImages er fantastisk til dem, der ønsker en nem måde at installere Linux-apps på.

AppImages er sandboxed og kører uden behov for at installere noget på din computer. Alt nødvendigt for at køre programmet er komprimeret inde og sikkert fra dit system. De fleste AppImage-filer kan findes på AppImageHub, en populær kilde til AppImages.

Da AppImage-filer er eksekverbare, skal de markeres som eksekverbare for at køre på en Linux-maskine. Derfor udføres opdatering af tilladelser for et AppImage bedst i et terminalvindue med chmod-kommandoen.

sudo chmod +x AppImageFile.AppImage

Når en AppImages tilladelser er opdateret, og filen er markeret som eksekverbar, kan AppImage-filen udføres med følgende kommando. Eller ved at dobbeltklikke.

./AppImageFile.AppImage

Installation af AppImage Pool på Linux

AppImage Pool er tilgængelig til installation på ethvert Linux-operativsystem, der bruger Flathub app-butikken som en Flatpak. Derudover kan brugere downloade det og køre det som et AppImage.

For at få fingrene i AppImage Pool-værktøjet skal du installere det. Åbn et terminalvindue på Linux-skrivebordet. Du kan åbne et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde.

Med terminalvinduet åbent, følg installationsinstruktionerne for AppImage Pool nedenfor, som svarer til det Linux OS, du bruger i øjeblikket.

AppImage

AppImage-metoden er den bedste måde at konfigurere AppImage Pool på Linux. Til at begynde med er det en AppImage butik, og AppImage Pool kan opdateres via butikken. Den bliver også opdateret oftere end Flatpak-versionen.

For at starte skal du bruge wget-kommandoen og downloade den seneste udgivelse af AppImage Pool direkte fra projektets GitHub-side.

wget https://github.com/prateekmedia/appimagepool/releases/download/4.0.0/appimagepool-x86_64.AppImage

Efter at have downloadet den seneste version af AppImage Pool til din computer, skal du opdatere filens tilladelser. Derudover skal AppImage Pool-appen markeres som eksekverbar for at køre på din Linux-pc.

sudo chmod +x appimagepool-x86_64.AppImage

Med tilladelserne opdateret er AppImage Pool klar til at gå. Start det op med følgende kommando.

./appimagepool-x86_64.AppImage

Alternativt vil du være i stand til at starte AppImage Pool-appen ved at åbne Linux-filhåndteringen og dobbeltklikke på filen “appimagepool-x86_64.AppImage”.

Flatpak

Hvis AppImage-udgivelsen af ​​AppImage Pool ikke virker for dig, vil Flatpak-en klare sig fint. For at starte skal du installere Flatpak runtime på din computer. For at indstille runtime på din computer, følg med i vores guide om emnet.

Efter at have konfigureret Flatpak runtime på din computer, skal du konfigurere Flathub app store på din computer. Brug flatpak remote-add kommandoen nedenfor, tilføj Flathub.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nu hvor Flathub App Store er konfigureret på din computer, kan installationen af ​​AppImage Pool begynde. Brug flatpak-installationskommandoen nedenfor til at konfigurere den seneste udgivelse af AppImage Pool på din computer.

flatpak install flathub io.github.prateekmedia.appimagepool

Når AppImage Pool-applikationen er aktiveret på din computer, vises den i din app-menu, klar til brug.

Brug af AppImage Pool til at installere apps på Linux

For at bruge AppImage Pool til at installere AppImage-apps på din computer, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Start AppImage Pool-applikationen på Linux-skrivebordet gennem appmenuen. Med appen åben, kig til sidebjælken. I sidebjælken vil du se en liste over kategorier at vælge imellem.

Vælg en kategori for at søge efter apps, du ønsker at installere. Når du har fundet den kategori, du ønsker at gennemse, skal du se listen over tilgængelige apps på AppImage Pool-listen igennem.

Trin 2: Når du har kigget applisten igennem, skal du vælge den app, du ønsker at installere. Når du har valgt appen, vil den indlæse AppImage Pool app-siden for det program, du installerer.

Trin 3: På AppImage Pool app-siden skal du finde den blå “Download”-knap. Hvis du vælger denne knap, downloades din app til mappen “Applications” i din hjemmemappe.

Trin 4: Når AppImage Pool-programmet er færdig med at downloade appen, skal du lukke appen, da den ikke længere er nødvendig at bruge. Når du har lukket det, skal du starte Linux-filhåndteringen.

Med Linux-filhåndteringen åben og klar til brug, find mappen “Applications” og klik på den med musen. Når du er inde i mappen, skal du dobbeltklikke på AppImage-filen for at starte programmet.