Sådan digitaliserer du dine gamle filmbilleder

Jeg er stor fan af filmfotografering, men et problem er, at fysiske billeder er svære at dele. Alle bruger Instagram eller Facebook nu. Heldigvis er det relativt enkelt – men ikke nødvendigvis billigt – at digitalisere filmbilleder. Så uanset om du har fundet en kasse med gamle billeder i dine forældres kælder, du vil lægge online, eller du bare optog en rulle 35 mm film i sidste uge, er her hvad du skal gøre.

Filmfotos findes i to former: fremkaldte fotoudskrifter og de originale dias eller negativer. Fotoprint er nemmere og billigere at digitalisere, men du får bedre resultater med negativerne. Hvis du har begge dele, er det op til dig, hvad du vælger.

Hvis du har billederne

Hvis du har fotoprintene, så er tingene virkelig enkle. Du kan bare tage et billede med din telefon, hvis du vil – men lad os se på de bedre muligheder.

Brug din scanner

De fleste moderne scannere er mere end i stand til at scanne fotos. En god vil sandsynligvis have en dedikeret fotoscanningstilstand. Du skal muligvis foretage nogle små farvejusteringer eller beskære enhver kant, men det er nemt og pålideligt, hvis ikke nødvendigvis en hurtig mulighed.

Hvis du går med din scanner, er den bedste ting at gøre at tilføje alle billederne til en katalogapp som Apple Photos eller Adobe Lightroom. De vil holde dem alle sorteret, og du kan også bruge dem til at lave de farverettelser, der er nødvendige.

Brug Google Photoscan

Googles Photoscan-app, tilgængelig for iOS og Android, er et af deres mindre kendte projekter. Den bruger din smartphones kamera til at scanne og digitalisere billeder ved at tage en række billeder for at eliminere genskin og derefter kombinere dem. Her er et billede, jeg har scannet med det i dag.

Photoscan er en smart app, der fjerner blænding godt og er ret hurtig at bruge. Desværre fandt jeg ud af, at det udvaskede mine billeder – især hudtoner – lidt for meget. Jeg tror, ​​det er designet til brug med ældre, falmede billeder, snarere end de helt nye print, som jeg arbejdede med.

Hvis du bare vil scanne en håndfuld billeder for at uploade til sociale medier, er det måden at gøre det på.

Ring til de professionelle

Scanning og farvekorrigering af en stor kasse med billeder kan være ret tidskrævende. Hvis du har mange billeder at scanne og vil sikre dig, at det er gjort rigtigt, er det bedste du kan gøre med en professionel service. Der er masser tilgængelige online, og priserne er normalt mellem 0,20 USD og 0,40 USD pr. billede afhængigt af, hvor mange billeder du ønsker at blive scannet, den kvalitet du har brug for, og om du vil have dem farvekorrigeret.

Før du går online, vil jeg dog anbefale, at du tjekker, om din lokale kamerabutik tilbyder fotoscanning. Fotografering er en af ​​de ting, hvor det stadig giver mening at gå lokalt; butikkerne er bemandet med eksperter, der næsten altid er villige til at hjælpe og rådgive. De vil være i stand til at anbefale præcis, hvad dine billeder har brug for, selvom det koster lidt mere.

Hvis du har negativerne eller slides

Med filmnegativer eller dias er tingene ikke så enkle som bare at køre dem gennem din dokumentscanner. Fordelen er, at hvis du digitaliserer dem, vil de resulterende billeder højst sandsynligt være af højere kvalitet, end hvis du scannede de originale billeder.

Få en negativ scanner

Hvis du har mange dias eller negativer at scanne, kan den mest omkostningseffektive løsning være at købe en negativ scanner. Selvom farven måske ikke er den bedste, Jumbl 22MP film- og diasscanneren koster kun $80. Hvis det er vigtigere at få billeder online end at få dem til at se perfekte ud, er det en god mulighed. Du kan også overveje at vælge en dokument- og fotoscanner i høj kvalitet, der også kan scanne negativer og dias som f.eks Epson Perfection V600 ($190).

Gå med de professionelle

Som med scanning af fotoprint, er den bedste mulighed, hvis du har en enorm samling, du ønsker at blive digitaliseret, sandsynligvis at gå med de professionelle. Forvent at betale mellem omkring $0,30 og $1,50 pr. billede afhængigt af formatet på billederne, den kvalitet, du har brug for, og hvor mange du har. Masserabatterne er ikke til at snuse til.

Som altid vil jeg foreslå, at du tjekker din lokale kamerabutik før går med en onlinetjeneste. Personalet der vil være i stand til at rådgive dig om den bedste fremgangsmåde.

Billeder forringes kun over tid. Hvis du har en stor samling af gamle billeder, jo hurtigere du digitaliserer dem – og sikkerhedskopierer dem – jo mindre er sandsynligheden for, at de bliver ødelagt af tid eller mishandling.