Sådan deler du dit Microsoft Word-dokument ved hjælp af OneDrive

Bortset fra den traditionelle metode til at sende et Microsoft Word-dokument til andre som en vedhæftet fil i e-mail, kan du også uploade og dele dit dokument fra skyen. Alt du behøver for at komme i gang er en OneDrive-konto. Sådan gør du.

Det er nemt at gemme et Word-dokument i skyen og kræver kun et par trin fra din side. For at opnå dette skal du dog have en OneDrive-konto. Hvis du er Microsoft 365- eller Office 365-abonnent, så har du allerede en. Hvis ikke, skal du oprette en Microsoft-konto og logge ind på OneDrive.

  Sådan farvekodes Outlook-kalenderbegivenheder ved hjælp af kategorier

Når du har konfigureret din OneDrive-konto, skal du åbne det Word-dokument, du gerne vil dele. Når den er åben, skal du vælge knappen “Del”, som er placeret i øverste højre hjørne af vinduet.

Når det er valgt, vises vinduet “Del”. Der er et par muligheder at vælge imellem her. I gruppen “Vedhæft en kopi i stedet for” kan du vælge at sende dit dokument som en Word- eller PDF-vedhæftet fil. Hvis du vælger en af ​​disse muligheder, åbnes din standard-e-mail-klient med filen indstillet som en vedhæftet fil.

Det, vi dog er interesseret i, er at dele det fra OneDrive. For at gøre dette skal du vælge din “OneDrive”-konto under “Del”.

  Sådan ændres din startside i Microsoft Edge

Når det er valgt, begynder Word at uploade en kopi af dit dokument til OneDrive. Dette kan tage et øjeblik afhængigt af dokumentets størrelse.

Vinduet “Send link” vises, når dokumentet er færdig med at uploade. Som standard kan alle med linket redigere. Hvis du vil ændre denne indstilling, skal du vælge feltet “Alle med linket kan redigere”.

I det næste vindue skal du fjerne markeringen i feltet ud for (1) “Tillad redigering” for at fjerne privilegiet. Dette gør dokumentet skrivebeskyttet. Du kan også (2) indstille en udløbsdato og/eller (3) indstille en adgangskode for at forbedre sikkerheden af ​​dokumentet. Når du har justeret indstillingerne, skal du vælge “Anvend”.

  Sådan deler du placering på iPhone

Indtast endelig modtagerens e-mailadresse og klik på “Send”.

Modtageren vil modtage en e-mail, der giver adgang til dokumentet. Sørg for at tjekke din spam-mappe, hvis du er modtageren af ​​invitationen, da den nogle gange bliver markeret.

Alternativt kan du kopiere delelinket og sende linket direkte til modtageren på en chat-app som Slack eller Zoom. For at gøre dette skal du vælge “Kopiér link”.

I det næste vindue skal du vælge “Kopier”.

Linket er nu kopieret til din udklipsholder og klar til at blive delt. Når modtageren modtager linket, vil de kunne få adgang til dokumentet.