Sådan deaktiveres Motion Smoothing på et Roku TV

Roku-tv’er bruger nogle gange en teknologi, som de kalder “Action Smoothing” til kunstigt at fremskynde videoens billedhastighed, men det ender ofte med at se falsk ud og ødelægger det filmiske udseende af film.

Hvad er “Action Smoothing” alligevel?

Action Smoothing er Rokus implementering af motion smoothing, en fælles funktion på avancerede tv’er. Bevægelsesudjævning virker ved at øge billedhastigheden af ​​videoen på tv’et. Flere rammer får bevægelse til at føles jævnere, men der er et problem: Da der ikke er nogen måde at skabe nye rammer ud af ingenting, skal det tage to billeder og forsøge at finde ud af, hvad “mellem-rammen” er. Dette fører til mange bevægelsesslørede rammer og en hel del artefakter.

Roku siger, at “Action Smoothing” reducerer “bevægelsessløring”, hvilket er sandt, så vidt det rækker. Det kan hjælpe dig med at se objekter i hurtig bevægelse, men det tilføjer en smule bevægelsessløring til billederne imellem for at gøre dem mere jævne. Det kan være godt for hurtige live-begivenheder som sport, men det kan få film og tv-serier til at se mærkelige ud

Denne funktion er ikke inkluderet på alle Roku-tv’er. Vi kunne ikke finde det på nogen af ​​vores TCL Roku TV’er, men nogle producenter inkluderer det.

Sådan slår du Action Smoothing fra

Heldigvis kan du deaktivere denne funktion på dit Roku TV. Roku skjuler muligheden under “Avancerede billedindstillinger” i menuen, som du kan åbne ved at trykke på knappen “*” under retningstastaturet på fjernbetjeningen. Bemærk, at hvordan dette knaptryk virker, ændrer sig afhængigt af, hvad der er på din skærm. Det virker ikke på Roku-hjemmesiden eller på startsiderne for streaming-videoapps, som alle bruger “*”-knappen til andre ting. Du skal afspille en video i en streaming-app for at få adgang til menuen. Du kan også få adgang til menuen ved blot at trykke på “*”, når du har valgt en bestemt HDMI-indgang eller anden indgang på dit TV – så behøver du ikke at afspille en video.

Hvis din Roku har bevægelsesudjævning, vil du se “Action Smoothing”-indstillinger under Avancerede billedindstillinger. Der er fire forskellige niveauer af Action Smoothing, du kan vælge: Høj, Medium, Lav og Fra. Hvis du bare vil slippe af med bevægelsesudjævningseffekten, skal du vælge “Fra”. De andre niveauer vil bruge mindre bevægelsesudjævning, men vil stadig interpolere indholdet. (Hvis du ikke kan se Action Smoothing-indstillingerne, har dit Roku TV ikke bevægelsesudjævning.)

Dit Roku TV gemmer dine indstillinger, men det har forskellige indstillinger for forskellige typer indhold. Her er hvad Roku siger:

Action Smoothing-indstillinger er unikke og vedvarende for hvert input og for hver type indhold (f.eks. 1080p, 4K, 4K HDR). For eksempel, hvis du har en 4K Blu-ray™-afspiller tilsluttet HDMI 1, kan du tildele en anden Action Smoothing-indstilling til 1080p-film, 4K-film og 4K HDR-film. Hver gang du vender tilbage til HDMI 1 for at se en film, vender Action Smoothing-indstillingen automatisk tilbage til den tildelte værdi afhængigt af typen af ​​indhold, der ses.

Hvis du har andre problemer, bør du konsultere Roku TV manual for yderligere hjælp.