Sådan bygger du dit første spil [9 Tools]

Spilbygningen er lukrativ og forvirrende for de fleste aspiranter. Vi forsøger at afmystificere dette domæne med disse bedste spilfremstillingsværktøjer.

Ifølge en rapport var videospilmarkedet værd over $190 milliarder i 2022, og det forventes at vokse 13% årligt for at nå $650 milliarder i 2032. Derfor er denne industri indstillet på eksponentiel vækst og masser af muligheder.

Og selvom alle ønsker at være spiludviklere, er det ikke alles kop te. Uden ekspertvejledning og førstehåndserfaring er det for det meste spekulation mere end noget andet.

Hvis du har brug for karrierevejledning relateret til denne stream, vil denne Coursera-guide se dig igennem.

Og internettet er fyldt med kedelige råd om de færdigheder, du skal bruge for at starte som spiludvikler. Primært opsummerer alt det til to: evnen til at bruge en spilmotor og kodning.

Kodning giver dig fuldstændig frihed med hensyn til dit spil; det er dog ikke nødvendigt for nybegyndere. Du kan lave et anstændigt 2D-spil uden programmering.

En anden del af dette puslespil, en spilmotor, er generelt software, der tilbyder et udviklingsmiljø til at sammensætte et spil med minimalt arbejde. Det omhandler alt: billeder, videoer, animationer, scener, lydeffekter, spilfysik osv.

Dette indlæg handler om et par værktøjer til at hjælpe dig med at bygge dit første spil for at bane dig vej ind i denne lukrative spilindustri.

Lad os begynde.

GameMaker

GameMaker hjælper dig med at udvikle 2D-spil, du kan udgive på flere platforme, inklusive Android, iOS, PlayStation, Windows, macOS osv.

Dette leveres med sit eget GameMaker-sprog (GML). Derfor har du to tilstande til spiludvikling: GML-kode eller GML-visuel. Det er overflødigt at sige, at kodningstilstanden giver dig den største frihed.

GML visual er dog også kompetent til at bruge prækodede spilelementer.

Hver scene, du opretter, sker i et ‘rum’, hvor du indstiller kamerakontroller, ændrer design, tilføjer flere rum osv. Derudover kan hvert objekt, du laver, personliggøres i henhold til spillets krav. Man kan også designe skræddersyede spilleaktiver eller importere dem for en hurtig omstilling.

Desuden kan du nemt tjekke for eventuelle fejl for glat endeligt output.

Du kan også sende push-beskeder direkte til dine brugere og tilføje køb i spillet for større indtjening.

Baseret på aktiverne og udgivelsesplatformen tilbyder GameMaker fire abonnementer, inklusive en kraftfuld gratis plan for at komme i gang uden at investere en krone.

Og YoYo Games, firmaet bag GameMaker, præciserer, at alle de spil, der er oprettet med dette værktøj, ikke bærer nogen tillæg eller profitnedskæringer og er de respektive spiludvikleres absolutte egenskaber.

GDevelop

GDevelop er et topvalg for håbefulde spiludviklere til at skabe 2D-spil uden kode. Selvom dette primært er beregnet til 2D, har jeg spillet en 3D-racer udviklet ved hjælp af dette værktøj, hvilket indikerer de store muligheder i denne spilmotor.

  Sådan opretter du et billede af dit USB-drev

Alle spil udviklet ved hjælp af GDevelop er tilgængelige på LiLuo til gennemgang. At prøve dette vil give dig en rimelig idé om, hvad du kan forvente.

I lighed med det tidligere værktøj kan du udvikle dine aktiver eller importere dem for hurtigt at bygge interessante scener til dit indie-projekt.

Man kan også anvende visuelle effekter med nogle få klik for at ændre gameplay-atmosfæren, så den passer bedst til historien.

Derudover understøtter den tilføjelse af fællesskabsudviklet adfærd til objekterne med et enkelt klik. Desuden giver sceneeditoren dig mulighed for at tilpasse billeder, lydeffekter, dialoger, sprites osv., for at skabe en interessant spiloplevelse.

Den har også en debugger til at fjerne problemerne og en live forhåndsvisning af dine ændringer for at tjekke effekterne med det samme. Derudover kan man teste spillet over WiFi/LAN uden at eksportere med dets Network Preview.

Desuden er spil oprettet med GDevelop deres udvikleres eneste ejendom. Denne spilbygger er gratis at downloade og har betalte abonnementer for tilføjede funktioner.

Endelig gør den lette at udgive dit spil på flere platforme GDevelop til en spilbygger, du bør prøve.

Byggekasse

Builbox kommer i to varianter: Buildbox 3 og Buildbox Classic, baseret på evnen til at skabe 2D- og/eller 3D-spil.

Buildbox classic er til 2D-spiludvikling, som pakker drag and drop-byggere uden at skrive en eneste linje kode. I modsætning hertil er Buildbox 3 et meget mere avanceret værktøj, du kan implementere til at skabe 3D-spil med dets lavkodeværktøjer eller gå helt kodefrit ved at bruge dets Brainboxes og Smart Assets.

Derudover giver abonnementet adgang til BuildBox Shop for at importere aktiver til dit spil. Interessant nok kan du tjene ved at sælge aktiver til andre spiludviklere, hvilket åbner en anden måde at tjene penge på.

Begge Buildbox-versioner har gratis niveauer med begrænsede muligheder, inklusive ingen eksport. De betalte versioner er baseret på antallet af verdener og de scener, du vil oprette.

Buildbox-spil er royaltyfrie, og du kan beholde 100 % af overskuddet, undtagen med dets Ad-box-indtægtsgenerering, som kommer med en indtægtsandel på 10 % eller 30 %, baseret på abonnementet. Buildbox tager dog ikke et snit fra nogen tilpasset annonceintegration, eller hvis du holder dit spil reklamefrit.

Konstruere

Construct giver dig mulighed for at bygge 2D-spil uden et gram programmering. Det understøtter dog Javascript og hjælper dig med gradvist at vende dig til kodningssiden af ​​spiludvikling.

Og da Javascript ikke er bundet til nogen enkelt spilmotor, bliver alt, hvad du lærer, en overførbar færdighed, som man kan bruge andre steder.

Det bedste ved Construct er den web-only grænseflade, du kan køre i enhver browser. Når den først er indlæst, kører den selv uden en aktiv internetforbindelse.

Og selvom Construct kalder sig selv den bedste 2D-spilmotor, har den et par 3D-muligheder, herunder multidimensionelle objekter og mesh-forvrængning.

Desuden giver denne spilmotor dig mulighed for nemt at tilføje avancerede animationer. Derudover gør dens fysikmotor, indbyggede billededitor, brugerdefinerede kollisioner, fremragende stifinding, osv., den til en favorit for begyndere og eksperter.

  Sådan tilføjes et vandmærke i Google Docs

Desuden forbedrer de gratis og betalte tilføjelser spilopbygningsoplevelsen. Al denne godhed er koblet med øjeblikkelige forhåndsvisninger uden lange forsinkelser og eksterne forhåndsvisninger, som man kan have på forskellige enheder ved at scanne QR-koder.

Construct har en gratis version med store begrænsninger, som du kan prøve uden at betale eller registrere. Endelig er alle spil oprettet ved hjælp af Construct 100 % royaltyfrie uden nogen indtægtsdelingsordning.

Flowlab

Flowlab er en browserbaseret spilbygger, som ikke kræver nogen kodning. Dette er primært rettet mod, at eleverne forsøger sig med spiludvikling.

Flowlabs fortræffelighed ligger i dets enkelhed og dybdegående dokumentation.

Spileditoren lader dig nemt tilføje objekter med forskellige attributter, herunder deres tyngdekraftsadfærd, kollisions- og rotationseffekt, tæthed og bounce-egenskaber osv. Ligesom andre værktøjer har Flowlab et objektbibliotek til at importere og redigere elementer.

Derudover kan man tilføje adfærd til objekterne og sammenkæde flere sådanne elementer for at skabe avanceret spillogik. På samme måde har Flowlab en egnet Sprite Editor til at redigere native objekter, eller du kan importere fra den lokale enhed.

Flowlab er et freemium-værktøj, du skal betale for at eksportere dine kreationer og har avancerede funktioner til fuldgyldig spiludvikling. Den gratis version er dog i stand til at realisere sit potentiale.

Endelig er alt, hvad du opretter med Flowlab, helt dit uden royalties, og der er masser af muligheder for ubesværet eksport til flere platforme.

GB Studio

GB Studio er for game boy-fans til at bringe deres retro-fantasi til live på webbrowsere og analoge lommeenheder.

Denne gratis open source spilbygger behøver ikke, at du lærer noget programmeringssprog. Selvom avancerede udviklere kan ændre koden gennem plugins.

GB Studio administreres af en enkelt udvikler, Chris Maltby. Alligevel er dette aktivt udviklet og har anstændig dokumentation for begyndere.

Projekteditoren er ekstremt enkel, med mulighed for at tilføje scener, triggere, objekter osv. Derudover kan man importere aktiver, hvor GB Studio i øjeblikket mangler en egen indbygget billededitor.

Desuden understøtter det at skabe flere scener, forbinde dem strategisk, tilføje dialog osv., for at gøre gameplayet interessant.

Endelig kan du spille spillet på enhver GB-emulator og uploade det polerede produkt på Itch.io med dit publikum.

Arcade

Arcade division i MakeCode er Microsofts initiativ til at få dig i gang med nostalgiske arkadespil.

Det primære mål er at lære at få et glimt af arkadespilsudvikling med dens byte-størrelse tutorials.

MakeCode-editoren præsenterer dig for et par builds til at ændre og finpudse dine JavaScript-programmeringsfærdigheder. Grænsefladen har også et blokbaseret redigeringsværktøj til spil uden kode ved siden af ​​en JavaScript-fane, hvor man kan se koden nedenunder for at studere eller anvende ændringer.

Styrken ved denne editor er en enkel grænseflade, du kan begynde med uden registrering eller download. Det tillader at ændre filerne og downloade dem med det samme.

  Sådan skjuler eller sletter du Amazon-ordrehistorik

Du bliver dog bedt om at logge ind for at gemme fremskridtene.

Alt i alt er det en sjov og intuitiv måde at skabe spil på for alle, der er interesseret i arkadespil.

Enhed

Unity er for ambitiøse teams eller solo-udviklere, der forsøger at skabe 2D- eller 3D-titler med grafik på næste niveau for at lokke gameplay.

Denne kraftfulde spilmotor skal du kode i C# for at udvikle spil.

Nybegyndere kan dog downloade dens gratis version med et indbygget minispil og prøve deres hænder, før de forpligter sig til de større projekter og selvfølgelig abonnementet.

Der er prøveversioner af de betalte planer ud over to gratis versioner, en for studerende (under 16 år) og en anden for enkeltpersoner med mindre end $100.000 i omsætning eller finansiering i det sidste år.

Unity har et levende fællesskab, hvor du kan få tips til at komme videre med denne spilmotor og den overordnede spiludvikling. Derudover åbner hvert abonnement dig op til dens aktivbutik, du kan bruge i dine spil, og Unity learning-platformen til at mestre kunsten at udvikle spil.

Derudover er spillene bygget med Unity royalty-fri og understøtter flere platforme, inklusive virtual reality.

Du kan gå til YouTube for at tjekke nogle spil bygget med Unity for at få en idé om deres styrke.

Samlet set passer dette til de fleste use cases, uanset størrelsen, og jeg vil anbefale Unity til enhver seriøs udvikler, ny eller erfaren.

Uvirkelig motor

Unreal bruges af professionelle i branchen og er normalt ildeset af begyndere på grund af en lidt stejl indlæringskurve.

Imidlertid har Unreal lanceret Blueprints, et visuelt scriptværktøj til at hjælpe de ikke-kodende folk.

Alligevel er Unreal for aspiranter, der overvejende sigter efter triple-A-niveau 3D-visualisering og villige til at lære at programmere undervejs.

Denne spileditor er koblet sammen med dens freemium-aktivmarkedsplads, drevet af Epic Games (dets moderselskab) og Unreal-motorbrugerbasen. Ud over dets muligheder er Unreals styrker dens dybdegående dokumentation, enorme fællesskab og gratis tutorials.

Unreal er gratis at downloade og bruge, indtil dit specifikke spil tjener mere end $1 million. Bagefter kommer en royalty på 5 % i spil.

Unreal har også et Enterprise-program, og du kan også finde ud af en skræddersyet licens ved at kontakte dem. Tilpasset licensering kan omfatte privat træning, premium support, royaltyfri distribution osv.

I sidste ende er dette den mest kraftfulde spilproducent på denne liste, som også har brug for maksimal indsats fra sine brugere.

Kode er den (ultimative) måde!

Dette er den bitre sandhed om spiludvikling, når du når et vist niveau af ekspertise eller beder om den største fleksibilitet.

Disse værktøjer er dog den perfekte start på at bygge dit første spil og introducerer dig langsomt til programmeringen.

De fleste af disse redaktører har gratis versioner, så du kan kontrollere deres egnethed i overensstemmelse hermed.

PS: Lad os indrømme! Det er svært at lave dit første spil. Det ville dog hjælpe, hvis du tjekker disse online spiludviklingskurser for at lære af eksperterne.