Sådan bruges Animoji på iPhone X, XS og XR

Hvis du har en iPhone X eller nyere, er der en smart funktion kaldet Animoji (forkortelse for animeret emoji), der kan tage dit emoji-spil op et hak. Sådan bruger du det.

Animoji bruger telefonens frontvendte kamera til at spore dine ansigtsudtryk og oversætter derefter dem til forskellige karakterer på skærmen for at få dem til at blive levende. Du kan vælge mellem forskellige væsner som en kat, hund, kylling, dinosaur eller enhjørning, eller skabe din egen “Memoji”, der ligner dig. Sådan kommer du i gang.

Sådan får du adgang til Animoji

Animoji er i bund og grund en iMessage-app, så du får adgang til den i Messages-appen. Start med at åbne en samtale i Beskeder og derefter trykke på knappen nederst, der har et abeansigt.

Dette bringer Animoji frem, så du kan begynde at bruge det.

Sådan bruges Animoji

Den første Animoji, der dukker op, vil være abekarakteren, men du kan scrolle til højre og vælge mellem en masse forskellige karakterer. Din iPhone vil løbende spore dine ansigtsudtryk og vise dem i realtid på den karakter, du har valgt. For at begynde at optage en kort video skal du trykke på den røde optageknap i nederste højre hjørne af skærmen.

Du kan optage videoer på op til 30 sekunder. For at stoppe optagelsen skal du blot trykke på optageknappen igen.

For at sende den optagelse til din ven skal du trykke på pileknappen, der nu har erstattet optageknappen. Dette sendes som en slags animeret GIF. Hvis du sender den til en, der bruger Android, vises den som en standardvideo.

Hvis du vil sende et stillbillede af en Animoji i stedet for en video, skal du til enhver tid trykke på din Animoji. Dette tager et billede, som du kan sende afsted.

Sådan opretter du en memoji

For at oprette din egen “Memoji”, der ligner dig, skal du stryge over til venstre og trykke på knappen “+”.

Dette starter oprettelsesprocessen, og du kan blive overraskende detaljeret takket være alle de forskellige muligheder, som Apple har leveret.

Hvor der står “Skin”, kan du rulle til højre for at gå videre til næste afsnit af oprettelsesprocessen.

Når du er færdig med at oprette din Memoji, skal du trykke på “Udført” i øverste højre hjørne.

Din nye Memoji er klar til brug!

Du kan til enhver tid slette en Memoji ved at trykke på ellipseknappen og derefter trykke på “Slet” på den næste skærm.