Sådan bruger du Windows 10 masseomdøbningsværktøjet til filer og mapper

Filer, du opretter, kan gemmes med et brugerdefineret navn. Hvis du ikke giver filer et brugerdefineret navn, eller du bruger et værktøj, der gemmer filer automatisk uden at bede en bruger om at angive et navn, gemmes disse filer med generiske navne. Microsoft Word-filer, for eksempel, gemmes alle med navnet Dokument 1, Dokument 2, Dokument 3 osv., mens screenshot-værktøjer gemmer med et generisk navn som Screenshot med datoen og tidspunktet for optagelsen tilføjet til dem. Hvis du gerne vil omdøbe et stort antal filer, meget efter det samme mønster, kan du bruge Windows 10-værktøjet til masseomdøbning.

Windows 10 masseomdøb

Windows 10 masseomdøbningsværktøj

Windows 10 leveres med et masseomdøbningsværktøj til filer og mapper. Det er ikke så funktionsrigt som tredjeparts filomdøbningsværktøjer, men for grundlæggende filomdøbning vil det gøre jobbet.

Omdøb flere filer og mapper – File Explorer

For at omdøbe flere filer og mapper skal de være i samme mappe. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du flytte alt til den samme mappe.

Vælg alle filer og mapper.
Tryk på F2-tasten, eller klik på knappen Omdøb på fanen Hjem på båndet.
Et af filnavnene eller mappenavnene kan redigeres.
Indtast et nyt navn.
Tryk på Enter.
Filerne og mapperne vil alle blive omdøbt med et nummer tilføjet for at forhindre duplikerede filnavne.

Omdøb flere filer og mapper – Kommandoprompt

Kommandoprompten kan også bruges til at omdøbe filer og mapper i bulk. Igen skal du have alt i én mappe. Det vil gøre det meget nemmere at omdøbe filerne.

Åbn kommandoprompt (normale brugerrettigheder fungerer, medmindre den mappe, du omdøber, kun kan tilgås af administratorbrugeren).
Brug denne kommando til at gå til mappen med de filer, du vil omdøbe: cd Sti til mappe
I kommandoprompt skal du bruge følgende syntaks til at omdøbe filer;

ren *.FileExtension FileName.*

Erstat FileExtension med filtypenavnet på de filer, du vil omdøbe.
Erstat Filnavn med det navn, du vil give alle filerne.

Kommandoprompt er et kraftfuldt omdøbningsværktøj, og du kan bruge jokertegn til at ændre de navne, du giver filer. Den følgende kommando giver dig mulighed for at beholde de første tre tegn i det originale filnavn (et spørgsmålstegn repræsenterer et tegn fra starten af ​​navnet.

ren *.FileExtension ???-FileName.*

Du kan også bruge et jokertegn til kun at ændre en del af en fils navn, men i bulk. For eksempel kan du fjerne al omtale af IMG fra en masse skærmbilleder og beholde alt andet. Stjernerne vil dynamisk vide, hvilken del der skal beholdes, og hvilken der skal udskiftes (det er deres job). Sørg for at indtaste det korrekte navn for at fjerne og have noget at tilføje i stedet for

ren RemoveFileNamePart*.* NewFileNamePart*.*

Konklusion

Kommandoprompt er et kraftfuldt værktøj til at omdøbe filer og mapper, men det er ikke brugervenligt. Der er dokumentation tilgængelig for, hvordan de forskellige jokertegn fungerer. Hvis du er ved at lære at bruge kommandoprompt som et omdøbningsværktøj, er det en god idé at starte med et lille antal filer (3-4), så du kan se, hvilken forskel en kommando gør, før du går videre til at omdøbe flere filer. Hvis du ikke kan lide at bruge et kommandolinjeværktøj, er der tredjepartsværktøjer med en GUI til at omdøbe filer i bulk.