Sådan bruger du RustDesk på Linux

RustDesk er en fremragende, open source fjernskrivebordsapplikation. Det ligner Teamviewer og Anydesk. Det er dog bedre, da det giver brugerne mulighed for at være vært for deres egen forbindelsesserver, hvis de vælger (det er dog ikke påkrævet). Sådan bruger du RustDesk på Linux.

Installation af RustDesk på Linux

Før du bruger RustDesk til at oprette forbindelse til fjerncomputere, skal du først installere programmet på din Linux-pc. For at starte installationsprocessen skal du åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet.

Du kan åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde. Når terminalvinduet er åbent, skal du følge installationsinstruktionerne nedenfor, der svarer til det Linux-operativsystem, du bruger.

Ubuntu

RustDesk-applikationen understøtter Ubuntu-operativsystemet officielt på webstedet. Du skal dog downloade den seneste DEB-pakke fra RustDesk GitHub-siden for at starte installationen.

For at starte download af DEB-pakken til din computer skal du bruge følgende wget-kommando nedenfor. Wget-kommandoen nedenfor vil downloade DEB-pakken til din hjemmemappe.

wget https://github.com/rustdesk/rustdesk/releases/download/1.1.6/rustdesk-1.1.6-ubuntu16.deb

Efter at have downloadet DEB-pakken til din computer ved hjælp af wget, kan installationen af ​​RustDesk på Ubuntu begynde. Brug kommandoen apt install nedenfor for at konfigurere appen.

sudo apt install ./rustdesk-1.1.6-ubuntu16.deb

Debian

For at få RustDesk op at køre på Debian, skal du downloade DEB RustDesk-pakken til din computer. Brug wget-kommandoen nedenfor, og tag den seneste DEB-pakke.

wget https://github.com/rustdesk/rustdesk/releases/download/1.1.6/rustdesk-1.1.6.deb

Efter at have downloadet den seneste DEB-udgivelse af RustDesk til din Debian Linux-pc, kan du starte installationsprocessen. Brug kommandoen dpkg til at installere RustDesk DEB-pakken på din computer.

sudo dpkg -i rustdesk-1.1.6.deb

Efter installationen af ​​RustDesk bliver du nødt til at rydde op i de afhængigheder, der muligvis ikke er blevet installeret fuldt ud med pakken.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

RustDesk er ikke opført på GitHub-udgivelsessiden for appen, men den er i Arch Linux AUR. Så hvis du ønsker at få det til at fungere på dit system, bliver du nødt til at få det til at fungere med Trizen AUR-hjælperen.

  Sådan gør du Linux-terminalen brugervenlig med ColorLS

Brug pacman-kommandoen til at konfigurere “Git”- og “Base-devel”-pakkerne på dit system. Disse to pakker er nødvendige for at få Trizen-hjælperen til at fungere.

sudo pacman -S base-devel git

Med de to pakker sat op, skal du indtaste kommandoerne nedenfor i rækkefølge for at få Trizen-hjælperen til at fungere.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/
makepkg -sri

Endelig vil du være i stand til at installere RustDesk-applikationen ved hjælp af trizen -S kommandoen.

trizen -S rustdesk-bin

Fedora

Fedora understøttes med RustDesk via en RPM-pakkefil på den officielle GitHub-side. For at få det til at fungere skal du bruge følgende wget download-kommando nedenfor. Det vil placere RPM-pakkefilen i din hjemmemappe.

wget https://github.com/rustdesk/rustdesk/releases/download/1.1.6/rustdesk-1.1.6-fedora28-centos8.rpm

Når overførslen er færdig, kan installationen begynde. Herfra skal du bruge kommandoen dnf install nedenfor for at installere programmet.

sudo dnf install rustdesk-1.1.6-fedora28-centos8.rpm

OpenSUSE

RustDesk kan bruges på OpenSUSE, fordi de distribuerer en RPM-pakkefil på RustDesk GitHub-siden. For at starte installationen skal du bruge wget downloader-kommandoen nedenfor for at få fat i RPM-pakkefilen.

wget https://github.com/rustdesk/rustdesk/releases/download/1.1.6/rustdesk-1.1.6-fedora28-centos8.rpm

Når overførslen er fuldført, skal du bruge kommandoen zypper installation til at konfigurere RustDesk-applikationen på OpenSUSE.

sudo zypper install rustdesk-1.1.6-fedora28-centos8.rpm

Sådan bruger du RustDesk på Linux

  Sådan bruges på og batch på Linux for at planlægge kommandoer

For at bruge RustDesk skal du åbne applikationen på skrivebordet. Følg derefter trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Sørg for, at RustDesk-appen er installeret på både den computer, du ønsker at oprette forbindelse til, samt den computer, der fjernadgang til den.

Når appen er åben på begge maskiner, skal du finde ID-koden og adgangskoden og dele den med den anden computer, der ønsker at oprette forbindelse til dig.

Trin 2: Indsæt forbindelses-id-koden i tekstboksen. Når du har gjort det, skal du klikke på knappen “Forbind” med musen. Når du klikker på knappen “Forbind”, bliver du bedt om at indtaste adgangskoden til forbindelsen, som den anden bruger har givet dig.

  Sådan bruges ZFS-filsystemet på Linux

Trin 3: Når du indtaster din adgangskode, vil du være i stand til at få adgang til fjernmaskinen i RustDesk. Herfra har du fuld adgang til fjernskrivebordet: tastaturadgang, musadgang og endda klippebordet.

Skal du afslutte fjernforbindelsen i RustDesk? Find den røde “Afbryd”-knap og vælg den med musen. Når du vælger denne knap, afsluttes RustDesk-fjernforbindelsen.