Sådan bruger du Pale Moon-browseren på Linux

Pale Moon er en forgrening af Mozilla Firefox. Det er open source og eksisterer som et svar på det yderligere glide ind i proprietære vaner. Som et resultat er det ikke så moderne som Firefox, men respekterer din frihed som Linux-bruger meget mere. Denne vejledning viser dig, hvordan du installerer og bruger appen på dit Linux-system.

Installation af Pale Moon browser på Linux

Pale Moon kommer ikke i nogen af ​​de almindelige Linux-distributioner. I stedet, hvis du ønsker at få Pale Moon til at fungere, bliver du nødt til at downloade den generiske Linux Tar-udgivelse, udpakke den og køre den eksekverbare. For at starte installationsprocessen skal du åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet.

For at åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde. Derefter, med terminalen installeret, følg instruktionerne nedenfor.

  Sådan installeres Adobe Creative Cloud Apps på Linux

Generisk Linux

Først skal du downloade Tar-udgivelsen af ​​Pale Moon til din Linux-pc. For at gøre det skal du bruge wget download-kommandoen nedenfor. Det vil gribe Pale Moon Tar-arkivet og placere det direkte i din hjemmemappe.

wget https://linux.palemoon.org/datastore/release/palemoon-29.4.0.2.linux-x86_64-gtk3.tar.xz

Når du har downloadet Tar-arkivet til din computer, skal du udpakke det ved hjælp af tar xvf-kommandoen.

tar xvf palemoon-29.4.0.2.linux-x86_64-gtk3.tar.xz

Når alt er udtrukket, vil du se en “palemoon”-mappe i din hjemmemappe. For at se på, hvad der er inde i denne mappe, skal du udføre kommandoen ls nedenfor.

ls ~/palemoon

Efter at have set på filerne indeni, brug cd-kommandoen til at flytte ind i “palemoon”-mappen i din hjemmemappe.

cd ~/palemoon

Herfra kan du åbne Pale Moon-webbrowseren på dit Linux-skrivebord ved hjælp af kommandoen ./palemoon.

./palemoon

Hvis du ikke ønsker at starte Pale Moon-webbrowseren fra terminalen, kan du også starte den ved at starte “palemoon”-mappen i Linux-filhåndteringen og dobbeltklikke på “palemoon”-filen.

Arch Linux AUR

For at starte installationen skal du installere Trizen AUR-hjælperen. Dette program automatiserer installationen af ​​Pale Moon-browseren på dit Arch Linux-system i stedet for at skulle downloade appen fra hjemmesiden og installere den i hånden.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Endelig, efter installation af Trizen-applikationen, kan du installere Pale Moon-webbrowseren på din Linux-pc ved hjælp af trizen -S-kommandoen.

trizen -S palemoon-gtk3-bin

Sådan bruger du Pale Moon på Linux

Når du har installeret Pale Moon-browseren, skal du åbne den. Du kan starte browseren med startinstruktionerne, der er beskrevet i installationsafsnittet. Når Pale Moon-appen er åben og klar til brug, følg med nedenfor for at lære det grundlæggende i browseren.

  Sådan installeres Sublime Merge på Linux

Gennemse

At browse i Pale Moon minder meget om andre webbrowsere. Du skal indtaste en URL i en adresselinje for at søge. For at få adgang til YouTube.com skal du for eksempel klikke på URL-linjen.

Når du har valgt URL-linjen, skal du indtaste “youtube.com.” Tryk derefter på Enter-knappen på tastaturet for at indlæse URL’en. Alternativt kan du klikke på det grønne afspilningsikon i URL-linjen for at indlæse URL’en i Pale Moon.

Søger på nettet

Har du brug for at søge på nettet? Sådan gør du i Pale Moon. Find først søgefeltet ud for URL-linjen. Klik derefter på rullemenuen og se søgemaskinens muligheder.

  Sådan installeres Zoiper på Linux

Når du har åbnet søgerullemenuen, skal du klikke på den søgemaskine, du ønsker at søge med. Når du foretager dit søgevalg, skal du klikke på søgefeltet igen. Indtast derefter din søgeforespørgsel og tryk på Enter-tasten.

Vil du ikke bruge tastaturet til at søge i Pale Moon-søgefeltet? Indtast din forespørgsel, og klik på forstørrelsesglasikonet for at se resultaterne.

Oprettelse af bogmærker

Oprettelse af bogmærker i Pale Moon ligner meget Firefox. For at gøre det, start med at gå til dit yndlingswebsted via URL-linjen eller Pale Moon-søgefeltet. Så, når du har indlæst webstedet, skal du gøre følgende.

Gå til URL-linjen i Pale Moon. Find derefter stjerneikonet efter URL’en, og klik på det. Når du vælger stjerneikonet, tilføjer Pale Moon dit bogmærke til browseren.

Gentag denne proces for at bogmærke så mange websteder, som du har brug for.

Tilføjelser

Pale Moon understøtter browserudvidelser. Sådan installerer du dem. Find først menuknappen “Værktøjer”, og klik på den med musen. Når du vælger knappen “Værktøjer”, skal du se gennem menuen og vælge knappen “Tilføjelser”.

Find “Hent tilføjelser” i menuen “Tilføjelser” og vælg det. Gennemse derefter de tilgængelige tilføjelser og installer det, du ønsker.