Sådan bruger du Google Meet deleskærmsfunktionen

Google Meet kan bruges gratis eller med et betalt abonnement. Brugere med et betalt abonnement har en tendens til at få et bedre produktudbud, som inkluderer indbygget optagelse til møde, grupperum og længere møder. En funktion, der er universelt tilgængelig for alle Google Meet-brugere, er skærmdeling.

Google Meet-skærmdeling

Google Meet har en indbygget skærmdelingsfunktion. Alle kan bruge det, dvs. dem med en gratis Google Meet-konto kan bruge det til at dele deres skærm. Funktionen er tilgængelig for desktopbrugere via en moderne browser, og den er tilgængelig for mobilbrugere via de officielle Google Meet-apps.

Google Meet-skærmdeling – web/desktop

For at dele din skærm i et Google Meet-møde skal du bruge en moderne browser (Chrome, Firefox, Edge, Safari) for at deltage i mødet.

Start eller deltag i et Google Meet-møde.
Når mødet starter, skal du klikke på deleskærmknappen (knap med pilen på).
Vælg den skærm, det vindue eller den browserfane, du vil dele.
Hvis du vælger en fane at dele, vil du juli skal give yderligere tilladelser til Google Meet.
Skærmdeling starter.

Alle kan dele deres skærm. Du behøver ikke nødvendigvis at være vært for mødet for at dele din skærm.

Google Meet-skærmdeling – mobil/iOS/Android

For at dele din skærm under et Google Meet-møde fra en mobilenhed skal du have den officielle Google Meet-app installeret på din telefon. Du vil af indlysende årsager ikke være i stand til at dele skærmen, hvis du har ringet til mødet. Den officielle app er tilgængelig til både iOS og Android.

Deltag i eller start et møde i den officielle Google Meet-app.
Tryk på knappen for flere muligheder nederst til højre på kontrollinjen nederst på skærmen.
Vælg Del skærm.
Tryk på Start udsendelse.
Skærmdeling starter.
Alle apps og din telefons skærm vil være synlige for alle.

Bemærk: nogle apps juli bloker skærmdeling f.eks. Netflix, men du vil være i stand til at dele næsten alle apps og alle skærme på din telefon.

Konklusion

Google Meet har grundlæggende skærmdeling. Der er ingen måde at administrere tilladelser på, som der er i Microsoft Teams. Google Meets gratis plan centrerer sig grundlæggende omkring brugervenlighed, hvorfor funktionen holdes enkel. Desværre, da du kun kan bruge Google Meet fra skrivebordet via en browser, har skærmdeling en tendens til at være langsom og halte. Sørg for, at du ikke kører ekstra apps, der belaster din CPU, hvis du planlægger at dele din skærm under et møde.