Sådan bruger du Google Lens på iPhone

Hvis du er fan af Google Lens, har du nu en anden mulighed for at få adgang til funktionen i iOS, fordi den nu er inkluderet i Google Søg-app på iPhone. Sådan bruger du det.

Google Lens er en fin lille funktion, der kan identificere objekter fra den virkelige verden, såsom skilte, bygninger, bøger, planter og mere ved hjælp af din telefons kamera. Og det giver dig mere information om objektet. Den er tilgængelig i Google Fotos-appen, men hvis du ikke bruger Google Fotos, kan du nu få adgang til Google Lens i den almindelige Google-søgning-app. Vi viser dig, hvordan du bruger Google Lens i begge apps.

I Google Search-appen

Hvis du ikke allerede har appen, kan du download den her. Når du er i gang, skal du bare starte med at trykke på Google Lens-ikonet inde i søgefeltet.

Hvis du ikke kan se ikonet, kan du prøve at lukke appen helt ud og genåbne den.

På den næste skærm skal du trykke på “Tænd kamera for at bruge objektiv” nederst.

Tryk på “OK”, når appen beder om tilladelse til at bruge kameraet.

Med kameraet oppe skal du blot pege det mod et objekt, som du vil identificere eller lære mere om, og trykke på det.

Derfra vil Google Lens gøre sit bedste for at identificere, hvad der er i rammen og give dig resultater baseret på, hvad det ved.

I Google Fotos-appen

En stor forskel mellem Google Search-appen og Google Fotos-appen, hvad angår Google Lens, er, at du først skal tage et billede og derefter åbne det i Google Fotos for at starte Google Lens. Det er dog stadig nemt at få adgang til.

Hvis du ikke allerede har Google Fotos-appen, kan du download den her. Når du er i gang, skal du starte med at vælge et billede i feedet. Vi vælger dette billede af min kat.

Når billedet er åbnet, skal du trykke på Google Lens-ikonet nederst.

Vælg “Fortsæt” nederst.

Dette vil lancere Google Lens og vil straks vise alle oplysninger om billedet, som Google kan finde.