Sådan bruger du førende linjer til stærkere fotos

Efterhånden som du bliver bedre til at fotografere, skal du begynde at træffe bevidste valg om sammensætningen af ​​dine billeder. Reglen om tredjedele vil bare ikke skære den længere. En af de enkleste og mest kraftfulde kompositionsteknikker er ledende linjer. Lad os se på, hvad de er, og hvordan man bruger dem.

Hvorfor komposition?

Fotografi er en kunstform. Sikker på, der er ikke en enorm mængde kunst til snapshots af din hund, du tog med din iPhone, men der er stadig potentialet for, at et billede er mere end blot en engangsskildring af noget, der skete.

Gode ​​billeder siger noget. Det er ikke altid en stor, dyb pointe eller kulturkritik; ofte er det “verden er ret fantastisk” eller “mennesker kan lave fede ting.” Komposition er blot et af de værktøjer, der tjener til at levere budskabet.

Lad os se på et billede af mig.

I dette skud ville jeg sige et par ting:

Mennesker er små, og naturen er stor.
Mennesker gør stadig temmelig episke ting i naturen.
SPEEEEEEEED!

Det er ikke ligefrem et Pulitzer-prisvindende billede, men jeg synes, jeg formåede at få min pointe igennem med min komposition. Når du tager et billede, så tænk på, hvad du vil have, at folk, der ser på det, skal føle. Berolige? Vred? Begejstret? Inspireret? Lykkelig? Uanset hvad det er, vil kompositionen enten skabe eller bryde budskabet.

  Sådan optager du din browser på din iPhone

Lige nu, hvor vi har behandlet, hvorfor komposition er vigtig, lad os grave ind og se på et af de vigtigste kompositionsværktøjer: ledende linjer.

Hvad er førende linjer?

Førende linjer er alle linjer i et billede, der leder eller leder seernes øjne. Da de udnytter den menneskelige tendens til at følge en linje med vores blik, når vi har set på det, er de kraftfulde til at lede folk, hvor de skal kigge i dit billede. Her er de førende linjer på billedet ovenfor.

Jeg tæller otte linjer, der alle leder beskueren til det centrale bjerg og skiløber. Når nogen først kigger på billedet, vil de, hvis de ser på en af ​​disse linjer, blive ført direkte til motivet: præcis hvor jeg vil have dem til at se. Det er her, du får kontrasten mellem menneske og bjerg og følelsen af ​​bevægelse og fart. Det er den del af billedet, der mest legemliggør den pointe, jeg forsøger at fremføre.

Førende linjer behøver ikke at være lige. De kan være buede, naturlige linjer, som kystlinjen eller et træ.

  Sådan blokerer du websteder i Google Chrome

Og her er de førende linjer i det skud.

Som du kan se, leder de fleste linjer i billedet seeren til motivet: fyrtårnet. Den største ting, der forringer dette skud, er rækken af ​​linjer fra solens stråler til venstre for skuddet.

Da de vinkler væk fra motivet, leder de beskuerens øje ud af rammen, hvilket ikke er ideelt. Hvis jeg var en maler, ville jeg næsten helt sikkert have malet disse linjer i den modsatte retning. Desværre var jeg nødt til at arbejde inden for naturens begrænsninger.

Førende linjer kan være naturlige eller menneskeskabte, virkelige eller underforståede. Tag dette billede.

De mest kraftfulde førende linjer i det er skyggerne fra molen. Selve molen og horisonten er de to andre store linjer, der trækker beskuerens øje til folkene på molen.

Eller tag dette billede.

Og denne.

I begge billeder brugte jeg et meget almindeligt trick: Da verden er 3D og et print eller en skærm er 2D, hvis du tager et billede, vil sæt parallelle linjer synes at konvergere i det fjerne. Du kan bruge ethvert sæt parallelle linjer som gader, bygninger, stræder, jernbanespor eller hvad som helst andet, til at guide din seers øje ind i rammen og mod dit motiv. Bare placer dem tilbage i midten af ​​de to linjer.

  Sådan opretter du en quiz i Google Classroom

Her er det første skud med linjerne tilføjet.

Og den anden.

Brug af ledende linjer

Førende linjer er ret enkle at bruge. Når du tager billeder, skal du bare se dig omkring og se, om der er nogle allerede eksisterende linjer, som du kan bruge til at rette seerens blik. Til dette billede bemærkede jeg, at trævæggen havde nogle virkelig interessante linjer, så jeg valgte en blænde, der ville lade dem forblive synlige og skød væk.

Førende linjer er meget nemme at finde, når du optager landskaber. Selve horisonten er én, ligesom alle højdedrag, floder eller stier. Det er derfor, fyrtårnet gør et så naturligt motiv på dette billede.

Det eneste du skal være forsigtig med med ledende linjer er, at de ikke leder seeren væk fra motivet. Dette billede har nogle utroligt kraftige linjer, men de fører til… ingen steder.

Hvis der var en lille båd eller et vartegn der, ville dette være et utroligt skud. Som det er, er det bare et øjebliksbillede af en smuk skyformation og dens refleksion.

At bruge eksisterende linjer til at lede din seers blik er et af grundprincipperne i komposition. Spil med de linjer, du kan finde, næste gang du er ude at skyde.