Sådan bruger du Find min Chromebook til at finde mistet Chrome OS-enhed

Mens Apple og Samsung er kommet med avancerede teknologier til at spore en mistet enhed – selvom den er slukket eller slettet – er Google på den anden side altid forblevet bagud i dette aspekt. Og du ser resultatet på en Chromebook. De fleste Chromebooks har ikke en GPS-chip, og mobilforbindelse findes i en håndfuld enheder. Så det bliver sværere at finde en Chromebook. Ikke desto mindre giver vi dig i dette selvstudium en enkel måde at finde en tabt Chromebook ved hjælp af din Google-konto. Derudover kan du finde din Chromebook eksternt og fjerne din Google-konto med det samme. Så hvis du vil bruge Find min Chromebook til at finde en tabt Chromebook, så følg med.

Sådan finder du en tabt Chromebook (2023)

I denne vejledning har vi nævnt, hvordan du får en estimeret placering af din mistede Chromebook og beskytter din Google-konto. Bortset fra det har vi delt et par tips om, hvordan du konfigurerer Chrome Remote Desktop, hvis du er i et tyveriudsat område. Du kan finde begge metoder i tabellen nedenfor.

Sådan sporer du en mistet Chromebook ved hjælp af Google-konto

Inden vi begynder, lad mig gøre det klart, at du ikke kan finde en mistet Chromebook ved hjælp af Googles Find min enhed-tjeneste. Den er kun tilgængelig for Android-enheder, der leveres med en GPS-chip. Så du kan ikke spore en Chromebook i realtid. Når det er sagt, kan du meget vel beskytte din Google-konto ved at logge ud eksternt.

  Sådan deaktiveres Dell CPU Power Throttling for ukendte strømadaptere

Bortset fra det kan du få en grov idé om dens placering baseret på IP-adressen. Selvom det ikke er nøjagtigt, kan du i det mindste finde den by eller det land, hvor Chromebooken er blevet væk. Med det sagt, her er de trin, du skal følge, når din Chromebook er tabt.

1. Find en anden computer, eller brug en andens enhed, og sørg for at åbne inkognitotilstand for privat browsing i Chrome. Gå nu til myaccount.google.com/device-activity og log ind med den samme Google-konto, som var knyttet til Chromebook.

2. Her finder du en liste over enheder, der er logget ind med den samme Google-konto. Find den Chromebook, du lige har mistet, på listen, og klik på den for at se detaljerne.

3. Dernæst finder du under “Seneste aktivitet” placeringen med sidste gang, enheden kommunikerede med Googles systemer. Bemærk, at placeringen er blevet estimeret ved hjælp af den IP-adresse, der er angivet af internetudbyderen, så den kan være unøjagtig.

  8 bedste e-ordinationssoftware til læger i 2022

4. Nu, for at beskytte din Google-konto, skal du trykke på “Log ud” og bekræfte handlingen igen.

5. Din Google-konto logger automatisk ud af Chromebook, næste gang den opretter forbindelse til internettet. Hvis enheden holdes offline, skal Chromebook’en powerwash, hvilket igen fjerner din Google-konto og offlinefiler. Det betyder, at ingen vil være i stand til at få adgang til dine personlige data eller Google-konto fra en stjålet Chromebook.

Konfigurer Chrome Remote Desktop i tyveriudsatte områder

Hvis du skal til et tyveriudsat område, er det bedre at konfigurere Chrome Remote Desktop på forhånd. Dette giver dig mulighed for at fjernslette personlige filer og fjerne din Google-konto fra Chromebook, forudsat at enheden stadig er forbundet til internettet. Du kan også ændre din Chromebooks adgangskode og foretage de ændringer, du ønsker. For at dette skal virke, skal du bruge en anden computer, det være sig en pc eller Mac. Så før du går en tur i et tyveriudsat område, skal du følge nedenstående trin for at finde personlige filer og slette dem på en tabt Chromebook.

1. Åbn på en anden computer remotedesktop.google.com/access og log ind med den samme Google-konto, der er knyttet til Chromebook. Derefter skal du klikke på knappen “Download” og følge instruktionerne på skærmen.

  Sådan spores dataforbrug af Netflix

2. Du skal grundlæggende installere Chrome Remote Desktop-udvidelsen og sideloade et program.

3. Derefter skal du klikke på “Konfigurer fjernadgang” og tilføje et navn til din computer.

4. Indstil derefter en 6-cifret PIN-kode.

5. Flyt til din Chromebook, og åbn den samme webside ved at gå til remotedesktop.google.com/access. Her skal du dobbeltklikke på den computer, du lige har sat op, og indtaste den pinkode, du oprettede ovenfor.

6. Endelig konfigureres fjernadgang mellem din Chromebook og en anden computer. Nu kan du få adgang til din mistede Chromebook, når du vil, fra en anden pc eller Mac, uden brugerindblanding, for at finde og slette følsomme filer.

Find din mistede Chromebook via din Google-konto

Så det er sådan, du kan finde en tabt Chromebook og få et groft skøn over placeringen. Vigtigst er det, at du kan sikre din Google-konto mod enhver form for ballade. Og som nævnt ovenfor, hvis du planlægger at besøge et område, hvor tyveri er rutine, kan du konfigurere Chrome Remote Desktop til at have kontrol over din Chromebook fra en anden computer. Det er i hvert fald alt fra os. Hvis du leder efter en mistet eller stjålet Android-enhed, skal du gå til vores linkede vejledning. Og for at finde en iPhone, selv når den er slukket eller slettet, har vi en detaljeret guide klar til dig. Til sidst, hvis du har spørgsmål, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.