Sådan bruger du ChatGPT-4 i kunst, videnskab, finans osv [+ 8 Examples]

ChatGPT 4 er her, og det er ret imponerende. Men hvordan ved du, at det vil være et knald for pengene for dig? Lad os finde ud af det.

Hvis du tjekker dine profiler på sociale medier (især LinkedIn) flere gange om dagen, har du måske bemærket folk, der synger sange om kunstig intelligens.

Al den chit-chat er vokset eksponentielt efter lanceringen af ​​ChatGPT. Og som med alt andet, er der mange nej- og ja-sigere.

Nogle få er meget begejstrede for at have dette nye våben i deres arsenal, mens andre græder højt over deres frygt for at miste job, da denne nye bølge af kunstig intelligens kan få deres færdigheder til at se for banale ud til at blive anstændigt betalt eller overhovedet blive betalt.

Ikke sikker på andre, men vi hos toadmin.dk tilhører førstnævnte kategori. Desuden har lanceringen af ​​ChatGPT 4 os til at bruge denne AI-chatbot på flere interessante måder.

Selvom ChatGPT 3.5 ikke var substandard, forværrer opdateringen let dens ydeevne i næsten alle kategorier.

Her er en præcis sammenligning mellem forskellige ChatGPT-versioner.

I en nøddeskal er ChatGPT 4 mere naturtro. Det viser sund fornuft, og mange gange følte jeg, at jeg talte med et menneske, der sad på den anden side af chatboksen.

OpenAI, dets moderselskab, oplyser, at ChatGPT 4 scorede blandt de bedste 10% i advokateksamenen. Desuden konkluderede deres forskning, at denne ChatGPT-opdatering kunne overgå næsten 80% af mennesker i fag som kunst, matematik, kemi, fysik osv.

Vi vil dog ikke tage disse udsagn som de er. Lad os i stedet tjekke, om det er al denne hype værd.

At lave en hjemmeside

Kodning af en hjemmeside er ikke en cakewalk. Alligevel er det et kedeligt arbejde for dygtige programmører at skrive al den kode, især startende fra bunden.

Her kan ChatGPT 4 spille en afgørende rolle i at skrive grundkoden på få sekunder. Du kan tage et kig på en meget grundlæggende hjemmeside, jeg har designet ved hjælp af denne chatbot:

Det er klart, at dette ikke var en enkelt prompt.

Faktisk fungerer det meget som en programmeringsassistent. Jeg har bedt den om at levere HTML til en teknisk blog og tage falske artikler fra vores hovedwebsted, toadmin.dk.com/.

Efterfølgende loggede jeg ind på Liveweave.com for at tjekke koden. Den manglede styling. Så min næste prompt handlede om noget CSS.

Alligevel var CSS’en ikke perfekt, og jeg kunne ikke se navigationsmenuen. Den genopbyggede koden, men problemet blev ikke løst.

Så jeg bad om det igen, men denne gang fremhævede det faktiske problem.

Der var mange sådanne meddelelser, herunder tilføjelse af en introduktion. Og da det sluttede midtvejs, måtte jeg bede det om at fortsætte med at give mig resten af ​​den omarbejdede HTML.

  Lancering af nyt Apple-hovedbeklædning, Google AI-værktøjer og GPT-4

Alt i alt var det en behagelig oplevelse og gav mig et anstændigt forspring til at bygge en hjemmeside. Og jeg er ikke programmør og har ingen baggrund i kodning af hjemmesider.

Det vil dog være nyttigt, hvis du kender faget. På denne måde kan man tjekke for fejl og ændre nogle få uden at bede ChatGPT om alt.

Har du bemærket, at jeg fejlagtigt brugte ChatGPT 3.5 til dette? Alligevel klarede det jobbet fint. Du kan forvente endnu mere med ChatGPT 4, brugt i de senere afsnit af denne artikel.

Oprettelse af spil

Kodningsspil minder ret meget om kodningswebsteder, især hvis du bruger noget som ChatGPT 4.

Helt ærligt vidste jeg ikke, hvordan jeg skulle gribe det an. Og kodespil føles som sådan en niche-ting at lave.

Så jeg startede med denne prompt:

Det gav mig HTML, CSS og JavaScript. Alligevel føltes JavaScript ufuldstændigt, så jeg bad det igen for at sikre, at det ikke var tilfældet:

Og jeg havde alle tre filer til at spille spillet.

Men har jeg ikke fortalt dig, at jeg ikke er programmør? Så jeg gik tilbage til ChatGPT som en noob og spurgte, hvordan man bruger disse filer til at spille spillet i browseren.

Desuden bad jeg den om at opdatere koden og vise teksten “toadmin.dk” i midten i en råhvid farve.

Endelig kunne jeg dobbeltklikke på HTML-filen på min bærbare computer, og den åbnede i min browser og indlæste spillet.

Retssager

At udarbejde retssager er aldrig let. De fleste mennesker kan ikke gøre det på egen hånd, og det tager generelt hårdt på deres standardskema, mentale sundhed og budget.

Så jeg har prøvet at presse ChatGPT til at skrive en til mig. Og vel at mærke; det var meget svært at overbevise denne chatbot om, at dette kun var til information.

Men til sidst fandt jeg frem til den prompt, der skubbede den til at give retssagsskabelonen:

Udkastet var langt, og processen afbrød midtvejs. Alligevel var den klar til sidst.

For at gentage, var dette kun til informationsformål, så man kunne vide, hvordan man fortsætter i det virkelige liv.

Tekst-til-billeder

Det er vanskeligt at få billeder ud fra almindelig tekst på dette tidspunkt. Alligevel kunne jeg finde to måder at gøre dette på.

Metode 1

Denne metode er mere innovativ og blev foreslået af Pollinations AI CEO, Mr. Thomas Haferlach, i en ChatGPT subreddit. Til kontekst gør Pollinations så meget, herunder at skræddersy eksisterende AI-modeller til enhver individuel forretningsbrug.

Her er en prøveprompt:

INPUT = {focus}
OUTPUT = {description} n ![IMG](https://image.pollinations.ai/prompt/{description})
{description} = {focusDetailed},%20{adjective1},%20{adjective2},%20{visualStyle1},%20{visualStyle2},%20{visualStyle3},%20{artistReference}

INPUT = a flying dog
OUTPUT = a dog flying through the clouds, brown and white, smiling, cloudy, windy, sky

Og dette er output:

For at prøve det selv, skal du kun fokusere på den nederste del af prompten, hvor indtastningerne skal matche den øverste del.

For eksempel er input hovedemnet, og outputtet har to parametre for adjektiver og tre for visuel stil.

Her er endnu en for mere klarhed:

  Sådan bruges VLOOKUP på en række værdier

Faktisk prøvede jeg at genskabe en troldmand som Harry Potter, men den prompt, jeg gav, kunne kun føre til dette.

Anyways, pointen er at holde input kort og eksperimentere med output i det givne format.

Metode 2

Den anden metode bruger Visual ChatGPT via Microsofts profil på Hugging Space, en platform til at være vært for demo-maskinlæringsapplikationer.

Som angivet på billedet skal du indtaste din OpenAI API-nøgle, før du fortsætter. Du kan finde din i OpenAI-kontosektionen.

Efter at have indsat en sådan nøgle i Visual ChatGPT, kan du starte med meddelelserne.

Desuden kan du prøve at ændre billedet. For eksempel bad jeg den om at fjerne tryllestaven fra ovenstående billede og indsætte den tilbage.

Alligevel virker dens evner begrænsede nu, og nogle gange afbryder processen på midten.

Endelig kan du også prøve at hoste Visual GPT på din lokale maskine for en bedre oplevelse.

Relateret: Tjek nogle kraftfulde ChatGPT-prompter for at få tingene gjort.

Resumé og verifikation

Dette er en meget elementær brug af ChatGPT. Alligevel kan du bruge dette til at lave indholdsresuméer af varierende længde.

Højreklik og åbn billederne i en ny fane for at se dem tydeligt.

Ligeledes gør det et fremragende stykke arbejde med at kontrollere eventuelle dokumenter for noget usædvanligt. For eksempel har jeg lavet en falsk jobkontrakt og inkluderet et par ting, der ikke gav nogen mening.

Dernæst smed jeg det til ChatGPT for at tjekke for eventuelle potentielle problemer, som jeg burde kende til, og det identificerede alt. Her er svaret:

I en nøddeskal kan du bruge ChatGPT for at få endnu et sæt øjne for at sikre, at alt er som forventet.

Matchmaking

Hvorfor vil matchmakerne nu ikke bruge ChatGPT, hvis næsten alle professionelle prøver deres hænder for at få deres arbejde gjort i et snuptag?

Så jeg prøvede at tjekke, om ChatGPT har denne færdighed i sit CV.

Først bad jeg ChatGPT om at oprette to profiler og fortalte det derefter at finde deres kompatibilitet for ægteskab. Derudover har jeg bedt den om at tildele en kompatibilitetsscore og lave en separat tabel, der viser, hvad de adskiller sig fra.

Du kan dog også bede den om at opsummere en beskrivende profil i en tabel, som kan hjælpe analysen. Desuden kan du sammenligne to beskrivende profiler med lignende prompter.

Kontrol af transaktioner

Selvom dette bedst håndteres i de respektive banker, kan man bruge ChatGPT til at trække nogle få detaljer som forhandlernavn, lokation osv.

Men da ChatGPT ikke bruger internettet, kan det kun svare til registrerede forhandlere før dets data cut-off i september 2021.

Så den kan ikke svare på forespørgsler om transaktioner, der tilhører en forhandler, der er opstået efterfølgende, eller hvis virksomheden har ændret adresse osv.

Derfor bør man gøre deres due diligence, før man udelukkende stoler på ChatGPT.

Kunst

Dette er et sådant område, der indtil nu blev opfattet som eksplicit forbeholdt de levende.

  Sådan sletter du SBCGlobal e-mail-konto

Hvis du ikke har prøvet det, så gå videre og giv ChatGPTs poetiske evner en chance. Generelt klarer den sig ret godt, efter min opfattelse.

Men jeg bad den om at skrive en sang, og dette er hvad den kom frem til:

Her er de komplette tekster:

(Verse 1)
In a world of magic and mystery,
A boy with dreams, just like you and me.
He longs for a wand and a flying broom,
To soar through the sky, and chase the moon.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Verse 2)
He'll visit his friends in the dead of night,
On his broomstick, they'll take to the skies.
They'll laugh and they'll learn, in this magical world,
Together they'll face the challenges unfurled.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Bridge)
Through battles and trials, they'll stand as one,
With courage and love, they'll never be undone.
In the footsteps of heroes, they'll make their stand,
With their wands in hand, they'll protect their magical land.

(Verse 3)
In the halls of Hogwarts, their home away from home,
They'll learn from the wise, the secrets they'll come to know.
Through the pages of Rowling's enchanting tale,
This boy and his friends, their dreams set sail.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Outro)
In this magical realm, where dreams come alive,
A boy and his friends, together they'll thrive.
On a flying broom and with a wand in his hand,
He'll live the life of a wizard, just as he planned.

For min nul sangskrivning og poetiske oplevelse føles dette som en solid 3,5-4 ud af fem.

Dernæst gik jeg videre og bad ChatGPT om at komponere musik til denne sang.

Ved at tage en anden genvej bad jeg den om at generere kode, som jeg kunne indtaste i Sonic-Pi til musikskabelse.

I starten var det en ultra-basic melodi. Men da jeg ikke har nogen ordentlig erfaring med Sonic PI, var det svært at justere musikken til det bedre.

Anyways, jeg prøvede at give det et par flere prompter, og her er skabelsen:

Selvom slutresultatet ikke ligefrem er wow-værdigt, kan dette tælles som en god start for kunstig intelligens (eller tagget som min underordnede evne til at bruge Sonic Pi.😀)

Der er ingen ende!

Folk prøver ChatGPT på mange interessante måder, og nogle få blev nævnt i denne artikel. Dens fulde potentiale er stadig ukendt, og denne opdatering, ChatGPT 4, er blot et lille glimt af fremtiden.

Som tilføjelse til listen brugte jeg også ChatGPT til at tjekke regneark og drage konklusioner eller finde uregelmæssigheder, og det fungerede perfekt.

Alligevel er den første ting, det forventes at forbedre, måden vi får adgang til internettet på. Og til det har vi de bedste ChatGPT Chrome-udvidelser, du kan se på.