Sådan bruger du Buttercup password manager på Linux

Buttercup er en avanceret, open source adgangskodeboks. Det krypterer dine adgangskoder med AES 256bit kryptografi for at holde dem sikre. Hvis du er træt af proprietære adgangskodeløsninger på Linux og vil have noget open source, vil du elske denne guide.

I denne vejledning gennemgår vi, hvordan man installerer Buttercup på Linux. Vi viser dig også, hvordan du opsætter din adgangskodeboks og genererer en sikker adgangskode.

Bemærk: Buttercup er også tilgængelig til iOS og Android i deres respektive app-butikker.

Installation af Buttercup på Linux

Buttercup virker på Linux. Appen virker dog kun på Linux via et AppImage. Desværre er der ingen RPM-pakker eller DEB-pakker tilgængelige til installation. Heldigvis fungerer AppImage på 99,9% af alle Linux-distributioner.

For at komme i gang med den seneste udgivelse af Buttercup på din Linux-computer skal du åbne et terminalvindue. Du kan åbne et terminalvindue på skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søge efter “Terminal” i appmenuen og starte den på den måde.

Med terminalvinduet åbent og klar til brug, udfør mkdir-kommandoen og opret en mappe med navnet “AppImages.” Denne mappe indeholder “Buttercup” AppImage-filen.

mkdir -p ~/AppImages/

Efter at have oprettet AppImage-mappen i din hjemmemappe, skal du bruge wget download-kommandoen til at downloade den seneste udgivelse af Buttercup til din computer.

wget https://github.com/buttercup/buttercup-desktop/releases/download/v2.12.0/Buttercup-linux-x86_64.AppImage -O ~/AppImages/Buttercup-linux-x86_64.AppImage

Downloadprocessen burde være hurtig, da Buttercup til Linux kun er omkring 101 MB. Når processen er færdig, skal du bruge CD-kommandoen og flytte din terminal til mappen “AppImages”.

cd ~/AppImages/

Når du er inde i mappen “AppImages”, skal du bruge chmod-kommandoen til at opdatere tilladelserne for AppImage-filen, så den er eksekverbar. Hvis Buttercup ikke er markeret som eksekverbar, vil du ikke kunne bruge det som et program på dit system.

chmod +x Buttercup-linux-x86_64.AppImage

Med AppImage-filen opdateret, kan den køres. Brug kommandoen nedenfor til at starte Buttercup på din computer. Forsøg ikke at starte Buttercup med sudo-kommandoen, da det ikke er godt at køre den som root.

./Buttercup-linux-x86_64.AppImage

Alternativt, hvis du ønsker at starte Buttercup-applikationen med GUI’en, skal du åbne filhåndteringen, klikke på “AppImages”-mappen og dobbeltklikke på Buttercup AppImage-filen for at starte den.

  5 bedste Gentoo Linux-derivater at prøve

Sådan bruger du Buttercup password manager

Start applikationen for at bruge Buttercup password manager. Når appen er åben, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Find knappen “Tilføj boks” under meddelelsen “Ingen boks er tilføjet endnu…”. Når du har valgt knappen “Tilføj boks”, vises et pop op-vindue.

Vælg knappen “Filer” for at oprette en ny boks. Eller, hvis du er en avanceret bruger, skal du vælge den mulighed, du foretrækker at bruge.

Trin 2: Når du vælger knappen “Filer”, vil Buttercup spørge dig, om du “ønsker at oprette en ny boks eller læse en eksisterende?” Vælg knappen “Opret ny” for at lave en helt ny hvælving til brug i Buttercup.

  Sådan filtreres blåt lys på Linux med rødforskydning

Trin 3: Et pop op-vindue vises på skærmen, når du klikker på knappen “Opret ny”. Brug dette pop op-vindue til at gemme din nye vault-fil. For de bedste resultater skal du opbevare den i din Dropbox-mappe eller en netværksplacering for nem adgang.

Trin 4: Efter at have gemt vault-filen på din computer på et sikkert sted, vil Buttercup bede om en “ny primær vault-adgangskode.” Denne adgangskode er adgangskoden, der låser boksen op og ikke kan gendannes. Hvis du mister det, mister du adgangen til dine ting.

Opret en ny adgangskode til din boks, der er sikker. Skriv det ikke ned nogen steder på papir, da nogen kan få adgang til dine adgangskoder. Hvis du har brug for hjælp til at huske, skal du sørge for, at adgangskoden er nem at huske.

  Sådan søger du nemt udklipsholderhistorie på Linux med indikatorbulletin

Trin 5: Med din primære boks-adgangskode opsat, vil Buttercup indlæse din nye boks. Herfra skal du finde knappen “Ny post” og klikke på den med musen.

Knappen “Ny indtastning” giver dig mulighed for at oprette en ny adgangskode i din boks.

Trin 6: Efter at have valgt knappen “Ny indtastning”, vises skærmen “Rediger dokument” inde i Buttercup. Find tekstfeltet “Titel”, og skriv navnet på det websted, du føjer til din boks.

Trin 7: Når du indtaster titlen på din nye post, skal du finde tekstboksen “Brugernavn”. Indtast derefter brugernavnet for den post, du opretter.

Trin 8: Vælg tekstboksen “Adgangskode”, og klik på den med musen. Indtast derefter adgangskoden til posten i Buttercup. Hvis du har brug for en ny adgangskode, skal du klikke på nøgleikonet.

Hvis du vælger nøgleikonet, genereres en ny, sikker adgangskode, som du kan bruge.

Trin 9: Når du har udfyldt afsnittet “Rediger dokument”, skal du finde knappen “Gem” og klikke på den med musen. Hvis du gemmer dokumentet, tilføjes adgangskoden til din boks til brug.

Gentag disse ni trin for at tilføje så mange adgangskoder som nødvendigt til din Buttercup-boks.

Browserintegration

Selvom det ikke er nødvendigt, er det muligt at integrere Buttercup i din browser. For at integrere den skal du klikke på knappen “Forbindelse” inde i appen og vælge “Browserintegration.”