Sådan bruger du AuthPass password manager på Linux

AuthPass er en open source-adgangskodemanager til Android, iOS, Linux, Mac OS og Windows. Det er sikkert og en fantastisk måde at gemme dine adgangskoder og følsomme oplysninger på. I denne vejledning viser vi dig, hvordan du konfigurerer AuthPass på Linux, og hvordan du også bruger det.

Installation af AuthPass på Linux

AuthPass understøtter Linux gennem Ubuntu Snap-butikken. De har dog også en generisk TarGZ-udgivelse til dem, der foretrækker ikke at installere Snap-udgivelsen af ​​appen.

For at installere AuthPass på din Linux-pc skal du starte med at åbne et terminalvindue. Du kan åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde.

Med terminalvinduet åbent kan installationen af ​​AuthPass begynde. Brug installationsinstruktionerne nedenfor til at få AuthPass-appen op at køre på din computer.

Snap-pakke

AuthPass er tilgængelig for alle Linux-brugere som en Snap-pakke i Ubuntu Snap Store. Snap-butikken er en fantastisk måde at gå efter denne app, da udviklerne kan skubbe hurtige opdateringer ud med det samme.

For at installere AuthPass på dit system som en Snap-pakke, skal du have Snapd-runtime konfigureret på din computer. Opsætning af Snapd runtime er relativt let. Følg vores guide til, hvordan du konfigurerer Snaps for mere information.

Med Snap-pakkens runtime opsat på din Linux-computer, skal du installere AuthPass ved at bruge snapinstall-kommandoen nedenfor.

sudo snap install authpass

Arch Linux

Hvis du er på Arch Linux, vil du være i stand til at installere AuthPass TarGZ-udgivelsen på din computer via AUR. Brug pacman-kommandoen og opsæt “git”- og “base-devel”-pakkerne for at starte installationen.

sudo pacman -S git base-devel

Med de to pakker installeret, er det tid til at konfigurere Trizen AUR-hjælperen. Dette program vil automatisere installationen af ​​AuthPass fra AUR, så du ikke behøver at gøre det i hånden.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Nu hvor Trizen-applikationen er sat op på din computer, brug trizen -S-kommandoen til at få AuthPass-applikationen til at fungere på din computer.

trizen -S authpass-bin

Generisk Linux

Den generiske Linux-udgivelse af AuthPass kræver ingen installation. I stedet kan den lanceres, så snart den er downloadet. Sådan får du den generiske version af AuthPass til at fungere på din Linux-computer.

Brug først wget download-kommandoen til at hente den seneste udgivelse af AuthPass fra GitHub.

wget https://github.com/authpass/authpass/releases/download/v1.9.4/authpass-linux-1.9.4_1872.tar.gz

Udpak derefter AuthPass TarGZ-arkivet ved hjælp af tar xvf-kommandoen.

tar xvf authpass-linux-1.9.4_1872.tar.gz

Ved udpakning af AuthPass TarGZ-arkivet vil en mappe med navnet “authpass” vises i din hjemmemappe. Brug CD-kommandoen til at flytte ind i denne mappe. Start derefter appen ved hjælp af ./authpass.

cd ~/authpass/
./authpass

Sådan bruger du AuthPass password manager

For at konfigurere AuthPass på din Linux-computer skal du starte med at åbne appen. Med appen åben, følg trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Find knappen “Ny til KeePass” inde i AuthPass, og klik på den med musen. Hvis du vælger denne mulighed, kan du oprette en ny adgangskodedatabase.

Trin 2: Når du vælger knappen “Ny til KeyPass”, vises et nyt vindue. I den bliver du bedt om at navngive din nye database og angive en sikker hovedadgangskode.

Sørg for at bruge en mindeværdig og sikker adgangskode. Glem ikke denne adgangskode, da du ikke vil være i stand til at nulstille den! Du skal dog ikke skrive det ned på et stykke papir, da nogen kan få adgang til din adgangskodeboks.

Trin 3: Efter at have skrevet din nye hovedadgangskode, skal du finde knappen “Opret database” og klikke på den med musen. Når du har valgt knappen, oprettes databasen.

Trin 4: Med den nye database lavet, vil AuthPass bede dig om at tilføje en ny adgangskode. Klik på knappen “Tilføj adgangskode” inde i appen for at tilføje en ny adgangskode til AuthPass.

Trin 5: Find boksen “Titel”, og skriv navnet på det login, du tilføjer til AuthPass.

Trin 6: Find tekstboksen “Bruger”, og klik på den med musen. Skriv derefter navnet på brugernavnet til det nye login, du tilføjer til AuthPass.

Trin 7: Find boksen “Adgangskode”, og klik på den med musen. Ind i boksen skal du skrive adgangskoden til det login, du føjer til din AuthPass-boks.

Har du brug for at generere en ny adgangskode? Vælg menuknappen til højre for feltet “Password”, og vælg knappen “Password Generator”.

Trin 8: Find tekstboksen “Websted”, og klik på den med musen. Indsæt derefter webstedets URL i tekstboksen.

Når du har tilføjet alle oplysningerne til din nye AuthPass-post, skal du klikke på gem-ikonet for at gemme den. Gentag denne proces for at tilføje flere elementer til din AuthPass-adgangskodeboks.