Sådan bliver du en OSCP [Full Guide]

Sammenlignet med andre erhverv forventes den fremtidige ansættelse af informationssikkerhedsprofessionelle at vokse betydeligt.

Enhver certificering i cybersikkerhed eller it-sikkerhed vil være en fordel.

Hvad er en Offensive Security Certified Professional (OSCP)?

En cybersikkerhedsekspert, der har bevist, at de besidder den tekniske knowhow og information, der kræves til at udføre komplekse sikkerhedsvurderinger, er en offensiv sikkerhedscertificeret professionel (OSCP).

Den OSCP-certificerede ekspert har brug for et specifikt sæt talenter, såsom at identificere og udnytte sikkerhedsfejl, dokumentere fund og sætte effektive løsninger på plads.

I betragtning af dens høje standard og udbredte anerkendelse er det et ønskeligt certifikat for alle, der ønsker at forfølge en lukrativ karriere inden for cybersikkerhed.

En person, der har opnået OSCP-certificeringen, kan konfigurere, installere og fejlfinde en lang række sikkerhedssystemer og identificere og reagere på sikkerhedsrelaterede problemer.

I denne artikel vil vi se på dybdegående detaljer om OSCP (Offensive Security Certified Professional) certificeringen, den mest grundige og efterspurgte sikkerhedslegitimation på området. Jævnaldrende, arbejdsgivere og andre fagfolk i branchen holder det alle højt.

Hvad er en OSCP-certificering?

Et af de mest værdsatte certifikater i cyberindustrien er Offensive Security Certified Professional (OSCP) certificeringen i etisk hacking, udstedt af virksomheden Offensive-Security.

Det er en omfattende og praktisk certificering, der viser kompetence i sikkerhedsvurdering, sårbarhedsanalyse og udnyttelse.

OSCP-certificeringen er beregnet til at verificere en persons færdigheder i penetrationstest og betragtes som guldstandarden i branchen for at gøre det.

Kandidater til certificeringen skal gennemføre en praktisk penetrationstest i et tidsbegrænset miljø og udvise deres forståelse af kursusmaterialet. OSCP-certificeringen er bredt anset og accepteret over hele verden.

At bestå den udfordrende eksamen til OSCP-certificeringen kræver en kombination af viden og færdigheder. Optælling, scanning og udnyttelse er nogle få af de metoder, værktøjer og værktøjssæt, der bruges i penetrationstest, og som skal forstås grundigt.

OSCP-indehavere har en vis praktisk ekspertise inden for etisk hacking, hvilket gør dem ekstremt værdifulde i cybersikkerhedsindustrien, ud over den viden, de har lært fra kurset og deres certificering.

Hvad certificerer OSCP præcist?

En OSCP er en professionel med dokumenteret viden, erfaring og teknisk ekspertise inden for penetrationstest og cybersikkerhed.

Det certificerer enkeltpersoners evne til at bruge deres viden og talenter til at opdage sikkerhedssårbarheder og udvikle løsninger til at mindske risiciene, hvilket viser en dyb bevidsthed om etiske hacking-principper.

En udfordrende eksamen, der kræver indgående kendskab til etiske hackers værktøjer, strategier og procedurer, gør det til en krævende certificering.

Et grundlæggende niveau af tillid til, at nogen er uddannet om offensiv sikkerhed og er kompetent til at opdage og adressere sikkerhedssårbarheder i ethvert netværksmiljø, opnås ved at bestå OSCP-certificeringseksamenen.

  18 lukrative krypto-tilknyttede programmer til at deltage og tjene penge i 2022

Det indikerer en persons kapacitet til effektivt at evaluere og udnytte operationelle netværk og systemer, samtidig med at der anvendes forskellige instrumenter, metoder og strategier.

Derudover kan OSCP-certificering vise potentielle arbejdsgivere, at du forstår grundlaget for etisk hacking.

Hvem udsteder OSCP-certificering (PEN-200), og hvad er berettigelseskriterierne?

En Offensive Security Certified Professional (OSCP) er en person, der har gennemført den strengeste certificering, der tilbydes af Offensive Security.

Inden for informationssikkerhed er OSCP-certificeringen (Offensive Security Certified Professional) en af ​​de mest efterspurgte legitimationsoplysninger. Offensive Security, den bedste cybersikkerhedsuddannelse og certificeringskilde, skabte dette praktiske certificeringskursus for penetrationstest.

Certificeringen er beregnet til it-professionelle, der er dygtige til netværks- og systemadministration med en grundlæggende forståelse af offensive sikkerhedskoncepter. For at bestå eksamen skal du have et højt niveau af teknisk ekspertise og erfaring fra den virkelige verden.

Bemærk: Det kursus, du skal tage på penetrationstest med Kali Linux, er den mest utrolige ressource til at hjælpe dig med at bestå denne eksamen.

Certificeringskrav

Selvom der ikke er nogen obligatoriske forudsætninger for at dukke op for certificeringen, vil det at have nogle få specifikke færdigheder hjælpe eleverne med at bestå certificeringen.

 • Viden og arbejdserfaring inden for TCP/IP-netværk
 • Forståelse og erfaring med Windows og Linux systemadministration
 • Kendskab til grundlæggende Bash og Python scripting

Nedenstående fagfolk kan vælge OSCP-certificering

 • IT-professionelle planlægger at gå ind i penetrationstest
 • Sikkerhedsprofessionelle
 • Netværksadministratorer
 • Andre systemadministratorer, der planlægger at få viden om Cybersikkerhed

Hvad er eksamensoversigten for at få en PEN-200-certificering?

Efter at have bestået den praktiske, strenge og velkendte penetrationstest med Kali Linux-træning leveret af Offensive Security Company, bliver man en Offensive Security Certified Professional (OSCP).

Det kræver en udfordrende eksamen og en 24-timers laboratorievurdering, som vidner om kandidatens færdigheder i at bruge etiske hackingteknikker til at finde og rette sikkerhedsfejl i et netværksmiljø.

Lad os se nogle specifikke eksamensoversigter for PEN-200-certificering.

Eksamensstruktur:

En privat VPN simulerer et live-netværk med nogle få sårbare arbejdsstationer til OSCP-certificeringseksamenen. To sektioner udgør eksamen, hvoraf den ene involverer en 24-timers laboratorieevaluering og en senere dokumentupload.

Typer af spørgsmål:

Tre enkeltstående enheder kan nå op til 60 mark. For i alt 20 point pr. maskine giver hver enkeltstående maskine 10 point for adgang på lavt niveau og 10 point for privilegieeskalering.

For hele domænesættets udnyttelseskæde gives 40 point. Kun for domænets komplette udnyttelseskæde gives point.

 • Eksamensvarighed: Der afsættes 23 timer og 45 minutter til eksamens afslutning.
 • Tilstand: Proctored (online)
 • Samlede karakterer: 100 (bestået score er 70)

Sidste trin:

Den sidste fase kræver, at du fremlægger en professionel rapport, der beskriver din udnyttelsesstrategi for hvert mål. En penetrationstestrapport skal bruges til at detaljere hvert trin i dine angreb sammen med eventuelle kommandoer, du har sendt, og konsoloutput.

Validering af certificering:

Du ejer din OSCP-certificering, når du har modtaget den. Der er ingen kriterier for at genkvalificere med Offensive Security vedrørende abonnementer, fornyelser, medlemsgebyrer eller andre ting.

  Hold din onlinebutik sikker efter Magento 1 EOL

Hvad er vejene til at opnå PEN-200-certificeringen?

Har du besluttet dig for at tage PEN-200 certificering? Lad os så se, hvordan man kan opnå det:

Offensiv sikkerhed tilbyder tre måder at blive vist for denne certificering:

 • Individuelt kursus: Dette er et selvstudiekursus med 90 dages laboratorieadgang og et eksamensforsøg. Det er for dem, der ønsker at studere selvstændigt, kun bruge praksislaboratorier og møde op til eksamen.
 • Lær én: Denne pakke indeholder indhold til forberedelse til eksamen, 365 dages adgang til laboratoriet og to eksamensforsøg.
 • Lær ubegrænset: Dette kursus er velegnet, hvis du ønsker ubegrænsede eksamensforsøg. Det giver også indhold og 365 dages adgang til laboratoriet.

Priserne er forskellige for alle tre kurser, som kan tilgås fra prissektionen Offensive Security.

Fremtiden for OSCP Certified Professionals

Informationssikkerhedsjob forventes at vokse med en hastighed på 35 % mellem 2021 og 2031, hvilket er betydeligt hurtigere end gennemsnittet for alle andre erhverv.

Der vil fortsat være et højt krav til sikkerhedsspecialister i fremtiden, givet den stigende efterspørgsel efter cybersikkerhedsstillinger.

Selvom vi typisk kun lærer om cyberangreb på højprofilerede mål, er enhver virksomhed eller person med en internettilstedeværelse modtagelig for dem. Angreb er kun stigende i frekvens og sværhedsgrad.

Som konklusion giver OSCP-certificering og andre cybersikkerhedscertificeringer såsom CISSP, CISA, CEH, CISM, SSCP, CASP osv. en fordel for fagfolk, der bærer det i fremtiden.

OSCP vs. CEH

OSCP- og CEH-certificeringer er to af de mest udbredte cybersikkerhedscertificeringer i branchen.

Et omfattende kursus, OSCP lærer eleverne at finde og udnytte sårbarheder. Omvendt lærer CEH, som står for Certified Ethical Hacker, eleverne, hvordan de stopper og identificerer ondsindede aktiviteter inden for en virksomheds infrastruktur.

Selvom begge certificeringer giver eleverne den viden og de evner, de har brug for for at arbejde med cybersikkerhed, varierer vægten af ​​hvert program betydeligt.

CEH tilbyder en dybdegående analyse af etisk hacking og dækker en række emner, herunder malwaretrusler, systemer, netværkshacking, kryptografi og mere.

Mens CEH er mere passende for personer, der ønsker at blive etiske hackere og ved, hvordan man beskytter netværk mod farlige angreb, retter OSCP sig mod dem, der ønsker at blive professionelle penetrationstestere.

CEH-certificeringen er beregnet til sikkerhedsprofessionelle, der foretrækker en mere teoretisk tilgang. I modsætning hertil er OSCP-certificeringen for personer, der ønsker praktisk praktisk erfaring.

Begge certifikater er nyttige for cybersikkerhedseksperter, og begge kræver studier og praksis.

Men fordi det kræver en praktisk demonstration af færdigheder for at blive anerkendt, er OSCP-certificeringen ofte mere højt anset i branchen.

Ressourcer

Det komplette Linux Privilege Escalation Course 2022 – OSCP

Dette komplette Linux Privilege Escalation-kursus er designet til begyndere til professionelle, der ønsker at lære teori og få praktisk erfaring for at dukke op til OSCP-eksamenen.

Kursusstrukturen dækker alt fra grundlæggende filtilladelser og NFS til Cron-job, Kernel-udnyttelse, SUID/SGID-eksekverbare filer, automatiske værktøjer osv. Dette kursus kommer med et gratis online privilegie-eskalerings-hacking-laboratorium til praksis.

  Sådan nulstiller du nemt HomePod mini

Ved afslutningen af ​​dette kursus vil du have forstået grundlaget for Linux Privilege Escalation og være i stand til med tillid til at påtage dig enhver Linux-privilegie-eskaleringsudfordring på en CTF-konkurrence, en eksamen eller et scenarie i det virkelige liv.

Personer, der tager OSCP-eksamenen, etiske hackere eller penetrationstestere kan tilmelde sig dette kursus.

Eksempler på Linux Privilege-eskalering fra nul til helt – OSCP

Kurset Linux Privilege Escalation Eksempler er beregnet til at lære eleverne, hvordan man forhindrer privilegie-eskalering. Privilegeeskalering opstår, når en hacker lokaliserer en fejl i en designfejl, applikation eller operativsystem og forsøger at opnå privilegier til at få adgang til data.

Kurset dækker det grundlæggende, såsom hvordan Linux fungerer, og hvordan man etablerer brugere, såvel som mere avancerede emner, som hvordan man udfører og undgår privilegieeskalering i Linux og hvordan man opsætter en Linux-server i Virtual Box.

Dette kursus er velegnet til studerende, der forfølger OSCP, studerende, der søger den etiske hacker-certificering, eller enhver, der er interesseret i at lære, hvordan man laver privilegie-eskalering.

OSCP Online træning og certificering

PassYourCert er en væsentlig kilde til sikkerheds- og teknologitræning, der tilbyder forskellige it-sikkerhedskurser. OSCP Online træning og certificeringskursus afslutter din søgning efter omfattende instruktion, hvis du ønsker at opnå OSCP-certificering.

I henhold til OSCP-certificeringens rammer tilbyder kurset et grundigt pensum.

Penetrationstestning vægtes stærkt i dette kursus. På dette kursus lærer du, hvordan du afdækker sårbarheder, konstruerer og bruger udnyttelser, og du vil være forberedt på at ophøje privilegier for at teste dit informationssystemforsvar. Disse teknikker spænder fra de mest basale til de mest avancerede.

Forberedelse til OSCP-eksamenen

Denne YouTube-kanal vil give dig nyttige oplysninger, hvis du leder efter en gratis ressource til at hjælpe dig med at forberede din OSCP-certificering. Hvordan man griber eksamen an, kursusmaterialer og øvelser, laboratorier, rapportering og råd om opregning og udnyttelse er alle dækket i videoen.

De sidste tre vigtigste ting er også dækket – Sådan planlægger du eksamen, mental forberedelse og – vigtigst af alt – rapportskrivning. Kort sagt giver videoen et komplet læringsværktøj til OSCP.

Linkedin

It-sikkerhedscertificeringen: OSCP-kurset af LinkedIn vil give et bedre overblik over it-sikkerhedskarriereforløbet, hvis du ønsker at forstå det. Det omfatter it-sikkerhedsmarkedspladser, certificeringer, jobfremme mv.

Afslutningsvis tilbydes karrierevejledning. Den introducerer også it-sikkerhedskoncepter, cybersikkerhedstrusler og, vigtigst af alt, jobmuligheder og hvordan en karrierevej kan skabes. Uanset om du abonnerer årligt eller månedligt, tilbyder LinkedIn en gratis prøveperiode på en måned.

Bøger at henvise

Hvis du leder efter litteratur at gennemgå, mens du forbereder dig til OSCP-certificering, så vil de følgende få bøger guide dig i denne retning.

The Hacker Playbook 2: Practical Guide to Penetration Testing af Peter Kim

Penetrationstest: En praktisk introduktion til hacking dækker kerne penetrationstestfærdigheder og -teknikker af Georgia Weidman.

The Web Application Hacker’s Handbook: Finding and Exploiting Security Flaws af Dafydd Stuttard og Marcus Pinto

Lad os nu se nogle af de gratis ressourcer til OSCP-eksamenen.

Frie midler

Nogle væsentlige viden og færdigheder, der kræves for at deltage i og bestå OSCP-eksamenen, er angivet nedenfor, med gratis tilgængelige kilder.

Afsluttende ord

Alle, der arbejder med it-sikkerhed, kan drage fordel af OSCP-certificeringen, som tydeliggør angribernes metoder og tanker. Dette hjælper dig med at forstå de trusler og angrebsmetoder, du skal undgå, og hvordan du opdager udnyttelsesforsøg.

Også OSCP-certificeret fagmand kender koordinerede angreb på en kontrolleret, koncentreret måde og hjælper med at styrke en arbejdspladss forsvarskapacitet ved at minimere sandsynligheden for, at en udnyttelse lykkes.

Dernæst kan du tjekke privilegieeskaleringsangreb, forebyggelsesteknikker og værktøjer.