Sådan beskytter du din organisation mod smurfeangreb fra hackere

At sige, at cybersikkerhed bekymrer mange organisationer i dag, ville være en underdrivelse i betragtning af det store spektrum af angreb i rummet. Cybersikkerhed er en afgørende bekymring, som, når den ikke kontrolleres, kan ødelægge din virksomhed.

Et cyberangreb sker, når en trusselsaktør med ondsindet hensigt udnytter sårbarheder i dit system. Angrebene har ofte til formål at stjæle, ændre, deaktivere, ødelægge eller få adgang til uautoriserede aktiver. I dag arbejder næsten alle moderne virksomheder med netværk af computere, der gør arbejdet lettere. Selvom fordelene er tydelige med teams, der skalerer produktionen, er der en forbundet sikkerhedsrisiko.

Dette indlæg er en detaljeret oversigt over smurfeangreb i cybersikkerhedsdomænet, angreb rettet mod at nægte brugere adgang til servere, især ved at bruge volumen. Angribere anvender en stor mængde anmodninger, der gør et bestemt netværk ubrugeligt. Lad os dykke ind.

En kort oversigt over DoS-angreb

Og lige før du lærer alt om smølfeangreb, skal du forstå konceptet med denial of service (DoS) og distribueret denial-of-service (DDoS).

DDoS- eller DoS-angreb er gearet til at gøre dit netværks ressourcer utilgængelige for legitime brugere. Denne indtrængen sker ved at angribe dit netværk fra flere punkter på tværs af det. DoS-angreb har flere klassifikationer, som angivet nedenfor:

 • Oversvømmelsesangreb – I denne angrebstype sendes store mængder data til dine systemer gennem flere kompromitterede enheder kaldet zombier eller bots. Oversvømmelsesangreb involverer HyperText Transfer Protocol (HTTP), User Datagram Protocol (UDP), Internet Control Message Protocol (ICMP) eller SIP (Session Initiation Protocol).
 • Amplifikationsangreb – I dette angreb sender bots beskeder til en valgt udsendt IP-adresse. Den bagvedliggende logik er, at alle systemer i undernettet, som aflyttes af den oplyste adresse, sender et svar til dit system. De mest almindelige typer af DoS-forstærkningsangreb er fraggle og smurf.
 • Coremelt-angreb – Ved denne lejlighed opdeler hackeren botterne i to grupper. Hackeren beordrer bots til at kommunikere med en anden gruppe og resulterer således i at sende og modtage enorme mængder data. Hvis kommunikationen lykkes, er det svært at spore dette angreb gennem legitime pakker. Det, der sker, er, at angriberen angriber værten, og zombier kommunikerer for at skabe en oversvømmelse i netværket. Store pakker kanaliseres til den samme IP-adresse, destination og portnummer, der knuser systemet.
 • TCP SYN-angreb – I denne angrebstype bruger hackere sikkerhedssårbarheder ved transmissionskontrolprotokol (TCP) ved at sende mange SYN-anmodninger til serveren. For eksempel kan en server svare på en anmodning ved at sende SYN- og bekræftelsespakker (ACK) og vente på ACK’en fra klienten. Hvis angriberen ikke sender ACK-pakken, venter serveren stadig på en ikke-eksisterende ack. Da bufferkøen er begrænset, bliver serveren overvældet, og alle andre indkommende gyldige anmodninger afvises.
 • Godkendelsesserverangreb – I denne type angreb tjekker godkendelsesservere efter angriberens falske signatur og bruger flere ressourcer, end de burde til at generere signaturerne.
 • CGI Request-angreb – Angriberen sender store common gateway interface (CGI)-anmodninger ved at bruge dine CPU-cyklusser og ressourcer.
 •   Sådan logger du ind på flere Outlook-konti

  Hvad er smølfeangreb?

  Smølfeangreb er alle baseret på at nedsænke din computer i ubrugelige grader.

  Et smølfeangreb er et DDoS-angreb, der overvælder dit netværk med store mængder af anmodninger. Et smølfeangreb sender en strøm af Internet Control Message Protocol (ICPM)-anmodninger til dit målrettede netværk ved at udnytte IP-sårbarheder, gradvist sænke det, og til sidst lukker alle enheder, der kører på netværket.

  Efter et vellykket smølfeangreb på din virksomhed kan din organisation miste betydelige indtægter. Andre gange kan virkningen ses ved at lukke bestemte tjenester ned, forstyrre besøgende på dit websted eller lede trafik til konkurrerende websteder. I værste tilfælde kan smølfeangreb dække over mere alvorlige trusler som data og tyveri af intellektuel ejendom.

  Navngivningen af ​​smølfeangrebet stammer fra et udnyttelsesværktøj kaldet smurf i 1990’erne. Værktøjet skabte små ICPM-pakker, der uventet tog store mål ned – ligesom i den populære tegneserie “Smølferne”.

  Typer af smølfeangreb

  Der er to varianter af smølfeangreb klassificeret efter sofistikeringen af ​​deres udførelse, den grundlæggende og den avancerede.

  #1. Grundlæggende

  I dette tilfælde støder angrebet det målrettede netværk med ubegrænsede ICMP-ekkoanmodninger. Anmodningerne kanaliseres derefter til alle enheder, der er tilsluttet den pågældende netværksserver, og beder om svar. Følgelig er svarmængden høj for at matche alle indkommende anmodninger og overvælder dermed serveren.

  #2. Fremskreden

  Avancerede smølfeangreb bygger på de grundlæggende ved at konfigurere kilder og dermed reagere på tredjepartsofre. Her udvider hackeren deres angrebsvektor og retter sig mod større grupper af ofre og mere storstilede netværk.

  Sådan fungerer smølfeangreb

  Smølfeangreb forekommer på samme måde som ping-angreb, som ligger uden for rammerne af denne artikel, i betragtning af deres udførelsesteknikker. Den største forskel er dog mærkbar i udnyttelsens målfunktion.

  I smølfeangreb sender hackeren typisk ICPM-ekkoanmodninger, der kører på de automatiske serversvar. Udførelsen udføres med en større båndbredde end den forudbestemte scope-dækning af målområdet. Her er en teknisk oversigt over smølfeangrebstrinene for at hjælpe dig med at forstå, hvordan de fungerer:

 • Det første trin er at generere falske ekko-anmodninger med forfalskede kilde-IP’er gennem smurf-malware. Den forfalskede IP er målserveradressen. Ekko-anmodninger er udviklet fra angriber-konstruerede kilder, falske under dække af legitimitet.
 • Det andet trin involverer at sende anmodninger ved hjælp af et mellemliggende IP-broadcast-netværk.
 • Det tredje trin indebærer at sende anmodninger til alle netværksværter.
 • Her sender værterne ICMP-svar til måladressen.
 • Serveren bringes ned i sidste fase, hvis der findes tilstrækkelige indgående ICMP-svar.
 • Dernæst vil vi forstå forskellen mellem Smurf- og DDoS-angreb.

  Smølf vs. DDoS-angreb

  Som du har set, involverer smølfeangreb at oversvømme et netværk med ICMP-pakker. Angrebsmodellen kan sammenlignes med, hvordan en gruppe kan lave meget larm ved at råbe i kor. Hvis du er ivrig, så husk, at smølfeangreb er en undergren i kategorien DDoS-angreb. På den anden side er distributed denial of services (DDoS) netværksangreb, der involverer oversvømmelse af et målnetværk med trafik fra forskellige kilder.

    13 bedste QR-kodegeneratorer til din næste digitale kampagne

  Den største forskel er, at smølfe-angreb udføres ved at sende mange ICMP-ekko-anmodninger til udsendelsesadressen på et netværk, mens DDoS-angreb kører ved at overvælde netværket med trafik, typisk ved hjælp af botnets.

  Smølf vs. Fraggle-angreb

  Fraggle-angreb er en variant af smølfe-angreb. Mens smølfeangreb involverer ICMP-ekkoanmodninger, sender Fraggle-angreb anmodninger om brugerdatagramprotokol (UDP).

  På trods af deres unikke angrebsmetoder retter de sig mod IP-sårbarheder og opnår lignende resultater. Og for at oplyse dig, kan du bruge de samme forebyggelsesteknikker, som diskuteres senere i indlægget, for at forhindre dual.

  Konsekvenser af smølfeangreb

  #1. Tab af omsætning

  Mens netværket bremses eller lukkes ned, bliver en betydelig del af din organisations drift afbrudt i nogen tid. Og når tjenester ikke er tilgængelige, går den indtægt, der kunne have været genereret, tabt.

  #2. Tab af data

  Du ville ikke blive overrasket, hvis hackeren stjæler information, mens du og dit team håndterer DoS-angrebet.

  #3. Omdømmeskade

  Kan du huske de vrede kunder, der stolede på dine tjenester? De kan stoppe med at bruge dit produkt i begivenheder som eksponering af følsomme data.

  Sådan beskytter du dig mod smølfeangreb

  Med hensyn til beskyttelse mod smølfeangreb har vi samlet foranstaltningerne i flere afsnit; identifikation af tegn, bedste praksis for forebyggelse, detektionskriterier og afbødende angrebsløsninger. Læs videre.

  Tegnene på smølfeangreb

  Nogle gange kan din computer have smølfe-malwaren, som forbliver i dvale, indtil hackeren aktiverer den. Denne karakter er blandt de begrænsende faktorer, der gør det udfordrende at opdage smølfeangreb. Uanset om du er en hjemmesideejer eller besøgende, er det mest bemærkelsesværdige tegn på et smølfeangreb, du vil støde på, langsom serverrespons eller inoperabilitet.

  Det er dog bedst at bemærke, at et netværk kan lukke ned af mange årsager. Så du skal ikke bare drage konklusioner. Grav dybt ned i dit netværk for at opdage den ondsindede aktivitet, du har at gøre med. Hvis du har mistanke om, at dine computere og deres netværk er inficeret med malware, så tjek det bedste gratis antivirus til at beskytte din pc.

  Sådan forhindrer du smølfeangreb

  Selvom smølfeangreb er gamle teknikker, er de effektive. De er imidlertid svære at opdage, og kræver strategier til at beskytte mod dem. Her er nogle fremgangsmåder, du kan indføre for at styre smølfeangreb væk.

 • Deaktivering af IP-udsendelse – Smølfeangreb er stærkt afhængige af denne funktion for at forstørre angrebsområdet, da det sender datapakker til alle enheder på et bestemt netværk.
 • Konfiguration af værter og routere – Som tidligere nævnt våbengør smølfeangreb ICMP-ekkoanmodninger. Den bedste praksis er at konfigurere dine værter og routere til at ignorere disse anmodninger.
 • Udvid din båndbredde – Det ville være bedst at have nok båndbredde til at håndtere alle trafikstigninger, selv når ondsindet aktivitet starter.
 • Byg redundans – Sørg for, at du spreder dine servere på tværs af mange datacentre for at have et fremragende belastningsbalanceret system til trafikdistribution. Hvis det er muligt, lad datacentrene spænde over forskellige regioner i det samme land. Du kan endda forbinde dem på andre netværk.
 • Beskyt dine DNS-servere – Du kan migrere dine servere til skybaserede DNS-udbydere – specielt dem, der er designet med DDoS-forebyggelsesfunktioner.
 • Opret en plan – Du kan lægge en detaljeret smølfeangrebsresponsstrategi, der dækker alle aspekter af håndtering af et angreb, inklusive kommunikations-, afbødnings- og genopretningsteknikker. Lad os tage et eksempel. Antag, at du driver en organisation, og en hacker angriber dit netværk og stjæler nogle data. Vil du klare situationen? Har du nogle strategier på plads?
 • Risikovurdering – Etabler en rutine, hvor du regelmæssigt auditerer enheder, servere og netværket. Sørg for, at du har en grundig bevidsthed om dit netværks styrker og sårbarheder af både hardware- og softwarekomponenterne til brug som byggestenene for, hvor godt og hvilke strategier du bruger til at oprette din plan.
 • Segmentér dit netværk – Hvis du adskiller dine systemer, er der minimale chancer for, at dit netværk bliver oversvømmet.
 •   Alt-i-én Mac-vedligeholdelsesværktøj til at øge ydeevnen – Macbooster

  Du kan også konfigurere din firewall til at afvise ping uden for dit netværk. Overvej at investere i en ny router med disse standardkonfigurationer.

  Sådan opdager du smølfeangreb

  Med din nyerhvervede viden har du allerede udført smølfeforebyggende foranstaltninger. Og bare fordi disse foranstaltninger findes, betyder det ikke, at hackere holder op med at angribe dine systemer. Du kan indarbejde en netværksadministrator til at overvåge dit netværk ved hjælp af deres ekspertise.

  En netværksadministrator hjælper med at identificere de tegn, som sjældent kan observeres. Mens der er tale om et angreb, kan de håndtere routere, nedbrudte servere og båndbredder, mens supporten arbejder på at håndtere samtaler med klienter i tilfælde af produktfejl.

  Sådan afbødes smølfeangreb

  Nogle gange kan en hacker med succes iværksætte et angreb på trods af alle dine forholdsregler. I dette scenarie er den underliggende forespørgsel, hvordan man stopper smølfeangrebet. Det kræver ingen prangende eller komplicerede bevægelser; bekymre dig ikke.

  Du kan dæmpe smølfeangreb ved hjælp af kombinerede funktioner, der filtrerer mellem ping, ICMP-pakkeanmodninger og en overprovisioneringsmetode. Denne kombination giver dig som netværksadministrator mulighed for at identificere mulige anmodninger, der kommer fra forfalskede kilder, og slette dem, mens du sikrer normal serverdrift.

  Her er de skadesprotokoller, du kan bruge i tilfælde af et angreb:

 • Begræns den angrebne infrastruktur eller server med det samme for at afvise anmodninger fra enhver broadcast-ramme. Denne tilgang giver dig mulighed for at isolere din server, hvilket giver den tid til at fjerne belastningen.
 • Omprogrammer værten for at sikre, at den ikke besvarer anmodninger til opfattede trusler.
 • Afsluttende ord

  At drive en virksomhed kræver, at du er meget opmærksom på cybersikkerhed for hverken at opleve databrud eller økonomiske tab. Med adskillige cybersikkerhedstrusler er forebyggelse den bedste strategi til at beskytte din virksomhed.

  Og selvom smølfeangreb måske ikke udgør den mest presserende cybersikkerhedstrussel, kan forståelsen af ​​smurfing opbygge din forståelse for at imødegå lignende DoS-angreb. Du kan bruge alle de sikkerhedsteknikker, der er beskrevet i dette indlæg.

  Som du har set, er den overordnede netværkssikkerhed muligvis kun fuldt ud effektiv mod nogle cybersikkerhedsangreb; vi skal nøje forstå den trussel, vi forhindrer, for at bruge de bedste kriterier.

  Tjek derefter Phishing-angreb 101: Sådan beskytter du din virksomhed.