Sådan aktiveres makroer i Excel til Windows og Mac?

Oplever du, at du ofte udfører gentagne opgaver i Excel til dit arbejde? Ikke længere med makroer. Gør det én gang og optag det; makroen gør det for dig, når du vil. Med andre ord optager makroer dine opgaver og gentager dem, når du kører dem.

Du har muligvis brugt funktioner før til at udføre specifikke handlinger. Hvis ikke, er en funktion et sæt af bestemte opgaver, der skal udføres, når den kaldes. Makroer i Excel er bygget på denne idé. De automatiserer dine opgaver, så du får mest muligt ud af din tid og dine ressourcer.

For at oprette en makro til din næste opgave, skal du først aktivere den. Jeg vil guide dig på hvert trin for at aktivere makroer i Excel til både Windows og Mac.

Men før det, lad os se, hvorfor du har brug for makroer med praktiske use cases.

Hvad er makroer?

En makro er en funktion i Excel, der registrerer dine kommandoer og opgaver til afspilning efter behov. Grundlæggende frigiver det en masse tid til dig med automatisering.

Makroer er bygget oven på VBA (Visual Basic for Applications), som er Microsofts programmeringssprog til kodning i Excel. Derfor kan makroer oprettes ved hjælp af VBA. Men hvis du ikke er teknisk sund, giver Excel dig mulighed for at oprette makroer med blot et par museklik.

Når du optager en makro, bliver opgaverne automatisk oversat til VBA-kode bag kulisserne og bundet til et sæt tastkombinationer, blot kaldet brugerdefinerede genvejstaster. Hvis du trykker på den brugerdefinerede genvejstast i Excel, vil den makro, der er knyttet til den, begynde at fungere.

Hvis du er dårlig til at huske nøgler, så fortvivl ikke, Excel har også en løsning til det. Du kan nemt få adgang til oprettede makroer fra fanerne på Excels grænseflade.

  Rette fast ved forberedelse af konfiguration af Windows 10

Hvorfor skal vi aktivere makroer i Excel?

Nu har du måske en god forståelse af, hvad makroer er. Her er nogle af de use cases til at erstatte gentagne handlinger med makroer:

Datastyring: Data er det, excel er beregnet til. Vi håndterer en stor mængde data i Excel hver dag. Automatisering af simple og rutinemæssige opgaver såsom fjernelse af dubletter, sletning af tomme celler, udførelse af matematiske beregninger og anvendelse af formler eller principper med makroer kan spare os for en masse tid og ressourcer.

Makroer kan endda omdanne rådata til tilpassede formater. Derfor vil datahåndtering være hurtig og problemfri med makroer.

Opret brugerdefinerede funktioner: Excel leveres med flere indbyggede funktioner, der kan udføre typiske opgaver. Men de har begrænsede muligheder; de kan ikke knække dine komplekse ideer. Med makroer kan du således oprette brugerdefinerede funktioner til at implementere dine unikke ideer.

Generer indsigt: Du kan opdele store datasæt i informative tabeller, diagrammer, grafer eller endda dashboards med makroer.

Du bør være fortrolig med pivottabeller, hvis du har arbejdet med Excel i et stykke tid. Hvis ikke, udtrækkes pivottabeller fra større datasæt baseret på betingelser eller gruppering. Du kan nemt lave disse pivottabeller med makroer.

Håndtering af projektmapper: Arbejder du med flere arbejdsark og projektmapper i et enkelt projekt? Hvis det er tilfældet, skal du muligvis holde styr på alle arkene i en projektmappe, gemme et bestemt regneark eller omdøbe et regneark eller projektmappe. Du kan forenkle disse opgaver med makroer.

Integration: Når du arbejder med projekter i den virkelige verden, er det almindeligt at bruge Excel med forskellige værktøjer og databasestyringssystemer. Manuel integration af Excel med disse eksterne kilder kan være trættende og tidskrævende. Det er her makroer kommer ind; du kan optage en makro for at automatisere integration.

Hvordan aktiveres makroer i Excel på Windows?

Start Excel-appen og klik på ‘indstillinger’, som du kan finde i venstre sidebjælke.

Et popup-vindue som dette vises på skærmen. Naviger til Trust Center fra venstre rude.

Vælg Trust Center Settings.

Du bør bemærke, at endnu et vindue dukker op med indstillingen Makroindstillinger på venstre panel. Klik på den for at åbne en menu med fire muligheder.

  12 genvejsmåder til at åbne Task Manager i Windows 10/11

Dit valg bør være Aktiver alle makroer (anbefales ikke; potentielt farlig kode kan køre), og klik på ok-knappen, der er synlig i slutningen.

En af de vigtigste funktioner i Excel er, at makroer er aktiveret på dit Windows OS nu.

Hvordan aktiverer man makroer på Mac?

Trinene til at aktivere makroer i Excel er ens og enklere i Mac. Alt du skal gøre er at følge nedenstående trin for at slå makroer TIL på din Mac.

 • Åbn en tilfældig Excel-fil på din Mac.
 • Du vil nu være i stand til at vælge Excel, synlig på den øverste menulinje på skærmen. Klik på den.
 • Vælg Præferencer fra rullemenuen.
 • Klik nu på sikkerhedsikonet.
 • Du vil finde en mulighed Aktiver alle makroer (anbefales ikke; potentielt farlig kode kan køre). Vælg det for at aktivere makroer i Excel på din Mac OS.
 • Potentielle sikkerhedsrisici ved at aktivere makroer i Excel

  Makroer kan gavne dig betydeligt ved at spare tid og ressourcer, når du arbejder med Excel, men de viser nogle sikkerhedsproblemer, der kræver opmærksomhed.

  Du skal håndtere flere sikkerhedsudfordringer, når makroer er aktiveret på dit system. Nogle få af dem inkluderer følgende:

  • Ved du, at når du downloader en Excel-fil fra internettet eller andre kilder, kan den potentielt indeholde ondsindede malware-koder indlejret i makroer? De begynder at handle på dit system, når du downloader dem.
  • Ondsindet kode i makroer kan snyde dit systems sikkerhedsvægge og give uautoriseret adgang til den ubudne gæst.
  • Aktiveret ondsindet kode kan lække dine personlige data, hvilket resulterer i et brud på privatlivets fred.
  • Nogle farlige makroer kan have til formål at nedbryde din maskine.

  Nogle gange kan den ondsindede software være for stor til at passe ind i en makro. I et sådant scenarie kan en makro indeholde et link, der dirigerer systemet til URL’en, hvorfra malware-softwaren bliver downloadet.

  Desuden søger hackere altid at stjæle eller få adgang til din computer, så de kan bruge den, som de vil.

    Hvordan man gør Windows PC hurtigere med WinOptimizer?

  Så hvis du downloader et installationsprogram fra en uautoriseret kilde eller modtager et spamdokument via e-mail, kan du blive bedt om at følge specifikke instruktioner, og en af ​​dem kunne være at aktivere makroer. I så fald kan den fil, du bruger, have en skadelig virus indlejret i makroer.

  Hvordan undgår man sikkerhedsrisiciene ved at aktivere makroer i Excel?

  Deaktiver makroer, når det ikke er nødvendigt: En nem løsning til at forhindre dit system i at blive kompromitteret er bare ikke at aktivere makroer. For at sige det klart, er det bedst at holde makroer deaktiveret som standard og kun aktivere dem, når det er absolut nødvendigt, eller for pålidelige filer.

  Tjek filtypenavn: Normalt gemmes Excel-filerne med .xlsx som standard. Filerne med denne udvidelse er ikke i stand til at gemme makroer. De projektmapper, der indeholder makroer, gemmes dog med .xlsm-udvidelsen.

  Så det er vigtigt at verificere filtypenavne, før du downloader eller åbner en fil fra upålidelige kilder.

  Digitalt signerede makroer: Du kan bede om en digitalt signeret notesbog fra forfatteren for at forhindre dig selv i at falde i fælden med ondsindede makroer.

  ‘Deaktiver alle makroer undtagen digitalt signerede makroer’ er en af ​​de fire muligheder, du finder i processen med at aktivere makroer. Vælg det for kun at konfigurere din Excel til at køre de makroer, der er digitalt signeret, så du ved, at den kørende makro er fra den tilsigtede kilde.

  Opdater software: Brug af forældet software kan udsætte dit system for mere sårbare malware-angreb. Hold derfor dine OS og Microsoft-applikationer opdateret med de seneste udgivelser, så din maskine bliver stærkere til at bekæmpe malware.

  Brug antivirus: På trods af at du tager forholdsregler, kan din pc stadig være modtagelig over for malware introduceret gennem makroer. Så det er tilrådeligt at udstyre din maskine med antivirus for at udfordre skadelige hacks.

  Der er flere betalte og gratis antivirussoftwaremuligheder på markedet for at beskytte din maskine mod udnyttelser.

  Afslutter

  Du kender nu fordelene ved at aktivere makroer i Excel. Der er dog sikkerhedsudfordringer, der følger med at aktivere makroer, så jeg har endda givet dig nogle tips til, hvordan du tackler dem.

  Hvis du leder efter mere automatisering i Excel for at afslutte dit næste projekt inden tid problemfrit, så tjek disse Excel-tilføjelser.