Sådan aktiveres alle CPU-kerner (Windows 10)

En moderne CPU er i stand til at håndtere flere opgaver på én gang. Dette er gjort muligt af det betydelige fremskridt, der er gjort inden for CPU-teknologi. Specifikt har moderne CPU’er flere kerner, og de er i stand til at skabe og køre flere virtuelle kerner.

En kerne tillader flere processer at køre. Jo flere kerner en CPU har, jo flere opgaver kan den håndtere på én gang. En CPU håndterer intelligent opgaver mellem sine kerner, og brugerne ved aldrig, hvad der sker. Ikke alle kerner er aktive på alle tidspunkter. En CPU vil kun bruge en ekstra kerne, når det er nødvendigt. Når det ikke gør det, forbliver de andre kerner i dvale, indtil de er nødvendige.

Ret CPU, der ikke viser alle kerner i Task Manager

Uanset om din CPU bruger alle dens kerner eller ej, bør de stadig være synlige i opgavehåndteringen. Du kan også se brugen for hver enkelt kerne i Task Manager.

Højreklik på proceslinjen, og vælg Task Manager fra kontekstmenuen.
Gå til fanen Ydelse og vælg CPU.
Højreklik på grafen i højre rude, og vælg Skift graf til>Logiske processorer.
Du vil se en graf for hver kerne og dens brug.

Uanset hvilken kerne der er eller ikke er i brug, vil Task Manager stadig vise dem alle. Den vil vise de logiske kerner, og du kan se, hvor mange kerner den faktisk har.

Hvis du ikke kan se alle kernerne i Task Manager, skal du køre gennem rettelserne nedenfor.

1. Aktiver kerner

Du kan deaktivere kerner i en CPU. Det er ikke en god idé at gøre det, men det er ikke desto mindre muligt. Følg disse trin for at aktivere alle kerner.

Tryk på Win+R-tastaturgenvejen for at åbne kørselsboksen.
Indtast msconfig og tryk på Enter-tasten.
Gå til fanen Boot.
Klik på Avancerede indstillinger.
Aktiver ‘Antal processorer’.
Åbn rullemenuen og vælg det højeste tal på listen.
Klik på OK og derefter på Anvend.
Genstart systemet.

Bemærk: Hvis ‘Antal processorer’ allerede var markeret, skal du fjerne markeringen i det og genstarte systemet.

2. Tjek CPU-kerner med CPU-Z

Det er muligt, at du ikke kender det korrekte antal kerner, som din CPU har. For at bekræfte, om det tal, du ser i task manager, er korrekt eller ej, bør du få en anden mening.

Hent CPU-Z og kør den.
Gå til fanen CPU.
Kig nederst til højre for at se antallet af kerner og tråde.
Hvis det matcher det, du ser i Task Manager, er din hardware sandsynligvis i orden.

3. Hardwarefejl

Hvis specifikationerne for din CPU angiver, at den har flere kerner, end enten Task Manager eller CPU-Z viser, er det muligt, at din CPU er fysisk beskadiget. Det er muligt at reparere det, men det er aldrig prisen værd. Du bør overveje at udskifte CPU’en. Få dit system tjekket, før du beslutter dig for at udskifte CPU’en.

Konklusion

CPU’er kan blive beskadiget, hvis et system overophedes. Ofte er denne skade irreversibel, hvorfor det er vigtigt at holde dit system kørende ved en rimelig temperatur.

En CPU vil ikke blive beskadiget de første par gange, dit system overophedes, men konsekvent overophedning vil beskadige det. Hvis dit system bliver varmt, skal du tilføje blæsere og forbedre ventilationen for at reducere temperaturen.