Sådan aktiverer (eller deaktiverer) og bruger berøringstilstand i Word

Grænsefladen i Microsoft Word er som standard optimeret til din mus. Men dem med berøringsaktiverede skærme kan finde det udfordrende at vælge kommandoer ved hjælp af den mere kompakte musetilstand. Aktivering af berøringstilstand øger størrelsen af ​​dit bånd, knapper og menukommandoer, så du bedre kan trykke på dem med din finger.

Aktivering af berøringstilstand

Aktivering af berøringstilstand kræver kun et par trin. Først skal du klikke på den lille pil til højre for linjen Hurtig adgang.

Dette åbner en menu, hvor du kan tilføje og fjerne kommandoer til linjen Hurtig adgang. Den har også en “Touch/Mouse Mode”, som du skal aktivere nu.

Når du har tilføjet denne mulighed til værktøjslinjen Hurtig adgang, vises et nyt ikon, som du kan bruge til at åbne en menu, hvor du kan flytte mellem muse- og berøringstilstande.

Gå videre og vælg “Touch”-indstillingen. Du vil straks bemærke, at båndet og Hurtig adgang-linjen ikke kun øges i størrelse, men der er også mere plads mellem hver kommando.

Berøringstilstand

Nu skulle det være lidt nemmere at trykke på kommandoer med fingrene. For at skifte tilbage til musetilstand skal du bare trykke på den samme menu fra din hurtigadgangslinje og denne gang vælge “Mus”.

Brug af berøringstilstand

Der er flere fordele ved at bruge Touch-tilstand bortset fra det mere rummelige bånd. En væsentlig fordel er at få fuld udnyttelse af “Tegn”-mulighederne med din finger eller stylus. For at se, hvad der er tilgængeligt, skal du skifte til fanen “Tegn”, som automatisk er tilgængelig for berøringsaktiverede computere.

Her har du flere forskellige muligheder tilgængelige, inklusive tegneværktøjer, konverteringsmuligheder og endda indsættelse af et tegnelærred i dit Word-dokument.

Du kan også gøre ting som at bruge naturlige bevægelser til at redigere tekst i et dokument. For at få adgang til denne mulighed skal du klikke på knappen “Ink Editor” på fanen Tegning.

Med Ink Editor kan du bruge en af ​​følgende bevægelser til at redigere dit dokument:

Tegn en cirkel for at markere tekst
Tegn en streg gennem teksten for at slette den
Vælg en highlighter fra “Penne”-gruppen og tegn hen over teksten for at fremhæve den
Tegn en kurve for at forbinde to ord
Tegn en lodret linje mellem ordene for at opdele dem
Indsæt tekst mellem ord ved at tegne et indtegningssymbol (^) mellem dem
Tegn en baglæns L-form for at lave en ny streg

Du kan også tegne figurer, fremhæve tekst og skrive ord med din finger eller pennen ved at bruge de andre kommandoer på fanen “Tegn”. Leg med de tilgængelige “Tegn”-muligheder og se, hvad du ellers finder nyttigt.