Sådan aktiverer du Systemd for WSL2 i Windows 11

Windows Subsystem for Linux (WSL) har set en række community-understøttede projekter, men systemd var et af de mest efterspurgte krav af udviklere. Der har allerede været projekter som f.eks one-script-wsl2-systemd og genie at implementere systemd på WSL2 i Windows 11 og 10. Microsoft har bemærket passionen for systemd-implementeringer til WSL2, og har indgået partnerskab med Canonical (udgiver af Ubuntu) for at bringe officiel systemd support til Windows Subsystem til Linux. Og nu kan udviklere aktivere systemd for WSL2 i Windows 11 i 5 nemme trin. Så hvis du er interesseret, lad os gå videre og lære, hvordan du aktiverer systemd for WSL2 i Windows 11.

Aktiver Systemd for WSL2 i Windows 11 (2022)

I denne vejledning har vi nævnt instruktionerne til at aktivere systemd for Windows Subsystem til Linux i Windows 11 sammen med en hurtig forklaring om emnet.

Hvad er Systemd i Linux?

Systemd er en system- og servicemanager til Linux-baserede operativsystemer. Det er hovedsageligt ansvarligt for at starte systemkomponenter og tjenester under opstart af et Linux-system. Du kan sige, at det er moderprocessen og initialiserer alle andre processer, derfor er dens PID (Process Identifier) ​​1. Så hvad er den store sag nu, hvor Windows Subsystem til Linux understøtter systemd?

  Sådan rettes Black Wallpaper Bug på Windows 7

For det første bringer systemd et næsten oprindeligt softwaremiljø til WSL. Grundlæggende, hvad du får fra Ubuntu på en bare-metal installation, får du det samme miljø i WSL også. Bortset fra det er der mange tjenester som Snap, microk8s, Kubernetes osv., der er afhængige af systemd for at fungere korrekt. Så med officiel support fra Microsoft kan udviklere nu fuldt ud udnytte WSL2’s sande potentiale og arbejde på Windows og Linux samtidigt uden at gå glip af noget.

Installer den seneste version af WSL2

1. Først skal du downloade en bestemt version af WSL (version 0.67.6 og nyere). Åbn PowerShell og kør nedenstående kommando for at kontrollere den aktuelle version. Hvis du har en opdateret version, skal du gå direkte til næste afsnit.

wsl --version

2. Hvis du er på en ældre version, skal du gå videre og downloade den seneste WSL-pakke fra Microsofts GitHub-side, der er linket til her. Du behøver ikke at være på en Insider-kanal for at aktivere systemd for WSL2 i Windows 11.

  Ret Zoom Invalid Meeting ID-fejl i Windows 10

3. Installer derefter Windows Subsystem til Linux MSIXBUNDLE-pakken på din Windows 11-pc.

4. Åbn derefter Windows Terminal med administratorrettigheder. Hvis du allerede har en Linux-distro installeret, skal du gå direkte til næste afsnit.

5. Flyt derefter til PowerShell og kør kommandoen nedenfor. Dette vil installere den seneste Ubuntu-distribution. Hvis du vil installere en anden Linux-distro, kan du installere den fra Microsoft Store eller køre wsl –install for at finde alle tilgængelige distributioner.

wsl --install Ubuntu

Aktiver Systemd for WSL2 i Windows 11

1. Når Ubuntu (eller dit valg af Linux-distro) er installeret, skal du åbne PowerShell igen med administratorrettigheder. Flyt derefter til “Ubuntu” fra pileknappen i titellinjen.

2. Når du har indstillet dit brugernavn og din adgangskode, skal du køre nedenstående kommando for at redigere filen “wsl.conf” ved hjælp af Nano-editoren.

sudo nano /etc/wsl.conf

3. Tilføj her nedenstående linjer til filen. Dette vil lade dig aktivere systemd for WSL2 på din Windows 11-computer.

[boot]
systemd=true

4. For at gemme og afslutte Nano-editoren skal du trykke på “Ctrl + O” og trykke på Enter. Tryk derefter på “Ctrl + X”. Du har nu foretaget de nødvendige ændringer.

  Hvad betyder Ubuntu på vej til Windows 10 for slutbrugere?

5. Nu skal du lukke Windows Subsystem til Linux ned. For det skal du lukke fanen Ubuntu og flytte til fanen PowerShell. Her skal du køre kommandoen nedenfor.

wsl.exe --shutdown

6. Gå nu videre og start Ubuntu igen fra Windows Terminal. Systemd kører nu som standard i baggrunden. For at kontrollere, kør nedenstående kommando og se servicestatus.

systemctl list-unit-files --type=service

7. Du kan nu installere Nextcloud på WSL2 ved hjælp af Snap, som er afhængig af systemd for at fungere korrekt. Her skal du vælge dit eget brugernavn og adgangskode i den anden kommando. Som vist på skærmbilledet nedenfor, kører alle Snap-tjenesterne korrekt.

sudo snap install nextcloud
sudo nextcloud.manual-install USERNAME PASSWORD
snap services

Slå Systemd til på Windows Subsystem til Linux

Så disse er de trin, du skal følge for at aktivere systemd for WSL i Windows 11. Det bedste er, at du ikke behøver at flytte til en Insider-kanal for at aktivere systemd i dit Linux-undersystem på Windows. Du kan downloade pakken direkte fra GitHub og installere den lige nu. Desuden, hvis du vil installere Android-apps på Windows 11, skal du gå til vores detaljerede vejledning. Og for at installere Google Play Butik på din Windows 11-pc har vi en opdateret guide til dig. Til sidst, hvis du har spørgsmål, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.