Sådan aktiverer du skjulte uddannelsestemaer på Windows 11

Microsoft gør en enorm indsats for at gøre Windows 11 mere personlig og tilpasselig for brugeren. Tidligere udgav virksomheden et sæt Pantone-baggrunde til Windows 11, som er særligt gode. Senere tilføjede virksomheden en Windows Spotlight-funktion for at bringe Bing-baggrunde til Windows 11 og give brugerne flere muligheder for at tilpasse skrivebordet. Og nu, takket være Twitter-bruger PhantomOcean3, kan du få adgang til flere skjulte temaer og tapeter beregnet til elever, der bruger skolens enheder. Disse nye tapetsæt ser pæne ud og understøtter både mørke og lyse temaer. Så hvis du vil aktivere Education-temaer på Windows 11, skal du følge vores guide nedenfor.

Nye uddannelsestemaer på Windows 11 (2022)

I denne vejledning har vi nævnt, hvordan du aktiverer og anvender uddannelsestemaer på Windows 11-pc’er. Vi har også inkluderet trin til at få fat i de nye wallpapers og trinene til at deaktivere dem, hvis du ikke længere ønsker at bruge de nye temaer.

  Hvad er DirectX 12 Ultimate på Windows 10-pc'er og Xbox?

Sådan aktiverer du uddannelsestemaer på Windows 11

Før du aktiverer uddannelsestemaerne på Windows 11, skal du sørge for, at du har opdateret til Windows 11 22H2. Uddannelsestemaerne er kun tilgængelige på Windows 11 22H2 builds. Du behøver ikke at være på beta- eller udviklerkanalen for at opleve disse temaer, da du også kan få dem på stabile udgivelser. Så følg vores guide, der er linket ovenfor, for at installere Windows 11 22H2-opdateringen (hvis du ikke allerede har gjort det), og fortsæt derefter til trinene nedenfor.

1. For at slå Education-temaer til på Windows 11 skal du klikke på søgeknappen på proceslinjen og søge efter “registrering”. Åbn nu “Registry Editor” fra søgeresultaterne.

2. Kopier derefter nedenstående sti og indsæt den i registreringseditorens adresselinje. Dette fører dig direkte til den relevante mappe.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftPolicyManagercurrentdevice

3. Her skal du højreklikke på “enhed” i venstre rude og vælge Ny -> Nøgle.

4. Omdøb den nyoprettede nøgle til “Uddannelse”.

  Sådan får du mørk tilstand til websteder i Microsoft Edge på Windows 10

5. Vælg nu Uddannelse-tasten og højreklik i det tomme rum i højre side. Vælg derefter Ny -> DWORD (32-bit) værdi.

6. Indstil den nye DWORD-værdis navn til “EnableEduThemes”.

7. Dobbeltklik nu på “EnableEduThemes” og indstil “Værdidata” til “1” for at aktivere funktionen.

8. Genstart til sidst din pc. Sørg for, at du har forbindelse til internettet, og vent et par minutter. Windows 11 vil downloade de skjulte, nye Education-temaer på din pc i baggrunden.

Sådan anvender du uddannelsestemaer i Windows 11 22H2

1. Åbn nu appen Indstillinger ved hjælp af Windows 11-tastaturgenvejen “Windows + I”. Gå her til “Tilpasning” i venstre menu.

2. Du finder de nye Education-temaer på din Windows 11-computer. Vælg blot den, du ønsker at anvende, og se tapetet og temaet ændre sig med det samme. God fornøjelse!

3. Her er nogle af uddannelsestemaerne i aktion. De ser så varme, hyggelige og farverige ud. Eleverne vil helt sikkert kunne lide det smeltende is-galakse-tapet vist i temaet nedenfor.

4. Hvis du kun vil have tapeterne, skal du trykke på “Windows + R” for at åbne Kør-prompten. Og indsæt nedenstående sti og tryk på Enter.

%localappdata%MicrosoftWindowsThemes

13. Her finder du alle de nye Windows 11 Education-baggrunde. Kopier dem til din personlige mappe, hvis du ønsker at bruge dem separat eller dele dem.

  Sådan flyttes en app-installation til et andet drev i Windows

Sådan deaktiveres uddannelsestemaer på Windows 11

Hvis uddannelsestemaet har ødelagt noget på din pc, og du vil deaktivere det, kan du nemt gøre det. Følg nøje nedenstående trin:

1. Åbn registreringseditoren ved hjælp af menuen Start. Indsæt derefter nedenstående sti.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftPolicyManagercurrentdevice

2. Her skal du højreklikke på “Uddannelse”-tasten og “Slet” den.

3. Genstart nu din pc, og de nye temaer vil blive slukket.

Nyd flere nye skjulte temaer i Windows 11

Så det er sådan, du kan opleve de nye Education-temaer på din Windows 11-pc. Jeg kunne virkelig godt lide de nye tapeter og lystemaet på Windows 11. Og hvis du kun vil have adgang til de farverige tapeter, kan du få dem ved at bruge instruktionerne ovenfor. Det er i hvert fald alt for denne guide. For at tilpasse proceslinjen på Windows 11, følg vores dybdegående vejledning, der er linket her. Yderligere, for at tilpasse Windows 11 Start-menuen, har vi en dedikeret guide på plads til dig. Til sidst, hvis du har spørgsmål, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.